Συμβουλές ασφαλείας για το φθινόπωρο

//Συμβουλές ασφαλείας για το φθινόπωρο

Συμβουλές ασφαλείας για το φθινόπωρο

Όσο κι αν μας στεναχωρεί, το καλοκαίρι πλέον έχει αρχίσει να τελειώνει. Το άνοιγμα το σχολείων πάντα συνοδεύει και το τέλος του καλοκαιριού και μας προετοιμάζει για την οργάνωση των χειμωνιάτικων ρούχων μας.

Μπορεί να έχουμε πολλά στο νου μας για να προετοιμαστούμε σωστά για το φθινόπωρο και το χειμώνα που έρχεται αλλά δεν πρέπει να αμελήσουμε σε καμία περίπτωση την ασφάλεια στο σπίτι μας.  Αν και μπορεί να μας φανεί υπερβολή να ασχοληθούμε και με αυτό το θέμα καλό θα ήταν να ακολουθήσουμε ορισμένες συμβουλές για προετοιμαστούμε σωστά.

Ασφαλίζουμε τα παράθυρα

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πολλοί μπορεί να αφήναμε ανοικτά τα παράθυρα το βράδυ (ειδικά αν κατοικούμε σε διαμέρισμα) για να δροσιζόμαστε. Μπορεί να μας φαίνεται σαν μια αθώα συνήθεια αλλά θα πρέπει να έχουμε στο νου μας πως πρέπει πάντα να κλείνουμε και να ασφαλίζουμε τα παράθυρα και τα παντζούρια μας.

Εσωτερικά προβλήματα

Ακόμα κι αν έχουμε λάβει όλα τα μέτρα προστασίας ενάντια σε εξωτερικές απειλές δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στο εσωτερικό του σπιτιού μας. Τα προβλήματα αυτά μπορεί να μην μας θέτουν άμεσα σε κίνδυνο αλλά μπορεί να μας κοστίσουν πολύ αν δεν αφιερώσουμε λίγο χρόνο για την επίλυση τους. Για παράδειγμα θα πρέπει να έχουμε το νου μας για την εμφάνιση αυξημένης υγρασίας όσο μπαίνουμε για τα καλά στο φθινόπωρο.

Κήπος

Εάν διαθέτουμε κήπο και κατοικούμε σε μονοκατοικία θα πρέπει να έχουμε στο νου μας πως μπορούμε να αποτρέψουμε πιθανούς διαρρήκτες εφαρμόζωντας μια συγκεκριμένη αρχιτεκτονική τοπίου στον κήπο μας. Ένας περιποιημένος κήπος δείχνει πως το σπίτι είναι κατοικήσιμο και δεν τραβάει τα βλέμματα των διαρρηκτών.

Επίσης προσπαθούμε να μην αφήνουμε πολλά κενά ανάμεσα στον φράχτη μας και προσέχουμε ιδιαίτερα τα σημεία που υπάρχει ελλιπής φωτισμός καθώς μπορεί κάποιος να κρυφτεί σε αυτά.

Ο ασφαλέστερος τρόπος για να προστατεύσετε το σπίτι και την οικογένειά σας είναι να προβείτε στην αγορά και εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού ή/και καμερών ασφαλείας. Εκμεταλευτείτε τις φθινοπωρινές προσφορές μας και επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας!

2017-09-18T09:50:09+02:00Σεπτέμβριος 18th, 2017|Blog|