Για να αποτρέψετε το δυσάρεστο γεγονός το σπίτι σας να γίνει στόχος διαρρηκτών, είναι σημαντικό να μπορείτε να αναγνωρίσετε τα σημάδια που δηλώνουν κάτι τέτοιο. Φυσικά οι ενδείξεις αυτές μπορούν να είναι πολλές, αλλά κάποιες θα πρέπει να σας κάνουν να σκεφτείτε διπλά.

Άγνωστοι κινούνται γύρω από το σπίτι σας

Δε χρειάζεται να γίνετε παρανοϊκός όταν δείτε κάποιον να περπατάει κοντά στο σπίτι σας, αλλά αν δείτε κάποιον να κατασκοπεύει την περιοχή γύρω από το σπίτι σας, καλό είναι να καλέσετε την τοπική αστυνομία. Μην προσπαθήσετε να τον αντιμετωπίσετε μόνος σας.

Τυχαίοι άγνωστοι χτυπούν την πόρτα σας

Ένα από τα πιο παραδοσιακά κόλπα για να μπει κάποιος σε ένα σπίτι είναι αυτό του να χτυπήσει την μπροστινή πόρτα. Θα σας αναφέρουν ότι είναι πωλητές ή κάτι αντίστοιχο. Σκεφτείτε καλά σε ποιον θα ανοίγετε την πόρτα.

Μη πιστοποιημένοι εργάτες

Όταν κάνετε κάποιες εργασίες στο σπίτι, θα πρέπει να γνωρίζετε καλά το προσωπικό. Σε πολλές περιπτώσεις οι διαρρήκτες παριστάνουν τους εργάτες για να αποκτήσουν εύκολη πρόσβαση στο σπίτι.

Κάποιος φωτογραφίζει το σπίτι σας

Τα smartphones έχουν κάνει πλέον πολύ εύκολη τη διαδικασία της φωτογραφίας. Αυτό σημαίνει πως κάποιος μπορεί πολύ εύκολα να φωτογραφήσει το σπίτι σας και να δημιουργήσει ένα πλάνο κινήσεων. Αν λοιπόν παρατηρήσετε κάποιον ύποπτο που προσπαθεί να τραβήξει το σπίτι σας φωτογραφίες, ενημερώστε άμεσα την αστυνομία για να αποφύγετε τυχόν κακόβουλες επισκέψεις.

Φυλλάδια στην πόρτα σας

Αν δείτε φυλλάδια στην πόρτα του σπιτιού σας, σαφώς δε σημαίνει απαραίτητα πως κάποιος σας έχει βάλει στο μάτι. Οι διαρρήκτες ωστόσο χρησιμοποιούν την εν λόγω μέθοδο, για να διαπιστώσουν αν το σπίτι φυλάσσεται καλά. Αν και δεν είναι πάντα κάτι ύποπτο, θα πρέπει να έχετε την προσοχή σας. Αν σκοπεύετε αν λείψετε για μία περίοδο, φροντίστε να έχετε ενημερώσει κάποιο πρόσωπο εμπιστοσύνης ώστε να προσέχει αν όλα κυλούν ομαλά.

Περίεργα σχέδια στο σπίτι σας

Αρκετοί διαρρήκτες χρησιμοποιούν διακριτικούς μαρκαδόρους για να αναγνωρίζουν τα σπίτια που τους ενδιαφέρουν. Ένα τέτοιο σημείο θα μπορούσε να είναι τα φωτιστικά του εξωτερικού χώρου. Αν λοιπόν δείτε ένα σχέδιο που δε μπορείτε να ερμηνεύσετε, καθαρίστε το άμεσα ή μετακινείστε το αντικείμενο που το φέρει.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε τι γίνεται στη γειτονιά σας. Μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας και τους γείτονές σας απλά παρατηρώντας οτιδήποτε δε φαίνεται να είναι συνηθισμένο. Επικοινωνήστε και με τους γείτονες ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να είναι ενημερωμένοι κατάλληλα.

Επίσης, μπορείτε να εγκαταστήσετε κάποιο σύστημα ασφαλείας όπως κάμερες ασφαλείας, σύστημα συναγερμού ή κάτι αντίστοιχο. Καλέστε την DC Security  και μάθετε για όλες τις προσφορές για την κατάλληλη προστασία του προσωπικού σας χώρου.