Πως πρέπει να αντιδράσουμε αν βρεθούμε αντιμέτωποι με τον διαρρήκτη

//Πως πρέπει να αντιδράσουμε αν βρεθούμε αντιμέτωποι με τον διαρρήκτη

Πως πρέπει να αντιδράσουμε αν βρεθούμε αντιμέτωποι με τον διαρρήκτη

Στους περισσότερους από εμάς, η άμεση επαφή με έναν κλέφτη που έχει εισβάλει στο σπίτι μας ακούγεται σαν σενάριο ενός ιδιαίτερα τρομακτικού εφιάλτη. Η αίσθηση πως κάποιος τρίτος έχει εισβάλει στον προσωπικό μας χώρο με σκοπό να κλέψει τα χρήματα αλλά και τα πολύτιμα αντικείμενά μας είναι πραγματικά ανατριχιαστική.

Υπάρχει όμως η πιθανότητα να είμαστε στο σπίτι μας την ώρα που κάποιος διαρρήκτης εισβάλει στο χώρο μας. Η πιο σημαντική κίνηση που πρέπει να κάνουμε είναι να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας. Πρέπει να έχουμε στο νου μας πως ο κλέφτης δεν έχει σκοπό  να τραυματίσει ή να σκοτώσει κάποιον. Έχει διαρρήξει το σπίτι με μοναδικό στόχο να βουτήξει όσα περισσότερα αγαθά μπορεί για να βγάλει το μέγιστο δυνατό κέρδος. Καλό θα ήταν λοιπόν να μην τον αιφδινιάσουμε με καμία απότομη κίνηση καθώς αυτό μπορεί να του προκαλέσει πανικό. Και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο καθώς δεν ξέρουμε πόσο άσχημα μπορεί να αντιδράσει ο κλέφτης κάτω υπό συνθήκες πανικού.

Εάν είμαστε στο κρεβάτι μας τη στιγμή της διάρρηξης, το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να προσποιηθούμε ότι κοιμόμαστε. Αν έχουμε πρόχειρα τα κλειδιά της πόρτας, καλό θα ήταν να κλειδωθούμε μέσα και να περιμένουμε να φύγει. Από το κινητό μας, μπορούμε να καλέσουμε την αστυνομία χωρίς να γίνουμε αντιληπτοί, αφήνοντας ανοικτή την γραμμή. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να διατηρήσουμε την ηρεμία μας και να περιμένουμε να φύγει ο διαρρήκτης. Αν για κάποιο λόγο έρθουμε αντιμέτωποι πρόσωπο με πρόσωπο τότε δεν πρέπει να αμυνθούμε. Θα πρέπει να τους δώσουμε ότι ζητήσουν και να συνεργαστούμε πλήρως σε αυτά που θα μας πουν. Εξάλου η υγεία μας είναι πολύ πιο σημαντική από οποιοδήποτε χρηματικό ποσό και αγαθό.

Μόλις σιγουρευτούμε πως έχουν φύγει οι διαρρήκτες,  ειδοποιούμε την αστυνομία (αν δεν το έχουμε ήδη κάνει) και χωρίς να πειράξουμε τίποτα στο σπίτι, αναμένουμε υπομονετικά την άφιξη της αστυνομίας. Αν διαθέτουμε κάποιο σύστημα καμερών ασφαλείας τότε ψάχνουμε στο καταγραφικό μας όλες τις εγγραφές σχετικά με τους διαρρήκτες (από που μπήκαν, πως μπήκαν, τι έκλεψαν, το σωματότυπό τους και άλλα στοιχεία που θα βοηθήσουν τις αρχές να εντοπίσουν τους κακοποιούς).

Εάν διαθέτουμε κάποιο συναγερμό τότε θα πρέπει να σκεφτούμε αλλαγές και βελιτώσεις που μπορούμε να πραγματοποιήσουμε ενώ σε αντίθετη περίπτωση καλό θα ήταν να συμβουλευτούμε κάποια εταιρεία συναγερμών.

2017-06-27T09:04:07+02:00Ιούνιος 27th, 2017|Blog|