Γνωρίζατε πως μια μικρή φλόγα μπορεί να γίνει μια μεγάλη φωτιά σε λιγότερο από τριάντα δευτερόλεπτα; Πως χρειάζονται μόνο δύο λεπτά για να γίνει απειλητική για τις ζωές των ανθρώπων; Πως μια ληστεία κατά μέσο όρο χρειάζεται κάτω από 10 λεπτά για να πραγματοποιηθεί;

Ο χρόνος είναι τα πάντα σε μια έκτακτη ανάγκη. Όσο πιο γρήγορα αντιληφθείτε το πρόβλημα, τόσο περισσότερο χρόνο έχετε για να αντιδράσετε και να ελαχιστοποιήσετε τις ζημιές. Αν και ένα οικιακό σύστημα ασφαλείας μειώνει δραστικά τον κίνδυνο των ληστειών στα σπίτια, των πυρκαγιών και των κινδύνων του περιβάλλοντος, ένα σύστημα το οποίο παρακολουθείται μπορεί να σας προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη προστασία.  Παρακάτω σας παραθέτουμε τρεις απειλές, από τις οποίες μπορείτε να προστατευθείτε μέσω ενός συστήματος που παρακολουθείται.

– Ληστείες

Προκειμένου να ελαχιστοποιήσετε το ρίσκο μιας εισβολής, σκεφθείτε να πάρετε ένα σύστημα συναγερμού για ληστείες το οποίο θα μπορείτε να παρακολουθείτε. Στην περίπτωση που συμβεί μια εισβολή, το σύστημα βγάζει έναν πολύ δυνατό ήχο, προκειμένου να απωθήσει τους εισβολείς. Σε αντίθεση βέβαια με τους “τοπικούς” συναγερμούς, που βγάζουν μόνο αυτό τον ήχο, οι συναγερμοί με παρακολούθηση στέλνουν επίσης ένα σήμα επείγουσας ανάγκης στο κέντρο το οποίο κάνει την παρακολούθηση, και υπάρχουν διαθέσιμοι εργαζόμενοι 24 ώρες το 24ωρο, προκειμένου να στείλουν βοήθεια στο σπίτι σας.

– Πυρκαγιές

Ένα σύστημα συναγερμού το οποίο παρακολουθείται μπορεί να προστατεύσει το σπίτι σας και σε περίπτωση πυρκαγιάς. Σε περίπτωση που προκληθεί μια πυρκαγιά, το σύστημα εκπέμπει έναν δυνατό ήχο, προκειμένου να φύγετε από το σπίτι άμεσα. Επιπλέον, το σύστημά σας θα στείλει ένα σήμα έκτακτης ανάγκης στο κέντρο παρακολούθησης, έτσι ώστε μπορούν να αποσταλλούν οι αντίστοχες υπηρεσίες για να σας βοηθήσουν, όλο το 24ωρο.

– Περιβαλλοντικοί κίνδυνοι

Θέματα με σωληνώσεις ύδρευσης και πλημμύρες μπορούν να καταστρέψουν την περιουσία σας και την ιδιοκτησία σας. Παρ’όλα αυτά, υψηλά ποσοστά μονοξειδίου του άνθρακα μπορούν να δημιουργήσουν θέματα στην υγεία σας, αλλά και γενικότερα.

Παρ’όλα αυτά, τα παρακολουθούμενα συστήματα περιβαλλοντικών κινδύνων μπορούν να ελαχιστοποιήσουν αυτές τις ζημιές. Λάβετε υπ’όψιν σας τις ακόλουθες λύσεις για το σπίτι σας:

– Αισθητήρες χαμηλής θερμοκρασίας σε υπόγεια, μπάνια, κουζίνες, και άλλα σημεία του σπιτιού σας όπου υπάρχουν σωλήνες ύδρευσης. Έτσι, γνωρίζετε και εσείς και οι εργαζόμενοι του κέντρου παρακολούθησης πότε η θερμοκρασία σε αυτές τις περιοχές πέφτει κάτω από ένα συγκεκριμένο όριο, έτσι ώστε είτε να πάρετε τα μέτρα σας για να μη συμβεί κάποια διαρροή, είτε να ελαχιστοποιήσετε τη ζημιά.

– Αισθητήρες διαρροής νερού σε σημεία που θα μπορούσαν να πλημμυρίσουν στο σπίτι σας, οι οποίοι να ανιχνεύουν συγκέντρωση νερού, η οποία θα μπορούσε να προέλθει από ραγισμένους ή σπασμένους σωλήνες νερού, χαλαρές συνδέσεις σωληνώσεων, μη επαρκή αποχέτευση ή πλημμύρα. Εάν ο αισθητήρας εντοπίσει παραπάνω νερό, ένας συναγερμός σας ειδοποιεί, ενώ ένα σήμα αποστέλλεται στο κέντρο παρακολούθησης, έτσι ώστε να γίνει άμεση επέμβαση.

– Ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα μέσα στο σπίτι σας, μπορούν να σας προειδοποιήσουν για τοξικά επίπεδα μονοξειδίου του άνθρακα, έτσι ώστε να εκκενώσετε γρήγορα τον χώρο, προκειμένου να αποφύγετε ασθένειες και κινδύνους στην υγεία σας.