Προληπτικά – Αντιδραστικά μέτρα ασφαλείας

//Προληπτικά – Αντιδραστικά μέτρα ασφαλείας

Προληπτικά – Αντιδραστικά μέτρα ασφαλείας

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να θυμόμαστε πάντα την διαφορά μεταξύ προληπτικών (proactive) και αντιδραστικών (reactive) μέτρων ασφαλείας του σπιτιού μας. Με τον όρο αντιδραστικό μέτρο εννοούμε την επέμβαση της αστυνομίας αφότου έχει πραγματοποιηθεί μια διάρρηξη στο σπίτι μας ή στη γειτονιά μας. Αντίστοιχα, με τον όρο προληπτικό μέτρο εννοούμε την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι μας ώστε να αποτρέψουμε μια πιθανή μελλοντική διάρρηξη. Η εμπειρία και η στατιστική μας υποδυκνείουν πως ο καλύτερος και αποτελεσματικός τρόπος για να προστατεύσουμε την κατοικία μας είναι τα προληπτικά και όχι τα αντιδραστικά μέτρα.

Αντιδραστικά μέτρα ασφαλείας

Από τα πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνουμε σε περίπτωση που κάποιος διαρρήξει το σπίτι μας είναι να τηλεφωνήσουμε στην αστυνομία. Βέβαια από τη στιγμή που κάποιος κλέφτης έχει ήδη περάσει από την κατοικία μας είναι αρκετά πιθανό τα χρήματα μας αλλά και τα διάφορα πολύτιμα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι μας να έχουν ήδη εξαφανιστεί. Αν είμαστε μέσα στο σπίτι την ώρα της διάρρηξης τότε θα πρέπει να παραμείνουμε ψύχραιμοι και να τηλεφωνήσουμε άμεσα στην αστυνομία. Συνήθως ο χρόνος απόκρισης σε τέτοια τηλεφωνήματα είναι από 15 λεπτά έως και μισή ώρα. Ο διαρρήκτης λοιπόν διαθέτει άπλετο χρόνο για να ψαχουλέψει στο σπίτι μας και να βουτήξει ότι βρει μπροστά του.

Προληπτικά μέτρα ασφαλείας

Η καλύτερη προστασία είναι η πρόληψη! Ένα ολοκληρωμένο σύστημα συναγερμού σπιτιού θα προστατέυσει το σπίτι σας και την περιουσία σας αποτρέποντας μια διάρρηξη. Εξοπλιστείτε με ένα υπερσύγχρονο σύστημα συναγερμού για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή τι γίνεται στο χώρο σας. Συνδυάστε το σύστημα συναγερμού σας με κάμερες ασφαλείας (κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης – CCTV)  για να αυξήσεετε την προστασία σας. Με τις κάμερες ασφαλείας ακόμα κι αν κάποιος καταφέρει να διαρρήξει το σπίτι σας, θα έχετε διαθέσιμα στοιχεία για να αναγνωρίσουν οι αρχές τον δράστη, αυξάνοντας έτσι τις πιθανότητες για την σύλληψη του και την επιστροφή των κλεμμένων αγαθών στα χέρια σας.

2017-08-21T10:12:28+02:00Αύγουστος 21st, 2017|Blog|