Πότε να επιλέξω ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού;

//Πότε να επιλέξω ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού;

Πότε να επιλέξω ένα ασύρματο σύστημα συναγερμού;

Οι ευκολίες που προκύπτουν με την εγκατάσταση ενός ασύρματου συστήματος συναγερμού δεν είναι καθόλου ασήμαντες. Ένας ασύρματος συναγερμός μας επιτρέπει να εγκαταστήσουμε κάμερες σχεδόν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού μας χωρίς να έχουμε περιορισμό λόγω καλωδίωσης ενώ δεν επηρεάζει καθόλου την διακόσμηση του σπιτιού – καταστήματος μας.

Θα πρέπει όμως να μελετήσουμε λίγο καλύτερα τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός ασύρματου συναγερμού. Σε πρώτη φάση, οι συναγερμοί αυτοί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : WiFi κάμερες ασφαλείας και point-to-point (σημείο προς σημείο) ασύρματη δικτύωση.

WiFi Κάμερες

Οι κάμερες αυτές είναι αρκετά δημοφιλείς σε εγκαταστάσεις που αφορούν κατοικίες ή μικρές επιχειρήσεις – καταστήματα. Είναι ιδιαίτερα μικρές σε μέγεθος, οικονομικές και εύκολες στην χρήση. Παρόλα αυτά επειδή καταναλώνουν αρκετά μεγάλο εύρος ζώνης (bandwidth) στο ασύρματο δίκτυο δεν μπορούμε να εγκαταστήσουμε πολλές σε ένα ασύρματο δίκτυο.

Ως προς τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους, οι κάμερες αυτές καλύπτουν τις βασικές ανάγκες του μέσου χρήστη οπότε αν επιθυμούμε μια συγκεκριμένη λειτουργία πιθανότατα να μην την βρούμε σε κάμερες τέτοιου τύπου. Τέλος, οι περισσότερες από αυτές δεν χρησιμοποιούν μπαταρίες οπότε θα πρέπει να συνδεθούν σε κάποια κοντινή παροχή ρεύματος.

Point – to – point ασύρματη δικτύωση

Εάν χρειάζεται να εγκαταστήσουμε πολλές κάμερες σε ένα σχετικά μεγάλο χώρο (είτε σπίτι είτε κατάστημα) τότε ένα σύστημα ασύρματης δικτύωσης point to point θεωρείται πολύ καλύτερη λύση. Το σύστημα αυτό μας επιτρέπει να μετατρέψουμε ένα ip σύστημα σε ένα ασύρματο σύστημα ενώνοντας τις κάμερες μέσω χρήσης ειδικών ασύρματων κεραιών.

Η άνωθεν συνδεσμολογία χρησιμοποιεί ισχυρές κεραίες για να διασυνδέσει ασύρματες συσκευές μεταξύ τους σε πολύ μεγάλες αποστάσεις (καλό θα ήταν βέβαια η μια συσκευή να «βλέπει» την άλλη, δηλαδή να μην μεσολαβούν εμπόδια ανάμεσά τους). Η κεραία έπειτα επικοινωνεί με το βασικό σταθμό μας και στέλνει το σήμα από τις κάμερες στο καταγραφικό σύστημα μας. Οι κάμερες αυτές επίσης χρειάζονται παροχή ρεύματος καθώς δεν λειτουργούν με μπαταρίες. Παρόλη την ισχύ εκπομπής τους, οι κεραίες είναι απόλυτα ασφαλής για την υγεία μας.

 

2017-07-21T10:21:16+02:00Ιούλιος 21st, 2017|Blog|