Η τοποθέτηση ενός συστήματος ασφαλείας στο σπίτι σας, προϋποθέτει πως θα κρατήσει μακριά ανεπιθύμητους επισκέπτες και άλλου τύπου απειλές. Ωστόσο, με την τεχνολογία που ενσωματώνει στη σημερινή εποχή ένα τέτοιου τύπου σύστημα, “κρύβει” μέσα του περισσότερες δυνατότητες από αυτές που μπορεί να φαντάζεστε!

Πως μπορείτε να “ξεκλειδώσετε” αυτές τις δυνατότητες;

  1. Η 24/7 παρακολούθηση είναι απαραίτητη: Για να μπορέσετε να πάρετε τα περισσότερα που μπορείτε από το σύστημά σας, θεωρείται απαραίτητο αυτό να παρακολουθείται. Οι ηχηρές σειρήνες και τα έντονα φώτα λειτουργούν, σίγουρα, αποτρεπτικά για τους περισσότερους εισβολείς, ωστόσο σε περιπτώσεις που απαιτείται ένα ασθενοφόρο ή υψηλότερη μορφή ασφάλειας, δεν υπάρχει άλλη λύση από τη διάθεση εκπαιδευμένων διαχειριστών συστημάτων ασφαλείας, οι οποίοι είναι πάντα έτοιμοι να επικοινωνήσουν με τις αρμόδιες Αρχές.
  2. Προστατέψτε τα κατοικίδια και τα έπιπλα: Οι ρύποι μονοξειδίου του άνθρακα, οι διαρροές νερού από τη δυσλειτουργία ενός πλυντηρίου ή ψυγείου, αποτελούν απειλές που μπορούν να παρακολουθούνται 24 ώρες και 7 ημέρες την εβδομάδα. Ωστόσο, σε περίπτωση που έχετε παιδιά ή κατοικίδια στο σπίτι, ενώ βρίσκεστε στη δουλειά, τότε μπορεί να δημιουργηθούν πρόσθετες ανησυχίες, τις οποίες οφείλετε να περιορίσετε, μέσω της παρακολούθησης του περιβάλλοντος χώρου.
  3. Αυτοματοποίηση και εξοικονόμηση σε λογαριασμούς ρεύματος: Η χρήση κατάλληλης τεχνολογίας για τον έλεγχο του φωτισμού, των κλειδαριών και της θερμοκρασίας του σπιτιού, μπορεί να σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε χρήματα από λογαριασμούς. Η τεχνολογία αυτοματοποίησης μπορεί να σας βοηθήσει να σετάρετε λειτουργίες του σπιτιού ανάλογα με τις ανάγκες των μελών της οικογένειάς σας και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις στο smartphone σας, όταν έχετε φύγει από το σπίτι κι έχετε ξεχάσει κάποιο φως αναμμένο.
  4. Πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας: Μπορείτε να λάβετε πρόσθετο επίπεδο ασφάλειας, αν εγγράψετε το σύστημα ασφαλείας σας στην τοπική αστυνομική Αρχή (συνήθως με κάποιο  κόστος), αν κι εφόσον υποστηρίζει τέτοιου τύπου υπηρεσία.
  5. Αυτόματο μήνυμα: Όταν δημιουργείται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον χώρο σας, τότε θα ειδοποιηθείτε μέσω τηλεφωνικής κλήσης από το Κέντρο με το οποίο συνεργάζεστε. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες μη έκτακτες περιπτώσεις, για τις οποίες μπορείτε να ενημερώνεστε με SMS ή με email, όπως η χαμηλή στάθμη των μπαταριών του συναγερμού σας.