Η χρησιμοποίηση πολλαπλών στρατηγικών ασφαλείας για την επιχείρηση ή το κατάστημά σας, όπως η εσωτερική και εξωτερική βιντεοπαρακολούθηση, θα αυξήσει τις πιθανότητές σας να αντιμετωπίσετε τους εισβολείς, ωστόσο τι περισσότερο θα μπορούσε να σας προσφέρει το σύστημα που έχετε ήδη εγκαταστήσει;  

Ακολουθούν ορισμένα tips για τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποσπάσετε περισσότερα πράγματα από το σύστημα ασφαλείας της επιχείρησής σας…

  1. Εκπαίδευση Προσωπικού

Η πλήρης εκπαίδευση όλων των εργαζομένων είναι το πρώτο βήμα για την εξασφάλιση της επιτυχίας του συστήματος ασφαλείας, το οποίο μπορεί να αξιοποιηθεί πλήρως, μόνο με τη σωστή εκπαίδευση, που δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία. Όταν πρόκειται για το σύστημα ασφαλείας της επιχείρησής σας, υποθέστε ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται στη βάση του «πρέπει να γνωρίζουμε» για να αποφύγουμε οποιαδήποτε πιθανά προβλήματα εσφαλμένης χρήσης.  Επιπλέον, καλό είναι να δημιουργήσετε ενημερώσεις κειμένου, ώστε να γνωρίζετε ανά πάσα χρονική στιγμή αν το σύστημά σας αντιμετωπίζει κάποια παράλειψη (έχει μείνει ανοιχτή κάποια πόρτα ή δεν έχει ενεργοποιηθεί ο συναγερμός).

  1. Αύξηση της ασφάλειας και της παραγωγικότητας

Τα συστήματα παρακολούθησης μέσω κάμερας δεν δίνουν στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και καταστημάτων μονάχα την ελευθερία να εγκαταλείπουν τις επιχειρήσεις τους για παρατεταμένες περιόδους, αλλά επιτρέπουν επίσης την real-time προβολή των προφυλάξεων ασφαλείας στο χώρο εργασίας. Ελέγξτε όσα συμβαίνουν και βεβαιωθείτε ότι καλύπτονται ορισμένες βασικές λειτουργίες, ενώ βρίσκεστε μακριά. Χρησιμοποιήστε καταγεγραμμένα παραδείγματα παραγωγικών και μη παραγωγικών εργασιακών συνηθειών για να βοηθήσετε το HR τμήμα σας να εκπαιδευτεί.

  1. Καταγράψτε τους συναγερμούς σας στις τοπικές Αρχές

Προχωρήστε σε συνεννόηση με τις τοπικές Αστυνομικές Αρχές για να εγγράψετε στα μητρώα τους το σύστημα ασφαλείας της επιχείρησης ή του καταστήματός σας. Αν θέλετε η τοπική αστυνομία να ανταποκριθεί στην έκτακτη ανάγκη σας, είναι δική σας ευθύνη να την έχετε ενημερώσει πρώτα για τα δικά σας δεδομένα, προκειμένου να αποφύγετε καθυστερήσεις, πρόστιμα ή ακόμα και άρνηση αποστολής προσωπικού έκτακτης ανάγκης.

  1. Αποτροπή ζημιών από πλημμύρες

Σε περιοχές όπου υπάρχουν σωληνώσεις νερού (τουαλέτες ή κουζίνες) ή αποθηκεύονται είδη τεχνολογίας, οι αισθητήρες περιβαλλοντικής παρακολούθησης (υψηλή / χαμηλή θερμοκρασία και ανίχνευση νερού, για παράδειγμα) χρησιμεύουν ως ιδανικό συμπλήρωμα στο σύστημα ασφαλείας. Μπορούν να εμποδίσουν τα μικρά προβλήματα να μετατραπούν σε μεγαλύτερα, ειδικά εκείνες τις στιγμές που κανείς δεν βρίσκεται κοντά.