Πώς θα αντιμετωπίσετε μια λανθασμένη ενεργοποίηση του συναγερμού

//Πώς θα αντιμετωπίσετε μια λανθασμένη ενεργοποίηση του συναγερμού

Πώς θα αντιμετωπίσετε μια λανθασμένη ενεργοποίηση του συναγερμού

Αν έχετε εγκαταστήσει ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας, τότε ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν, είναι η λανθασμένη ενεργοποίηση συναγερμού.

Αυτή η εξέλιξη μπορεί να είναι ενοχλητική τόσο για εσάς, όσο και για τη γειτονιά στην οποία βρίσκεστε, ενώ θα κινητοποιήσει χωρίς ουσιαστικό λόγο και το κέντρο ελέγχου με το οποίο έχετε συνδέσει το σύστημα.

Η λανθασμένη ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού δεν οφείλεται, φυσικά, στην εισβολή κλεφτών ή ανεπιθύμητων επισκεπτών, αλλά σε μια σειρά από άλλες αιτίες, όπως:

  • Ο ελαττωματικός εξοπλισμός, όπως ένας σπασμένος συναγερμός ή κάποιο βραχυκύκλωμα, μπορεί να ενεργοποιήσουν το ηχητικό σήμα
  • Εσφαλμένη εγκατάσταση
  • Χαμηλή μπαταρία ή ασταθής πηγή ενέργειας
  • Ξεκλειδωμένες ή χαλαρές πόρτες και παράθυρα
  • Ανθρώπινο σφάλμα, όπως ένας ξεχασμένος κωδικός πρόσβασης
  • Κατοικίδια ζώα, τρωκτικά και έντομα

 

Πώς αποτρέπετε την λανθασμένη ενεργοποίηση συναγερμού

Για να μην σας συμβεί μια εσφαλμένη ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει, τότε πρέπει να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά τις συνηθισμένες αιτίες που αναφέρθηκαν παραπάνω.

Αρχικά, οφείλετε να εκτελείτε τακτική συντήρηση στο συναγερμό και να ελέγχετε την καλωδίωση για πιθανές φθορές. Επιπλέον, πρέπει να τσεκάρετε την πηγή ενέργειας και τους ακροδέκτες της για να δείτε την κατάστασή της. Εάν δεν μπορεί να παράγει την απαιτούμενη ενέργεια ή ισχύ, πρέπει να προχωρήσετε σε άμεση αντικατάσταση. Οποιαδήποτε μορφή σκουριάς ή διαρροών, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη και να επιδιορθωθεί, ώστε να διατηρείται το σύστημα σε καλή κατάσταση.

Εκτός από αυτά, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε τα παράθυρα και τις πόρτες σας εάν είναι χαλαρά. Ορισμένοι συναγερμοί ή ανιχνευτές κίνησης θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν από το χτύπημα μιας πόρτας ή το σπάσιμο ενός παραθύρου.

Επιπλέον, κατοικίδια ζώα, τρωκτικά και έντομα θα μπορούσαν να ενεργοποιήσουν το σύστημα ασφαλείας σας. Βεβαιωθείτε, συνεπώς, ότι οι συναγερμοί τοποθετούνται εκεί που τα κατοικίδια ζώα δεν μπορούν να ανιχνευθούν.

Στο μεταξύ, οι ιδιοκτήτες του σπιτιού πρέπει πάντα να θυμούνται τους κωδικούς τους, ώστε να μπορούν να αφοπλίσουν τον συναγερμό όταν χρειάζεται, ενώ αν διαθέτουν υπηρεσία παρακολούθησης συναγερμού, μπορούν να απαιτήσουν επαλήθευση σε δύο βήματα. Αυτό θα μειώσει σημαντικά τις πιθανότητες ενός ψευδούς συναγερμού, καθώς ο χρήστης και ο πάροχος θα έχουν τη δυνατότητα να πιστοποιήσουν την απειλή πριν καλέσουν ενισχύσεις για περαιτέρω έλεγχο.  

Χειριστείτε με ψυχραιμία τους ψευδείς συναγερμούς

Οι ψευδείς συναγερμοί, όπως περιγράψαμε νωρίτερα, μπορεί να προκαλέσουν πανικό στο σπίτι και στη γειτονιά. Σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, ακολουθούν μερικές συμβουλές για το πώς να χειριστείτε την κατάσταση επαγγελματικά και ψύχραιμα.

Μην πανικοβληθείτε: Αυτός είναι ο πρωταρχικός κανόνας σε γεγονότα όπως αυτό. Ο πανικός θα προκαλέσει μόνο αναστάτωση και τίποτα περισσότερο. Μείνετε ήρεμοι και επιβεβαιώστε αν πρόκειται για ψευδή συναγερμό ή όχι.

Απενεργοποίηση του συναγερμού: Θα πρέπει να αφοπλίσετε τον συναγερμό όσο πιο γρήγορα και ήρεμα γίνεται. Να θυμάστε πάντα τον κωδικό σας. Αφήστε τα μέλη της οικογένειάς σας ή όποιον άλλο κατοικεί στο σπίτι σας να γνωρίζουν τον κώδικα, ώστε να μπορούν να τον απενεργοποιήσουν αν δεν βρίσκεστε κοντά.

Πραγματοποίηση κλήσης: Aν διαθέτετε υπηρεσία παρακολούθησης συναγερμού, θα πρέπει να την καλέσετε αμέσως μετά την απενεργοποίηση του συναγερμού (αν δεν το έχει κάνει ήδη εκείνη). Είναι καλό να γνωρίζουν ότι ήταν ψευδής συναγερμός, ώστε – σε περίπτωση που έχουν ήδη καλέσει την αστυνομία – να μπορούν να ακυρώσουν την αποστολή το συντομότερο δυνατόν.

2018-12-04T16:43:21+02:00Δεκέμβριος 4th, 2018|Blog|