Πως οι διαρρήκτες επιλέγουν το στόχο τους

//Πως οι διαρρήκτες επιλέγουν το στόχο τους

Πως οι διαρρήκτες επιλέγουν το στόχο τους

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ με ποια κριτήρια επιλέγει ένας διαρρήκτης το σπίτι ή την επιχείρηση που θα ληστέψει; Εάν κατανοήσουμε τα κριτήρια αυτά μπορούμε να λάβουμε και τα αντίστοιχα μέτρα προστασίας για να αποτρέψουμε μια ενδεχόμενη διάρρηξη.

  1. Δεν διαθέτετε ένα σύστημα ασφαλείας (συναγερμό σπιτού ή/και κάμερες ασφαλείας). Η απουσία ενός συστήματος ασφαλείας διασφαλίζει στους διαρρήκτες πως δεν θα χρειαστεί να κρυφτούν από κάμερες ή να ανησυχούν μήπως ενεργοποιήσουν κάποιο συναγερμό κατά την διάρκεια της διάρρηξης.
  2. Το σπίτι σας είναι γωνιακό. Η τοποθεσία του σπιτιού βολεύει πολύ τους διαρρήκτες καθώς μπορούν να διαφύγουν επιλέγοντας από μια πληθώρα πιθανών διαδρομών.
  3. Έχετε εγκαταστήσει πολλές κλειδαριές/κάγκελα προστασίας σε εμφανή σημεία. Σε μια τέτοια περίπτωση, πείθετε τους διαρρήκτες πως μπορεί να διαθέτετε πολύτιμα αντικείμενα .
  4. Το σπίτι σας είναι μέσα σε στενό. Δυστυχώς η συγκεκριμένη τοποθεσία προσελκύει πολύ τους διαρρήκτες, καθώς μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαφύγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.
  5. Οδηγείτε ένα πολυτελές όχημα (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και δεν διαθέτετε κλειστό γκαράζ. Ένα τέτοιο όχημα αποτελεί ένδειξη εύρωστης οικονομικής κατάστασης που προσελκύει διαρρήκτες και ληστές.
  6. Έχετε προσλάβει οικιακή βοηθό. Αν ο εργαζόμενός σας δεν είναι ευχαριστημένος ή αν έτυχε να του συμπεριφερθείτε άσχημα μπορεί να δώσει τα στοιχεία σας σε κακοποιά στοιχεία.
  7. Ο κήπος σας διαθέτει πολλά δέντρα και πυκνή βλάστηση. Οι διαρρήκτες μπορούν πολύ εύκολα να κρυφτούν σε τέτοιος κήπους, ειδικά κατά τις βραδυνές ώρες.
  8. Δεν διαθέτετε σκύλο. Πολλοί διαρρήκτες αποφεύγουν τα σπίτια έαν δουν πως υπάρχει σκύλος. Φοβούνται τυχόν επιθέσεις και δαγκώματα αλλά και το γαύγισμα του σκύλου που θα προδώσει πως κάτι δεν πάει καλά στους γείτονες. Εάν γνωρίζουν πως δεν διαθέτετε σκύλο τότε μπορούν να κινούνται ελεύθερα όσο ληστεύουν το σπίτι.
  9. Εργάζεστε με σταθερό ωράριο. Οι περισσότεροι διαρρήκτες παρακολουθούν το σπίτι πριν επιχειρήσουν μια διάρρηξη. Μαθαίνουν τις ώρες εργασίας σας και γνωρίζουν πότε το σπίτι είναι άδειο.
  10. Δημοσιεύετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πότε θα πάτε διακοπές. Η δημοσίευση αυτή μπορεί να αποτελέσει μια ανοικτή πρόσκληση σε έναν διαρρήκτη καθώς ενημερώνετε εκατοντάδες άτομα πως θα λείπετε από το σπίτι.

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το σπίτι σας είναι η εγκατάσταση ενός συναγερμού συνδιαστικά με κάμερες ασφαλείας. Με την εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού μειώνετε δραστικά τις πιθανότητες διάρρηξης στο σπίτι σας ενώ με τις κάμερες ασφαλείας θα διαθέτετε κάποιο υλικό σε περίπτωση διάρρηξης.

2017-09-13T09:06:35+02:00Σεπτέμβριος 13th, 2017|Blog|