Αν δεν έχετε μπει ποτέ στη διαδικασία της μετακόμισης, θα πρέπει να σας πληροφορήσουμε πως πρόκειται για μία αρκετά στρεσογόνο διαδικασία. Μία μετακόμιση έχει αρκετά στάδια. Αυτά είναι η διαδικασία του “πακεταρίσματος”, η διαδικασία της μεταφοράς τους καθώς και η σωστή διαχείρισή τους για να αποφευχθούν οι όποιες φθορές.

Για να αποφύγετε λοιπόν δυσάρεστες καταστάσεις, συγκεντρώσαμε για εσάς κάποιες συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των αντικειμένων που θέλετε να μεταφέρετε.

Δημιουργείστε μία λίστα με τα αντικείμενά σας

Πριν ξεκινήσετε τη μεταφορά των αντικειμένων σας στο φορτηγό, καλό είναι να κάνετε μία αναλυτική απογραφή. Σκεφτείτε να γράψετε αναλυτική περιγραφή για το κάθε τι, την ποσότητα ενώ μη διστάσετε να τραβήξετε ακόμα και φωτογραφίες. Αν και κάτι τέτοιο χρειάζεται χρόνο, είναι σίγουρο πως θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε αντικείμενα που ενδεχομένως να έχουν χαθεί.

Επίσης, αν έχετε κάποιο σύστημα ασφαλείας εγκατεστημένο στο σπίτι σας καλό είναι να έρθετε σε επαφή με τον πάροχο ασφαλείας σας ώστε να λάβετε τις κατάλληλες πληροφορίες για τη διαδικασία της μεταφοράς τέτοιων συστημάτων (σύστημα συναγερμού, κάμερες ασφαλείας κ.α.).

Ελέγξτε και παρακολουθείστε τις κινήσεις των υπαλλήλων

Πολλές μεταφορικές εταιρείες μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους πελάτες τους κατά τη διαδικασία της μετακόμισης. Δεν είναι λίγες οι φορές όπου έχουν φορτωθεί όλα τα αντικείμενα στο φορτηγό και οι εταιρείες αξιώνουν να λάβουν περισσότερα χρήματα από αυτά που είχαν αρχικά συμφωνήσει με τον πελάτη. Μερικές φορές μάλιστα, πολλά από τα αντικείμενα “κάνουν φτερά”, αν ο πελάτης δεν πληρώσει το επιπλέον ποσό που αδίκως απαιτεί η εταιρεία.

Αν και οι περισσότερες εταιρείες είναι νόμιμες, καλό είναι να παρακολουθείτε τους μεταφορείς. Μπορείτε να κάνετε τα παρακάτω:

  • Να καταγράψετε τα ονόματα του προσωπικού
  • Βρείτε μία αξιόπιστη εταιρεία
  • Προσπαθήστε να είστε παρόντες στη μετακόμιση, δεδομένου ότι έτσι θα αποφύγετε μία πιθανή κλοπή των προσωπικών σας αντικειμένων. Επιπλέον, καλό είναι να έχετε επαφή με το προσωπικό, ώστε να διαπιστώσετε αυτούς οι οποίοι θα μπορούσαν να προβούν σε μία κακόβουλη ενέργεια

Αξιοποιήστε το σύστημα ασφαλείας σας

Αν διαθέτετε ένα σύστημα ασφαλείας, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, συμβουλευτείτε τον πάροχο σχετικά με τη μεταφορά του.

Οι κάμερες ασφαλείας και ο συναγερμός είναι αποτελεσματικά και μπορούν να κρατήσουν ασφαλή τα προσωπικά σας αντικείμενα. Φροντίστε λοιπόν, να έχετε κάποια από τα παρακάτω ενεργοποιημένα:

  • Ο έλεγχος πρόσβασης με τον οποίο μπορείτε να βλέπετε ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι σας. Χρησιμοποιείστε διαφορετικούς κωδικούς κάθε φορά για να έχετε ακόμα καλύτερη εικόνα του τι συμβαίνει στο σπίτι σας
  • Το σύστημα συναγερμού θα πρέπει να ενεργοποιείται όταν οι μεταφορείς φύγουν. Πολλές φορές μία παραβίαση μπορεί να γίνει μετά από αρκετά εικοσιτετράωρα
  • Οι κάμερες ασφαλείας θα πρέπει να καταγράφουν κάθε κίνηση στο σπίτι. Έτσι θα έχετε πολύ καλύτερο έλεγχο των αντικειμένων σας

Η μετακόμιση είναι ένα σημαντικό γεγονός που αφορά την περιουσία μας και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για να δώσουμε την απαιτούμενη προσοχή. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και κρατήστε ασφαλή τα πολύτιμα αντικείμενά σας.