Πώς να ξεπεράσετε το σοκ της διάρρηξης

//Πώς να ξεπεράσετε το σοκ της διάρρηξης

Πώς να ξεπεράσετε το σοκ της διάρρηξης

Αν έχετε πέσει θύμα ληστείας, γνωρίζετε πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο επηρεάζει κατά πολύ τη διάθεση σας και την ψυχολογική σας κατάσταση. Μπορείτε να αντιμετωπίσετε τον συναισθηματικό απόηχο μιας διάρρηξης, αν ακολουθήσετε τις συμβουλές μας,

Ειδοποιήστε την αστυνομία

Αν διαπιστώσετε ότι το σπίτι σας έχει παραβιαστεί, πηγαίνετε σε ένα ασφαλές μέρος, όπως το σπίτι του γείτονα. Καλέστε την αστυνομία και μην μπείτε στο σπίτι σας, μέχρι να σας το επιτρέψουν γιατί, ίσως, ακούσια, να καταστρέψετε αποδεικτικά στοιχεία ή να θέσετε τον εαυτό σας σε κίνδυνο.

Επισκευάστε τυχόν ζημιές

Μερικές φορές, οι διαρρήκτες σπάνε μια πόρτα ή ένα παράθυρο για να εισέλθουν στο εσωτερικό και καταστρέφουν τα υπάρχοντά σας ενώ ψάχνουν για τιμαλφή. Για λόγους ασφαλείας και για συναισθηματικούς λόγους, επισκευάστε τις ζημιές το συντομότερο δυνατόν. Στη συνέχεια, προσπαθήστε να αποκαταστήσετε μια αίσθηση ομαλότητας στο σπίτι.

Προμηθευτείτε ένα σύστημα ασφαλείας

Δεν είναι απίθανο οι διαρρήκτες να επανέλθουν κάποια στιγμή στο μέλλον για έναν δεύτερο γύρο ληστείας. Οι κατοικίες που διαθέτουν συστήματα ασφαλείας έχουν έως και 300 φορές λιγότερες πιθανότητες να παραβιαστούν από εκείνες που δεν έχουν.

Μην ενδίδετε στον φόβο

Είναι φυσικό να αισθάνεστε φοβισμένοι μετά από αυτό το τραυματικό γεγονός αλλά δεν θα πρέπει να αφήσετε τον φόβο σας να ελέγχει τη διάθεσή σας. Αντ’ αυτού, προσπαθήστε να επανακτήσετε μια αίσθηση ασφάλειας: κάντε μαθήματα αυτοάμυνας, ζητήστε συμβουλές από την αστυνομία και ενημερώστε τους γείτονες.

Αναγνωρίστε τα συναισθήματά σας

Σοκ, θυμός, άρνηση και θλίψη είναι μόνο μερικά από τα κοινά συναισθήματα όσων έχουν γίνει θύματα διάρρηξης. Αν συμβιβαστείτε με το γεγονός, τότε θα έχετε κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την διαδικασία επούλωσης του τραύματος. Φροντίστε τον εαυτό σας και να είστε σε επιφυλακή για να αναγνωρίσετε σημάδια αρνητικών συναισθημάτων για την οικογένειά σας.

Επιστρέψτε στη ρουτίνα σας

Θα χρειαστεί θάρρος και αποφασιστικότητα για να επανέλθετε στην καθημερινότητά σας. Η επιστροφή στη δουλειά, μια βόλτα με φίλους, ένα πάρτι είναι μερικές δραστηριότητες που θα επαναφέρουν τους φυσιολογικούς ρυθμούς.

Από mirelen

2017-03-20T16:19:25+02:00Μάρτιος 6th, 2017|Blog|