Πώς να αποφύγετε την ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας από το κατοικίδιό σας

//Πώς να αποφύγετε την ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας από το κατοικίδιό σας

Πώς να αποφύγετε την ενεργοποίηση του συστήματος ασφαλείας από το κατοικίδιό σας

Τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού είναι σχεδιασμένα για να προστατεύουν εσάς, την οικογένειά σας και τα κατοικίδιά σας. Κάποιες φορές όμως, οι μικροί ή μεγάλοι φίλοι σας μπορεί να ενεργοποιήσουν άθελά τους το σύστημα ασφαλείας. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε ορισμένους τρόπους με τους οποίους θα αποφύγετε αυτές τις λανθασμένες ενεργοποιήσεις.

Τοποθέτηση αισθητήρων

Οι αισθητήρες είναι μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις όταν πρόκειται να σχεδιαστεί ένα σύστημα ασφαλείας φιλικό προς τα κατοικίδια ζώα. Τα κατοικίδια μπορούν εύκολα να ενεργοποιήσουν τους αισθητήρες κίνησης και τους αισθητήρες εικόνας, οι οποίοι ενεργοποιούνται είτε από την αυξημένη θερμότητα είτε από την κίνηση. Για παράδειγμα, αν το κατοικίδιό σας θελήσει να πάει στο δοχείο με το φαγητό του όταν αυτοί οι αισθητήρες είναι οπλισμένοι, ένας λανθασμένος συναγερμός θα μπορούσε να ειδοποιήσει τους ιδιοκτήτες ή τον πάροχο ασφαλείας.

Κάτι τέτοιο μπορεί να επηρεάσει την αντίδραση των αρχών δεδομένου ότι δεν γνωρίζουν αν πρόκειται για πραγματική απειλή. Τοποθετήστε το σύστημα ασφαλείας ως εξής:

  • Τοποθετήστε τους αισθητήρες πάνω από το επίπεδο της μέσης ώστε τα κατοικίδιά σας να κινούνται με άνεση μέσα στο σπίτι, χωρίς να ενεργοποιούν το σύστημα ασφαλείας.
  • Εγκαταστήστε αισθητήρες που μπορούν να “φιλοξενήσουν” το βάρος των κατοικίδιων σας. Οι περισσότεροι αισθητήρες δεν θα ενεργοποιήσουν τον συναγερμό αν το βάρος του κατοικίδιου σας δεν ξεπερνάει ένα ορισμένο όριο.

Ευαισθησία καμερών

Αν έχετε εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας που σας ειδοποιούν όταν ανιχνεύσουν κίνηση, προσαρμόστε την ευαισθησία τους ώστε να μην ανιχνεύουν τα κατοικίδια. Μειώνοντας την ευαισθησία η κάμερα δεν θα ανιχνεύει μικρές κινήσεις, αλλά θα ανιχνεύσει τις κινήσεις ενός εισβολέα για παράδειγμα. Επιπλέον, σκεφτείτε τον τρόπο που θα τοποθετήσετε τις κάμερες. Αν αυτές βρίσκονται χαμηλά, είναι πιο πιθανό να ενεργοποιηθούν από κάποιο κατοικίδιο. Τοποθετήστε τες ψηλά ώστε να ανιχνεύουν τους εισβολείς και όχι τα κατοικίδιά σας.

Λύσεις mobile

Είναι πολύ πιο εύκολο να ελέγξετε ένα συναγερμό αν έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το σπίτι σας από μία φορητή συσκευή. Σκεφτείτε σχετικά με τον εξοπλισμό που θα σας επιτρέψει να ελέγχετε οτιδήποτε γίνεται στο σπίτι μέσα από το tablet ή το smartphone σας. Αν έχετε κάμερες ασφαλείας μέσα και έξω από το σπίτι, σιγουρευτείτε πως σας δίνουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει όταν λείπετε από αυτό. Αυτό και μόνο θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τους λανθασμένους συναγερμούς και να αποφύγετε τις όποιες εκπλήξεις. Επιπλέον, αν το σύστημα ενεργοποιηθεί από κάποιο κατοικίδιο, μπορείτε να το απενεργοποιήσετε εύκολα, μέσα από τη συσκευή σας.

Δεν υπάρχει λόγος να μην έχετε ένα σύστημα ασφαλείας μαζί με ένα κατοικίδιο. Συνεργαστείτε με τον πάροχο ασφαλείας σας και βρείτε την καλύτερη λύση για εσάς.

2018-03-28T09:28:31+02:00Μάρτιος 28th, 2018|Blog|