Ποιο είναι το μέλλον της ρομποτικής παρακολούθησης του σπιτιού;

//Ποιο είναι το μέλλον της ρομποτικής παρακολούθησης του σπιτιού;

Ποιο είναι το μέλλον της ρομποτικής παρακολούθησης του σπιτιού;

Με την τεχνολογία να εξελίσσεται, η ιδέα των ρομπότ που θα ολοκληρώνουν διαφορετικές διεργασίες όπως την παρακολούθηση του σπιτιού μέσω καμερών κ.λπ. γίνεται όλο και πιο πρακτική.

Σε αυτό το κείμενο θα δούμε το μέλλον που μπορεί να έχουν τα ρομπότ και η ρομποτική στην παρακολούθηση και την ασφάλεια ενός σπιτιού.

Τα θετικά της ρομποτικής στο χώρο της ασφάλειας του σπιτιού

Τα συστήματα ασφαλείας που εμπλέκουν τη ρομποτική, συνδυάζουν την τεχνητή νοημοσύνη με τον κατάλληλο εξοπλισμό ασφαλείας. Αυτά τα νέα συστήματα ασφαλείας έχουν τις εξής ικανότητες:

  • Βελτιώνουν την ακρίβεια των δεδομένων: Τα συγκεκριμένα συστήματα ανιχνεύουν την οποιαδήποτε παράξενη κατάσταση και αυτομάτως στέλνουν ηλεκτρονικά τα δεδομένα στις αρχές.
  • Αυξάνουν την αποτελεσματικότητα του συναγερμού: Τα περισσότερα συστήματα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι σχεδιασμένα για να αναγνωρίζουν όλους τους τύπους ανάγκης είτε πρόκειται για εγκληματική ενέργεια είτε για φυσικές καταστροφές.
  • Βελτιώνουν το χρόνο απόκρισης: Τα συστήματα αυτά έχουν την ιδιότητα να ενημερώνουν ταχύτερα τις αρχές για να επέμβουν σε μια κατάσταση.

Τα μειονεκτήματα της ρομποτικής στο χώρο της ασφάλειας του σπιτιού

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας είναι σχεδιασμένες για να προσφέρουν αποτελεσματικότητα στην ασφάλεια αυξάνοντας την προστασία του σπιτιού σας, αλλά έχουν και κάποια μειονεκτήματα. Μερικές από αυτές είναι:

  • Η πλήρης εξάρτηση από το δίκτυο μπορεί να φανεί επιβλαβής: Αν το δίκτυό σας “πέσει”, θα κάνει τον εξοπλισμό του σπιτιού σας αναποτελεσματικό. Εγκαταστείστε ένα εφεδρικό δίκτυο το οποίο θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σε τέτοιες περιπτώσεις.
  • Η πιθανότητα βλάβης: Η τεχνολογία πάντα έχει την πιθανότητα να αντιμετωπίσει κάποια δυσλειτουργία. Για παράδειγμα, το σύστημά σας μπορεί να χάσει την επικοινωνία του με το κέντρο λήψης σημάτων ή απλά να χρειαστεί νέες μπαταρίες. Ελέγξτε ανά διαστήματα το σύστημα γα να είστε σίγουρος πως λειτουργεί σωστά.
  • Ο αυξημένος κίνδυνος hacking: Από τη στιγμή που απαιτείται η σύνδεση σε κάποιο δίκτυο, οι hackers μπορεί να επιχειρήσουν να εισχωρήσουν στο σύστημα για να το αφοπλίσουν. Ενημερώστε τους κωδικούς και συνδεθείτε σε ένα δίκτυο VPN όταν αυτό είναι εφικτό.

Η συμβουλή μας

Αν και υποστηρίζουμε την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της τεχνητής νοημοσύνης, προτείνουμε να κάνετε μία πολύ καλή έρευνα πριν κάνετε ένα τέτοιο βήμα. Μιλήστε με έναν πάροχο ασφαλείας που εμπιστεύεστε και συζητήστε μαζί του τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ενός τέτοιου συστήματος.

2018-04-18T17:02:53+02:00Απρίλιος 18th, 2018|Blog|