Το Internet of Things έχει καταστήσει εύκολη – και αρκετά προσιτή – για τους ιδιοκτήτες σπιτιού να παρακολουθούν την ιδιοκτησία τους από σχεδόν οπουδήποτε.

Τα έξυπνα συστήματα ασφαλείας είναι προσαρμόσιμα και μπορείτε να τα αγοράσετε είτε σε μορφή do-it-yourself  εξοπλισμού (έχει ιδιαίτερη πέραση το τελευταίο διάστημα και δη στην Ελλάδα) ή σαν πλήρη συστήματα με επαγγελματική εγκατάσταση και παρακολούθηση.

Έτσι, δεν είστε έτοιμοι να δεσμευτείτε με ένα εξειδικευμένο σύστημα ασφαλείας, μπορείτε να βρείτε πολλές μεμονωμένες συσκευές που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το σπίτι σας μέσω του τηλεφώνου ή του tablet σας: εσωτερικές και εξωτερικές κάμερες ασφαλείας, κουδούνια με καταγραφή βίντεο, αισθητήρες κίνησης, και έξυπνες κλειδαριές, μεταξύ άλλων.

Έτσι, η smart home ασφάλεια είναι άμεσα διαθέσιμη – αλλά πού βρίσκει την περισσότερη εφαρμογή; Το γράφημα που συντάχθηκε από το website ερευνών Statista ως μέρος της έκθεσής του για το Digital Market Outlook για το 2018, δίνει τις απαντήσεις σχετικά με τις κορυφαίες χώρες στον κόσμο, από πλευράς ενσωμάτωσης έξυπνων συστημάτων ασφαλείας.

Σημειώνεται πως η «έξυπνη οικιακή ασφάλεια» περιλαμβάνει την «πώληση συσκευών και υπηρεσιών για έλεγχο πρόσβασης μέσω δικτύου και διαχείριση πρόσβασης για κτίρια και εγκαταστάσεις», σύμφωνα με την έκθεση, τόσο σε πλήρη συστήματα, όσο και σε μεμονωμένες συσκευές. Το διάγραμμα δείχνει το ποσοστό διείσδυσης του έξυπνου οικιακού εξοπλισμού στις πέντε χώρες στις οποίες είναι πιο δημοφιλής.

 

Έτσι, φαίνεται πως έξυπνη οικιακή ασφάλεια είναι πιο δημοφιλής στις ΗΠΑ από οπουδήποτε αλλού, με ποσοστό διείσδυσης νοικοκυριού 18%. Η Νορβηγία έρχεται στη δεύτερη θέση στο 15,1%, ακολουθούμενη από τη Δανία, τη Σουηδία και την Αυστραλία. Οι ΗΠΑ αύξησαν επίσης τα έσοδα για αυτό το τμήμα της αγοράς το 2018.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τώρα, τα έσοδα στον τομέα Ασφάλειας έφτασαν στα 10,54 δισ. δολάρια το 2018, ενώ αναμένεται να παρουσιάσουν σταθερή ετήσια αύξηση της τάξης του 20,9% στο διάστημα μέχρι το 2023, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα το μέγεθος της συγκεκριμένης αγοράς να φτάσει στα 27,22 δισ. δολάρια σε πέντε χρόνια από σήμερα.

Επιπλέον, η μέση διείσδυση των Συστημάτων Ασφαλείας στα νοικοκυριά έφτασε στο 2,8% το 2018 και αναμένεται να ανέβει στο 9% το 2023. Επιπλέον, το μέσο κόστος για Smart Home ασφάλεια ανά νοικοκυριό κυμάνθηκε στα 260,66 δολάρια, ενώ βάσει παγκόσμιας σύγκρισης, τα περισσότερα έσοδα στον συγκεκριμένο τομέα, συγκεντρώθηκαν στις ΗΠΑ (5,47 δισ. δολάρια το 2018).