Στην μεγαλύτερη πλειοψηφία τους, οι κάμερες ασφαλείας χρησιμοποιούνται κυρίως για να αναγνώριση των λήστων σε περιπτώσεις διάρρηξης. Πέρα όμως από τα δυσάρεστε γεγονότα, υπάρχουν διάφοροι λόγοι για να χρησιμοποιήσουμε τις κάμερες ασφαλείας που έχουμε εγκαταστήσει στο σπίτι μας.

Ψυχαγωγία

Εξοπλίζοντας το σπίτι μας με κάμερες ασφαλείας έχουμε στη διάθεση μας πολλές ώρες βιντεοσκόπησης και σίγουρα θα εντοπίσουμε κάτι αξιοσημείωτο και αστείο. Ορισμένοι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις κάμερες τους ακόμα και για να γυρίσουν ταινίες μικρού μήκους. Επίσης μια πιθανή χρήση των καμερών είναι η καταγραφή σημαντικών στιγμών στη ζωή μας. Μπορούμε να καταγράψουμε τα πρώτα βήματα του μωρού μας ή τις αστείες στιγμές του σκύλου μας και να τα αποθηκεύσουμε σε κάποιο εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε ένα DVD.

Κάμερες για ζώα

Σίγουρα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις κάμερές μας για να παρατηρούμε τα κατοικίδια μας όταν είναι έξω στο μπαλκόνι/κήπο ή όταν εμείς λείπουμε από το σπίτι. Επιπρόσθετα μπορούμε να εντοπίζουμε επισκέψεις από άλλους τετράποδους εισβολείς! Εάν ασχολούμαστε με την κηπουρική και διαθέτουμε κήπο, μια κάμερα ασφαλείας μπορεί να μας αποκαλύψει ποιος κατεργάρης τρώει τα λουλούδια και τα λαχανικά μας. Μπορεί ακόμα να έχουμε εγκαταστήσει κάποιο φράχτη αλλά παρόλα αυτά διάφορα ζώα να μπαίνουν μέσα στην αυλή μας. Με μία κάμερα ασφαλείας μπορούμε να εντοπίσουμε τον τρόπο με τον οποίο παραβιάζουν το φράχτη μας και να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα.

Οικιακή επίβλεψη

Ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (Closed circuit Television – CCTV) θωρακίζει το χώρο μας εναντίον των κακοποιοών αλλά μας βοηθάει στο να αντιμετωπίζουμε διάφορες καταστάσεις που αφορούν εμάς και το σπίτι μας. Μπορούμε να δούμε ποια πακέτα έχουμ παραδωθεί στην πόρτα μας, χωρίς να είμαστε εκεί, με ιδιαίτερη ευκολία από το κινητό μας. Ανά πάσα στιγμή μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια της κατοικίας και της οικογένειάς μας. Έχουμε την δυνατότητα ακόμα και να σιγουρευτούμε πως τα παιδιά μας έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματά τους πριν βγουν έξω για να παίξουν.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εγκαταστήσουμε κάμερες ασφαλείας καθώς μας διευκολύνουν στο να διατηρήσουμε όλες τις σημαντικές στιγμές της ζωής μας, να σιγουρευτούμε πως τα κατοικίδια και τα παιδιά μας κάθονται φρόνιμα και γενικότερα να μας βοηθήσουν να κάνουμε τη ζωή μας λίγο ευκολότερη ενώ παράλληλα μας προστατεύουν σε 24ωρη βάση.