Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες κλοπής

//Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες κλοπής

Οι πιο δημοφιλείς κατηγορίες κλοπής

Κανένας δεν επιθυμεί να πέσει θύμα κλοπής. Είναι δύσκολο να προστατευτούμε εντελώς από όλες τις κατηγορίες κλοπής καθώς αυτό απαιτεί συνεχεί επαγρύπνηση.

Παρόλα αυτά μπορούμε να εστιάσουμε στις πιο συχνές κατηγορίες κλοπής και να θωρακίσουμε τις άμυνες μας απέναντί τους.

Κλοπή στο σπίτι

Είναι η συχνότερη κατηγορία κλοπής καθώς οι διαρρήκτες έχουν μειωμένες πιθανότητες να τους πιάσουν όταν εισβάλουν σε ένα σπίτι από το να επιχειρήσουν κάτι αντίστοιχο σε μια δημόσια τοποθεσία. Εάν η κατοικία διαθέτει τα κατάλληλα συστήματα ασφαλείας, όπως ένα συναγερμό σπιτιού και κάμερες ασφαλείας, οι πιθανότητες να μπει ένας κλέφτης στο σπίτι μειώνονται δραστικά.

Εξαιρετικά σημαντική είναι η τοποθέτηση πινακίδων που να υποδυκνείουν πως η συγκεκριμένη οικία προστατεύεται. Οι περισσότερες διαρρήξεις πραγματοποιούνται από ανθρώπους που μένουν κοντά μας καθώς αυτοί μπορούν να παρακολουθούν με ευκολία το σπίτι και να μάθουν ευκολότερα τις συνήθειες και τα ωράρια εργασίας μας.

Κλοπή αυτοκινήτου/μηχανής

Εάν παρκάρουμε το όχημα μας στο πεζοδρόμιο ή σε κάποιον ανοικτό χώρο, διατρέχουμε πάντα το κίνδυνο κλοπής του. Ο καλύτερος τρόπος να διασφαλίσουμε πως το όχημα μας θα παραμείνει για καιρό στην κατοχή μας, είναι να το παρκάρουμε μέσα σε κλειστό γκαράζ ή να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα GPS tracking που θα μας επιτρέψει να εντοπίσουμε την ακριβή τοποθεσία του οχήματος μας σε περίπτωση κλοπής.

Επιπρόσθετα στην κλοπή του αυτοκινήτου, μπορεί να προστεθεί και μια διάρρηξη στο σπίτι του κατόχου καθώς οι κλέφτες του οχήματος πιθανόν να γνωρίζουν τα στοιχεία του ιδιοκτήτη.

Κλοπή προσωπικών στοιχείων

H κλοπή των προσωπικών στοιχείων έχει αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ψηφιακή μηχανογράφηση ευαίσθητων στοιχείων αλλά και στην ραγδαία αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών. Ένας τρόπος για να αποφύγουμε τα χειρότερα είναι ο τακτικός έλεγχος  της πιστωτικής μας κάρτας για τον εντοπισμό ύποπτων συναλλαγών.

Η αποφυγή online πληρωμών και αγορών είναι ένας αρκετά αποτελεσμάτικός τρόπος προστασίας αλλά μπορεί να αποβεί κουραστικός και μη πρακτικός.

Σε κάθε περίπτωση εάν εντοπίσετε κάποια ύποπτη συναλλαγή θα πρέπει αμέσως να επικοινωνήσετε με την τράπεζα σας για να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Κλοπή καταστήματος/επιχείρησης

Κάθε κατάστημα/επιχείρηση οφείλει να προστατεύσει τα περιουσιακά του στοιχεία. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να έχουν εγκατεστημένα συστήματα ασφαλείας (όπως συναγερμοί καταστημάτων και κάμερες ασφαλείας), χρηματοκιβώτια για την ασφαλή φύλαξη μετρητών και συστήματα ελέγχου εισόδου. Ορισμένες εταιρίες προσλαμβάνουν ακόμα και προσωπικό ασφαλείας.

 

 

2017-09-29T09:25:20+02:00Σεπτέμβριος 29th, 2017|Blog|