Οι λόγοι που επιστρέφει ένας διαρρήκτης στο χώρο του εγκλήματος

//Οι λόγοι που επιστρέφει ένας διαρρήκτης στο χώρο του εγκλήματος

Οι λόγοι που επιστρέφει ένας διαρρήκτης στο χώρο του εγκλήματος

Μετά από μια διάρρηξη, τα θύματα νιώθουν πολλά και έντονα συναισθήματα. Η αποκατάσταση και η σταθεροποίηση των συναισθημάτων αυτών χρειάζεται χρόνο και υπομονή.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ανακάμπτουν, νιώθουν συνήθως ευγνωμοσύνη που τελείωσε η όλη διαδικασία και ξεκινούν να αφήνουν πίσω τους αυτή τη δυσάρεστη εμπειρία.

Δυστυχώς όμως τα πράγματα δεν είναι πάντα έτσι. Οι περισσότεροι διαρρήκτες επιστρέφουν πίσω στο χώρο του εγκλήματος για να βουτήξουν ακόμα περισσότερα αντικείμενα και χρήματα.

Η κοινή γνώμη πιστεύει πως οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν επιστρέφουν ποτέ ξανά στο ίδιο σπίτι δεύτερη φορά. Δυστυχώς αυτή η άποψη απέχει πολύ από την αλήθεια.

Η πλειοψηφία των θυμάτων δεν λαμβάνουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και σε σύντομο χρονικό διάστημα ξαναγίνονται θύματα διάρρηξης.

Οι διαρρήκτες έχουν πολλούς λόγους για να επιστρέψουν στο χώρο του εγκλήματος. Στο συγκεκριμένο άρθρο θα εξετάσουμε τους κυριότερους.

 

Βρήκαν ένα αδύναμο σημείο στο σπίτι 

Η δεύτερη διάρρηξη μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες ή να πάρει ακόμα και χρόνια αλλά δεν είναι και απίθανο για έναν διαρρήκτη να επιστρέψει ξανά στο σπίτι μέσα σε λίγες ημέρες. Αν βρήκαν ένα αδύναμο σημείο στο σπίτι που τους διευκόλυνε στην πρόσβαση γιατί να μην επιστρέψουν ξανά πίσω;

Ειδικά κατά την διάρκεια των πρώτων ημερών που έπονται της διάρρηξης, τα περισσότερα θύματα δεν φροντίζουν να εγκαταστήσουν ένα σύστημα συναγερμού ή ένα σύστημα με κάμερες ασφαλείας γεγονός που διευκολύνει την επιστροφή των διαρρηκτών.

Επιστρέφουν για να κλέψουν κάποια αντικείμενα 

Οι διαρρήκτες θέλουν να μπουν και να βγουν γρήγορα χωρίς να ξοδέψουν πολύ χρόνο. Θα κοιτάξουν κυρίως σε σημεία που πιστεύουν πως μπορεί να υπάρχει κρυμμένο κάποιο πολύτιμο αντικείμενο.

Στην διαδικασία αναζήτησης είναι πιθανόν οι διαρρήκτες να εντόπισαν αντικείμενα που θα ήθελαν να αρπάξουν αλλά δεν βρήκαν τον χρόνο να τα πάρουν. Τι καλύτερο για αυτούς από το να επιστρέψουν μετά από λίγες εβδομάδες που θα έχουν ηρεμήσει και οι ένοικοι, για να ξαναχτυπήσουν; Μπορούν ακόμα να ελέγξουν και για κάποιο συναγερμό που μπορεί να έχει εγκατασταθεί πριν επιχειρήσουν την δεύτερη διάρρηξη.

Εξοικείωση με το σπίτι και τους χώρους του

Η πρώτη προτεραιότητα των διαρρηκτών είναι να μην τους πιάσει η αστυνομία. Ο σκοπός τους είναι να κλέψουν ότι μπορούν από το σπίτι και μετά να συνεχίσουν στο επόμενο. Το τελευταίο που επιθυμεί ένας διαρρήκτης είναι να περάσει χρόνο στη φυλακή.

Όταν λοιπόν ένας διαρρήκτης εισέρχεται σε ένα σπίτι προσπαθεί να μπει και να βγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Δεν υπάρχει καλύτερο σπίτι από αυτό που έχει ξαναμπεί και γνωρίζει καλά τους χώρους. Μετά από μια διάρρηξη, οι κλέφτες γνωρίζουν αρκετά καλά το εσωτερικό του σπιτιού σας και ξέρουν όλες τις πιθανές εισόδους και εξόδους.

Πως μπορείτε να εμποδίσετε αποτελεσματικά μια δεύτερη διάρρηξη;

Ο καλύτερος τρόπος για να εμποδίσετε μια δεύτερη διάρρηξη είναι να αποτρέψετε την πρώτη. Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί με την εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού και καμερών ασφαλείας. Οι έρευνες δείχνουν πως οι διαρρήκτες είναι πολύ λιγότερο πιθανό να ανοίξουν ένα σπίτι που διαθέτει ένα σύστημα ασφαλείας.

2017-09-26T12:32:58+02:00Σεπτέμβριος 26th, 2017|Blog|