Με τις καλοκαιρινές διακοπές να πλησιάζουν (και για ορισμένος  να έχουν ήδη ξεκινήσει) πολλοί από εμάς προγραμματίζουμε σιγά σιγά το ταξίδι μας. Οι περισσότεροι θα προτιμήσουμε ένα νησί και χαλαρωτικά μπάνια στις πανέμορφες ελληνικές παραλίες αλλά κάποιοι θα διαλέξουμε να περάσουμε λίγες ημέρες σε μια χώρα του εξωτερικού.

Για τους λάτρεις των μεγάλων ταξιδιών, ανεξάρτητα αν ψάχνουμε δυνατές συγκινήσεις ή χαλαρωτικές διακοπές, θα πρέπει να εξετάσουμε και την ασφάλεια του προορισμού μας. Ερευνώντας το internet, η ομάδα της DC Security δημιούργησε μια λίστα με τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου.

Καναδάς : Με πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας και ιδιαίτερα φιλόξενους ανθρώπους, ο Καναδάς είναι ένα φανταστικό μέρος για να επισκεφτεί κανείς. Ειδικότερα,το Toronto είναι εξαιρετικά ασφαλές, με καλό φωτισμό στα Μέσα Μαζική Μεταφοράς και ιδιαίτερα δραστήρια αστυνομία.

Ισλανδία : H Ισλανδία θεωρείται από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου διατηρώντας το χαμηλότερο ποσοστό εγκληματικότητας. Οι κάτοικοί της είναι ιδιαίτερα ευγενικοί και προσιτοί. Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, να δούμε κλειδιά πάνω στη μηχανή ενός παρκαρισμένου αυτοκινήτου.

Πορτογαλία : Ακόμη ένας ασφαλής προορισμός με χαμηλή εγκληματικότητα. Ιδιαίτερη προσοχή όμως πρέπει να δώσουμε στα προσωπικά μας αντικείμενα όταν περιπλανιόμαστε στα εξωτικά στενά της πρωτεύουσας.

Φιλανδία : Φημισμένη για τους παγωμένους χειμώνες, είναι ιδανικός προορισμός αν αναζητούμε ένα δροσερό καλοκαίρι. Οι Φιλανδοί θεωρούνται ιδιαίτερα ευγενικοί και εξυπηρετικοί άνθρωποι. Εάν χάσετε το πορτοφόλι σας, είναι αρκετά πιθανό κάποιος να σας το επιστρέψει σύντομα με τα περιεχόμενά του ανέγγιχτα.

Δανία : Ομοίως με τον βόρειο γείτονά της, η Δανία είναι από τις ασφαλέστερες και πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο.

Τσεχία : Η Πράγα είναι μια από τις ομορφότερες πρωτεύουσες τις Ευρώπης. Πολύ δημοφιλής προορισμός για οικονομικές διακοπές και γεμάτη από φοιτητές και τουρίστες από όλα τα μήκη της γηραιάς ηπείρου.

Αυστρία : Αν σκοπεύετε να επισκεφτείτε την Ανατολική Ευρώπη, η Αυστρία είναι ένας πολύ όμορφος προορισμός. Πολύ κοντά από την Πράγα, η Βιέννη φημίζεται για τους ευγενικούς και εξυπηρετικούς κατοίκους της.  Αν όμως ταξιδέψετε με τραίνο από την Πράγα στην Βιέννη, να έχετε το νου σας στις τσέπες και στις βαλίτσες σας.

Ιαπωνία : Εάν σας αρέσουν τα ιδιαίτερα μακρινά ταξίδια τότε σκεφτείτε σοβαρά το Τόκυο. Παρόλο που είναι μια μεγαλούπολη δεν μοιάζει με καμία άλλη πόλη στο κόσμο. Έχει υψηλό δείκτη ασφάλειας , αυστηρούς νόμους και θεωρείται από τους πλέον ασφαλείας προορισμούς για να ταξιδέψει κανείς.

Προετοιμάζοντας το ταξίδι μας

Παρόλο που έχουμε πλέον μια λίστα με τις ασφαλέστερες χώρες του κόσμου, θα πρέπει να εξετάσουμε και κάποια άλλα στοιχεία πριν αποφασίσουμε για τον τελικό προορισμό. Βασικό στοιχείο είναι η πολιτική κατάσταση της χώρας την περίοδο που θέλουμε να την επισκεφτούμε αλλά και οι συνθήκες του καιρού.

Μόλις επιλέξουμε προορισμό ξεκινάει η διασκεδαστική πλευρά της έρευνας μας. Πέρα από τα μουσεία, τις βόλτες και τις τουριστικές ατραξιόν, οφείλουμε να ξέρουμε ποια μέρη πρέπει να αποφύγουμε. Επίσης το ταξιδιωτικό γραφείο που προτιμήσαμε καλό θα ήταν να έχει θετικές κριτικές. Το ίδιο ισχύει και για τα ξενοδοχεία που θα επιλέξουμε.

Έφτασε η στιγμή που θα ετοιμάσουμε τις βαλίτσες μας. Πρέπει να αναλογιστούμε πως θα κρατήσουμε ασφαλή τα υπάρχοντά μας. Εάν κουβαλάμε μαζί μας μετρητά καλό θα ήταν να μην τα έχουμε όλα σε ένα πορτοφόλι. Θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε ποια χρυσαφικά θα αφήσουμε στο σπίτι και ποια θα πάρουμε μαζί μας. Καλό θα ήταν επίσης να κρατήσουμε αντίγραφα των προσωπικών μας εγγράφων (εισιτήρια αεροπλάνου, απόδειξη διαμονής ξενοδοχείου κλπ) .

Ασφάλεια στο σπίτι όσο εμείς ταξιδεύουμε

Το ταξίδι είναι μια διαδικασία χαλάρωσης και απόκτησης εμπειριών. Όσοι αποφασίσουμε να ταξιδέψουμε στο εξωτερικό, είμαστε έτοιμοι να απορροφήσουμε μοναδικές εικόνες αρχιτεκτονικής, πανέμορφα τοπία και απολαυστικά παραδοσιακά φαγητά. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ανησυχία μας για την ακεραιότητα του σπιτιού μας, να μας χαλάσει τη διάθεση. Η DC Security μπορεί να σας προσφέρει αξιόπιστες λύσεις σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές και να σας απαλλάξει από το άγχος για μια ενδεχόμενη κλοπή του σπιτιού σας. Εμπιστευτείτε μας σήμερα και υπολογίστε μόνοι σας το κόστος του συναγερμού σας!