Μην κρύψετε ποτέ τα κλειδιά σας σε αυτά τα σημεία!

//Μην κρύψετε ποτέ τα κλειδιά σας σε αυτά τα σημεία!

Μην κρύψετε ποτέ τα κλειδιά σας σε αυτά τα σημεία!

Όλοι έχουμε κρύψει κάποια στιγμή ένα δεύτερο κλειδί εκτός σπιτιού και κοντά στην μπροστινή μας πόρτα για να το χρησιμοποιήσει κάποιος συγγενείς ή επισκέπτης που περιμένουμε να έρθει.

Οι στατιστικές έρευνες αποδυκνείουν πως το 33% των διαρρηκτών μπαίνει μέσα από την μπροστινή πόρτα. Εάν κρύβετε συχνά το κλειδί σας κοντά στην μπροστινή πόρτα τότε αυξάνονται οι πιθανότητες να μπει στο σπίτι σας κάποιος που δεν πρέπει.

Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι διαρρήκτες προσπαθούν να μπουν σε κάποιο σπίτι κοντά στο δικό τους και συχνά περνούν χρόνο να παρακολουθούν πιθανούς στόχους για να συλλέξουν πληροφορίες. Υπάρχει λοιπόν αυξημένη πιθανότητα ένας διαρρήκτης να σας έχει δει με τα μάτια του την ώρα που βάζετε το κλειδί κάτω από το χαλάκι της πόρτας.

Αποφύγετε τα ακόλουθα σημεία

Οι διαρρήκτες είναι πολύ πιθανόν να ψάξουν στις πιο κοινές κρυφές τοποθεσίες που μπορεί να σκεφτεί κανείς. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα πρέπει να αποφύγετε τα εξής σημεία :

  • Μέσα και κάτω από γλάστρες
  • Κάτω από πέτρες
  • Μέσα στο γραμματοκιβώτιο
  • Οποιαδήποτε μεταλλική επιφάνεια που μπορεί να φιλοξενήσει μια μαγνητική θήκη κλειδιού.

Το καλύτερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να μην κρύψουμε καθόλου τα κλειδιά μας αφού αν τα κρύψουμε σε ένα πολύ δύσκολο σημείο τότε πιθανόν να ξεχάσουμε που τα έχουμε βάλει ενώ αν τα κρύψουμε σε ένα πιο προσιτό σημείο τότε θα τα βρει εύκολα ο επίδοξος κλέφτης.

Προσέξτε που δίνετε τα κλειδιά σας

Οι έρευνες δείχνουν πως είναι προτιμότερο να δώσουμε ένα ζευγάρι κλειδιά σε φίλους που μένουν κοντά μας ή και σε γείτονες που εμπιστευόμαστε παρά να κρύψουμε κάπου τα κλειδιά μας.

Μπορούμε επίσης να εγκαταστήσουμε σε κάποιο δυσπρόσιτο σημείο ένα μεταλλικό κουτί που ανοίγει μόνο με κάποιον συνδυασμό. Κατά αυτόν τον τρόπο μπορούμε να έχουμε ένα κλειδί «κρυμμένο» έξω από το σπίτι χωρίς να είμαστε τελείως εκτεθειμένοι.

Εναλλακτικά μπορείτε να αγοράσετε μια κλειδωθήκη με κλειδαριά ασφαλείας την οποία μπορείτε να τοποθετήσετε εσωτερικά στο σπίτι σας. Τέτοιες κλειδωθήκες μπορείτε να βρείτε online ή και σε καταστήματα με είδη σπιτιού.

Κατά αυτό τον τρόπο μπορούμε να αποθηκεύουμε τα κλειδιά μας όταν μπαίνουμε στο σπίτι για να συνηθίσουμε την διαδικασία. Βέβαια θα πρέπει να διαθέτουν όλα τα μέλη της οικογένειάς μας ένα κλειδί για την κλειδοθήκη ώστε να είναι προσβάσιμη από όλους.

Αν ξεχνάτε συχνά που έχετε τοποθετήσει τα κλειδιά σας τότε μπορείτε να αγοράσετε και κάποιο έξυπνο σύστημα εντοπισμού αντικειμένων. Οι συγκεκριμένες συσκευές είναι σχετικά οικονομικές (οι τιμές ξεκινούν από 10Ε) και σας επιτρέπουν να ανιχνεύσετε τα κλειδιά σας μέσα από το κινητό σας με διάφορους τρόπους ανάλογα με το μοντέλο. Η διαδικασία είναι αρκετά απλή : περνάτε τη συσκευή στο μπρελόκ σας και μετά μπορείτε είτε να εντοπίσετε τα κλειδιά με την χρήση GPS ή να ενεργοποιήσετε μια μικρή σειρήνα πάνω στη συσκευή και να ακολουθήσετε τον ήχο για να βρείτε το μπρελοκ σας.

Να ελέγχετε πάντα τα κλειδιά σας 

Διατηρώντας τον απόλυτο έλεγχο στα κλειδιά σας εξασφαλίζετε πως δεν θα πέσουν ποτέ σε ακατάλληλα χέρια.

Έαν δανείσετε κάποιο κλειδί σε κάποιον και δεν σας το έφερε ποτέ πίσω ή αν χάσατε τα κλειδιά σας ή χωρίσατε με τον/την σύντροφό σας με άσχημο τρόπο τότε καλό θα ήταν να αλλάξετε τις κλειδαριές σας.

Αν μετακομίσατε σε ένα νέο σπίτι τότε θα πρέπει να αλλάξετε όλες τις κλειδαριές. Δεν γνωρίζετε τι είδους άνθρωποι ήταν οι προηγούμενοι ένοικοι και σε ποιους μπορεί να έχουν δώσει κλειδιά. Αλλάζοντας την κλειδαριά θα επενδύσετε λίγα χρήματα για να κερδίσετε ψυχική ηρεμία και πραγματική ασφάλεια.

Είναι εξίσου σημαντικό να προσέχουμε τα κλειδιά του αυτοκινήτου ή της μηχανής μας. Προσπαθήστε να μην κάνετε τα παρακάτω λάθη:

  • Αφήνετε τα κλειδιά πάνω στη μίζα χωρίς να είστε μέσα στο αυτοκίνητο
  • Δεν κλειδώνετε την πόρτα του αυτοκινήτου όταν κατεβαίνετε για να αγοράσετε κάτι από ένα περίπτερο
  • Αφήνετε τα κλειδιά σας κοντά σε ξεκλείδωτα παράθυρα

Η ασφάλεια της περιουσίας και της οικογένειάς σας είναι ένα από τα σημαντικότερα πράγματα στην ζωή σας.  Να είστε πολύ προσεκτικοί με τα κλειδιά σας και να χρησιμοποιείτε το χαλάκι της πόρτα σας μόνο για να σκουπίζετε τα πόδια σας!

 

2017-09-22T09:29:18+02:00Σεπτέμβριος 22nd, 2017|Blog|