Η περίοδος των Χριστουγέννων πλησιάζει με γοργούς ρυθμούς και σίγουρα πολλοί από εσάς θα επιλέξετε να περάσετε χρόνο μακριά από το σπίτι σας, σε κάποιο άλλο σημείο της χώρας ή στο εξωτερικό.

Πριν ταξιδέψετε, θεωρείται απαραίτητο να προετοιμαστείτε για κάθε πιθανό σενάριο που μπορεί να προκύψει, ώστε να αναχωρήσετε για τον προορισμό σας με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση.

Για να καταφέρετε, λοιπόν, να ταξιδέψετε χωρίς ιδιαίτερες ανησυχίες στο κεφάλι σας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω απλές συμβουλές:

Μάθετε καλά που θα πάτε: Καθώς αρχίζετε τις διαδικασίες για να κάνετε κράτηση ταξιδιού, ψάξτε καλά τον προορισμό εκ των προτέρων. Αυτό περιλαμβάνει τον εντοπισμό επικίνδυνων περιοχών, τη χαρτογράφηση των τοπικών περιοχών στις οποίες μπορείτε να απευθυνθείτε για να ζητήσετε βοήθεια και τη διατήρηση των αριθμών έκτακτης ανάγκης σε σημείο με εύκολη πρόσβαση επάνω σας.

Πακετάρετε με έξυπνο τρόπο: Πάρτε μαζί σας μόνο ό,τι γνωρίζετε ότι χρειάζεστε για το ταξίδι σας. Αν έχετε μαζί σας κάτι που σας φαίνεται πολύτιμο, τότε αυτό θα είναι πολύτιμο και για τους κλέφτες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε τοποθετήσει τα τιμαλφή που παίρνετε μαζί σας στο χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου, μαζί με όλα τα σημαντικά έγγραφα, όπως τα στοιχεία ταυτότητας, το διαβατήριο και τις πρόσθετες πιστωτικές κάρτες.

Μην χάνετε χρόνο: Φροντίσετε να φτάσετε νωρίς στο αεροδρόμιο, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο για να περάσετε από τους… χρονοβόρους ελέγχους ασφάλειας και να μην έχετε πρόβλημα με πιθανές μη αναμενόμενες καθυστερήσεις.

Μην τραβήξετε την προσοχή επάνω αας: Αν επιλέξετε να φορέστε φανταχτερά ή πολυτελή ενδύματα, μπορεί να αυξήσετε τον κίνδυνο να γίνετε στόχος μικροεγκληματιών. Διατηρήστε ένα χαμηλό προφίλ και αποφύγετε την εμφάνιση του πιθανού σας πλούτου ή φορώντας αντικείμενα που είναι ακατάλληλα για την τοπική κουλτούρα.

Αφήστε το μετρητά στο σπίτι: Μην μεταφέρετε πολλά χρήματα μαζί σας, αλλά κρατάτε πάντα ένα μικρό ποσό μετρητών σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Αποφύγετε να προχωράτε, με εμφανή τρόπο, σε μεγάλες αγορές και να αποκαλύπτετε το ρευστό που έχετε μαζί σας, όταν πληρώνετε για να αποκτήσετε διάφορα αντικείμενα.