Μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων και διαμαντών σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

//Μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων και διαμαντών σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Μεγάλη ποσότητα κοσμημάτων και διαμαντών σε διαμέρισμα στο Χαλάνδρι

Μετά τα δυσάρεστα γεγονότα στο Μενίδι η Αστυνομία της περιοχής προχώρησε σε αύξηση των μέτρων φύλαξης της ευρύτερης περιοχής. Οι περαιτέρω έρευνες οδήγησσαν στον εντοπισμό και εξάρθρωση σπείρας Ρομά, που αποθήκευε τα κλοπιμαία της σε διαμερίσματα στο Χαλάνδρι.

Αναλυτικότερα, βρέθηκαν δύο διαμερίσματα γεμάτα από χρυσό και διαμάντια. Ο ενεχυροδανειστής της συμμορίας καθώς και η σύζηγός του ήταν υπεύθυνοι για τη διαχείριση και το ξέπλημα της λείας. Χρησιμοποιούσαν ενεχυροδανειστήρια σε Καλλιθέα,Παλιό Φάληρο και Μενίδι για να ξεπλύνουν τα κλοπιμαία.

Μετά από εξονυχιστική έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν πάνω από 700 κιλά χρυσαφικών, ασημικών και κοσμημάτων (δαχτυλίδια, ρολόγια, σταυροί κλπ), ποσότητα διαμαντιών μεγάλης αξίας αλλά και 100.00 ευρώ σε μετρητά. Η σπείρα είχε κρύψει το «θησαυρό» μέσ α σε καλάθια ρούχων, σιφώνια, υδρορροές, κρύπτες στους τοίχους, ψυγεία και φούρνους.

Σύμφωνα με πηγές της ελληνικής αστυνομίας, ο ενεχυροδανειστής δεν είχε σκοπό να μετατρέψει τα κλοπιμαία σε …πλάκες χρυσού αλλά να ανοίξει καταστήματα για την μεταπώλησή τους. Ο λόγος είναι πως με την μεταπώληση θα κέρδιζε πολύ περισσότερα χρήματα από ότι με το λιώσιμο των κλοπιμαίων σε πλάκες χρυσού.

Οι αστυνομικοί περιφρουρούν τα διαμερίσματα και τον θησαυρό έως ότου τον μετακινήσουν σε ασφαλέστερο σημείο.

 

2017-06-26T09:35:34+02:00Ιούνιος 26th, 2017|Blog|