Τα οικιακά συστήματα συναγερμού αποτελούν μια εγγυημένη λύση για την καλύτερη δυνατή ασφάλεια του σπιτιού σας, ωστόσο αποτελούνται από ηλεκτρονικά συστήματα και με δεδομένη τη διαρκή εξέλιξη της τεχνολογίας, εξελίσσονται και βελτιώνονται και αυτά.

Φυσικά, η βελτίωση και η εξέλιξη μεταφράζεται και σε αυξημένες τιμές αγοράς και δεν μπορεί ο καθένας από εμάς να προχωράει σε συχνή αντικατάσταση του συστήματος που έχει. Ωστόσο, είναι σημαντικό ,στο μέτρο του δυνατού, να προχωράμε σε απαραίτητες αναβαθμίσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν, ταυτόχρονα, και τα επίπεδα της ασφάλειάς μας. Αν, λοιπόν, θέλετε να βρίσκεστε ένα… βήμα πιο μπροστά από τους εισβολείς και εγκληματίες, προχωρήστε σε αναβάθμιση, για τους λόγους που θα σας παραθέσουμε:

Τα παλαιότερα συστήματα συναγερμού μπορούν πιο εύκολα να παραβιαστούν: Ένα παλιό σύστημα συναγερμού μπορεί να αποτελέσει τον καλύτερο δυνατό σύμμαχο ενός ληστή, στην απόπειρά του να εισβάλει στον χώρο σας. Ειδικά για εισβολείς που έχουν μια δεδομένη εμπειρία στο “επάγγελμα”, τα παλιά συστήματα συναγερμού είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα, καθώς σίγουρα θα τα έχουν συναντήσει κάπου σε προηγούμενες επιχειρήσεις τους και θα έχουν αποκτήσει την απαραίτητη τεχνογνωσία για να τα παραβιάσουν.

Συγχρονιστείτε με την σημερινή τηλεφωνική τεχνολογία: Τα περισσότερα παλιά συστήματα ασφαλείας βασίζονται, κατά κύριο λόγο, σε υπόγειες τηλεφωνικές γραμμές και σε τεχνολογίες 2G. Σήμερα, τα καλύτερα και πιο σύγχρονα συστήματα είναι ασύρματα και, κατά συνέπεια, θα έχει νόημα να προχωρήσετε σε αναβάθμιση σε κάποιο σύστημα που χρησιμοποιεί 3G ή 4G. Έτσι, πέρα από τη δεδομένη βελτίωση των επιπέδων ασφάλειας του χώρου σας, θα βγείτε κερδισμένοι μακροπρόθεσμα και από πλευράς κόστους.

Επενδύστε στη συνδεσιμότητα: Στη σημερινή εποχή, η κορυφαία τεχνολογία είναι “έξυπνη” και απαιτεί διαρκή “συνδεσιμότητα”. Αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να φροντίσετε να διαχειριστείτε το σπίτι σας στο σύνολό του, παρά να επικεντρωθείτε μονάχα σε συγκεκριμένα σημεία. Έτσι, σύντομα θα είστε σε θέση να χειριστείτε τη θέρμανση, το σύστημα συναγερμού ή ακόμα και κάποιο μαγειρικό σκεύος, μονάχα με το πάτημα ενός κουμπιού στο smartphone σας!

Αισθανθείτε ασφαλείς, όπου κι αν βρίσκεστε: Η διασυνδεσιμότητα των έξυπνων δικτύων στη σημερινή εποχή σας δίνει τη δυνατότητα να διαχειριστείτε οτιδήποτε θελήσετε στον χώρο σας, ακόμα κι αν βρίσκεστε… χιλιόμετρα μακριά. Η σύνδεση μέσω των smartphones, καθιστά εύκολη την παρακολούθηση του συστήματος ασφαλείας του σπιτιού σας, μονάχα με μια εφαρμογή που θα εγκαταστήσετε, μέσω της οποίας μπορείτε εύκολα και γρήγορα να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε το σύστημα ή μέρη του, καθώς και να διαπιστώσετε αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά.

Περιορίστε τα “νεκρά” σημεία του σπιτιού: Όσο πιο σύγχρονο είναι το σύστημα συναγερμού που έχετε εγκαταστήσει στον χώρο κατοικίας σας, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να αντιμετωπίσετε προβλήματα κάλυψης στο μέλλον. Ο αυτοματισμός έχει βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, καταγράφει και συγκεντρώνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το σύστημά σας κι έτσι, θα είστε ανά πάσα στιγμή σε θέση να διαπιστώσετε αν υπάρχουν “νεκρά” σημεία, που μένουν ακάλυπτα και μπορούν να προσφέρουν πεδίο δράσης σε πιθανούς εισβολείς.