Τρία στοιχεία που κάνουν την επιχείρηση σας πιο ευάλωτη στους ληστές

//Τρία στοιχεία που κάνουν την επιχείρηση σας πιο ευάλωτη στους ληστές

Τρία στοιχεία που κάνουν την επιχείρηση σας πιο ευάλωτη στους ληστές

Αν δεν έχετε επενδύσει σε κάποιο σύστημα ασφαλείας για την επιχείρηση σας, τώρα ήρθε η ώρα. 

Ενώ η ασφάλεια είναι απαραίτητη για όλες τις επιχειρήσεις, μερικές από αυτές είναι περισσότερο ελκυστικές στους ληστές. Ένα κοσμηματοπωλείο για παράδειγμα, πουλάει πιο πολύτιμα προϊόντα από ότι ένα μπακάλικο. Συνεπώς, το κοσμηματοπωλείο χρειάζεται περισσότερα μέτρα ασφαλείας.

Για να απεικονίσουμε καλύτερα την ανάγκη ασφάλειας έχουμε φτιάξει μία λίστα με τις πιο ευάλωτες επιχειρήσεις που είναι πιο πιθανό να γίνουν στόχος των ληστών. 

Ποια είναι τα στοιχεία που κάνουν την επιχείρηση σας πιο ευάλωτη στους ληστές;

Όταν πρόκειται για την επιλογή ενός στόχου, οι ληστές αναζητούν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, μερικά εκ’ των οποίων είναι:

  • Επιχειρήσεις με αντικείμενα αξίας: Καταστήματα ηλεκτρικών συσκευών, κοσμηματοπωλεία, φαρμακεία και κάβες ποτών είναι οι κύριοι στόχοι των ληστών, καθώς πουλάνε αντικείμενα αξίας. Μόλις ένας ληστής εισέλθει προσπαθεί να αρπάξει όσο δυνατόν περισσότερα αντικείμενα μπορεί όσο πιο γρήγορα γίνεται, έτσι ώστε να τα πουλήσει και να βγάλει κάποιο κέρδος.
  • Επιχειρήσεις που έχουν σίγουρα μεγάλα χρηματικά ποσά:  Οι ληστές συχνά στοχεύουν μέρη στα οποία υπάρχουν μεγάλα χρηματικά ποσά, όπως τράπεζες και ενεχυροδανειστήρια.
  • Επιχειρήσεις που είναι ανοιχτά αργά το βράδυ: Μπαράκια, εστιατόρια, βενζινάδικα και περίπτερα με νυχτερινά ωράρια είναι οι πρωταρχικοί στόχοι των ληστών. Αυτό γίνεται γιατί εκείνες τις ώρες δεν υπάρχει αρκετή κίνηση και δουλεύουν λιγότεροι υπάλληλοι. 

Πώς μπορείτε να κρατήσετε την επιχείρηση σας ασφαλή;

Για να αποφύγετε να γίνεται θύματα ληστών καλό είναι να εφαρμόσετε τις ακόλουθες λύσεις ασφαλείας:

  • Οι κάμερες ασφαλείας σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε την επιχείρηση σας όταν δεν είστε εκεί. Εγκαθιστώντας κάμερες παρακολούθησης σε όλη την επιχείρηση σας μπορείτε να εντοπίσετε και να αποτρέψετε τους ληστές. Τοποθετήστε τις κάμερες περιμετρικά του κτιρίου και ιδιαίτερα κοντά στις εισόδους και τα παράθυρα. Επίσης φροντίστε να παρακολουθείτε και τα σημεία που ελκύουν τους ληστές όπως οι ταμειακές μηχανές, τα χρηματοκιβώτια και οι αποθήκες.
  • Οι συναγερμοί μπορούν να σας ειδοποιήσουν αν ένας ληστής επιχειρεί να εισέλθει στην επιχείρηση σας. Ο συναγερμός ενεργοποιείται και αποστέλλεται σήμα στο κέντρο παρακολούθησης. Στην συνέχεια ειδοποιούνται οι αρμόδιες αρχές για το συμβάν.
  • Εφαρμογές smartphone που σας δίνουν την δυνατότητα να διαχειρίζεστε το σύστημα ασφαλείας από τον υπολογιστή ή το smartphone σας.
  • Οι αισθητήρες παραθύρων, ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν ένα τζάμι σπάει  ή όταν το παράθυρο ανοίγει.
  • Οι αισθητήρες πόρτας ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν η πόρτα σας ανοίγει.
  • Οι αισθητήρες εικόνας ενεργοποιούν τον συναγερμό όταν υπάρχει κίνηση και καταγράφουν εικόνες εάν κάποιος βρίσκεται μέσα στην περιοχή που παρακολουθείται.

 

Λάβετε υπόψη τις παραπάνω συμβουλές για την προστασία της επιχείρησης σας από διαρρήκτες και επικοινωνήστε μαζί μας για ένα αξιόπιστο σχέδιο ασφαλείας προσαρμοσμένο στις ανάγκες σας.

2019-08-09T14:54:11+02:00Αύγουστος 9th, 2019|Blog|