Γιατί να προτιμήσω έναν επαγγελματία για την παρακολούθηση του συναγερμού μου;

//Γιατί να προτιμήσω έναν επαγγελματία για την παρακολούθηση του συναγερμού μου;

Γιατί να προτιμήσω έναν επαγγελματία για την παρακολούθηση του συναγερμού μου;

Με ένα σύγχρονο σύστημα συναγερμού ή και ένα σύστημα καμερών ασφαλείας, μπορούμε να παρακολουθούμε τα πάντα από την οθόνη του κινητού/τάμπλετ μας (είτε με sms αν πρόκεται για συναγερμό είτε με ζωντανή σύνδεση αν πρόκεται για κάμερες). Κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, θα κληθούμε να απαντήσουμε σε μια απλή ερώτηση : για ποιο λόγο να προτιμήσω μια επαγγελματική παρακολούθηση αφού όλα μπορώ να τα ελέγξω μόνος μου από τη συσκευή μου;

Αρχικά υπάρχουν τρεις πολύ βασικοί λόγοι :

  • 24 ωρη ολική παρακολούθηση
  • Άμεση ανταπόκριση
  • Εύκολο ξεκίνημα

Ο σκοπός ενός συστήματος συναγερμού είναι να εντοπίσει μια ύποπτη κίνηση και να ενημερώσει κάποιον. Οι επαφές ανιχνεύουν αν κάτι άνοιξε, οι ανιχνευτές κίνησης αν κάτι κουνήθηκε και αντίστοιχα οι ανιχνευτές θραύσεις αν κάποιο τζάμι έσπασε. Σε περίπτωση που το σύστημα ανιχνεύσει μια από τις παραπάνω κινήσεις και κανείς δεν ειδοποιηθεί, τότε δεν κερδίσαμε κάτι. Είναι συχνό φαινόμενο να μην ακούσουμε το sms που θα έρθει στο κινητό μας είτε γιατί είχαμε δουλειά είτε γιατί δεν είχε μπαταρία η συσκευή μας είτε γιατί απλά δεν το ακούσαμε. Μπορεί ακόμη να είμαστε σε διακοπές και να έχουμε αφήσει το κινητό μας στο αυτοκίνητο ή στο ξενοδοχείο ή απλά μπορεί να μην έχουμε καν σήμα.

Ακόμη κι αν διαβάσουμε το μήνυμα του συναγερμού, θα πρέπει να ειδοποιήσουμε την αστυνομία της περιοχής μας. Αν βρισκόμαστε σε νησί, θα πρέπει να έρθουμε σε επικοινωνία με το αστυνομικό τμήμα, να εξηγήσουμε την κατάσταση και έπειτα το τοπικό τμήμα να συννενοηθεί με το αντίστοιχο της περιοχής που μένουμε. Υπάρχει βέβαια και η περίπτωση ενός ψευδούς συναγερμού….

Για να έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο και με ένα πολύ μικρό κόστος, μπορούμε να εμπιστευτούμε την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό μιας εταιρείας που ασχολείται αποκλειστικά με αυτό το θέμα. Ένα κέντρο λήψης σημάτων θα ενημερώσει άμεσα την αστυνομία ή την πυροσβεστική με το που λάβει κάποιο ύποπτο σήμα. Επιπρόσθετα μπορεί να ειδοποιήσει και εμάς τους ίδιους, για να είμαστε ενήμεροι για όλες τις διαδικασίες.

2017-07-11T09:19:45+02:00Ιούλιος 11th, 2017|Blog|