Οι περισσότεροι άνθρωποι συμπαθούν πολύ τα σκυλιά, εκτός φυσικά κι αν είναι διαρρήκτες.

Όταν ένας διαρρήκτης έχει να επιλέξει ανάμεσα σε ένα σπίτι που έχει σκύλο και σε ένα που δεν έχει τότε συνήθως επιλέγει το δεύτερο.

Μια αρκετά συχνή ερώτηση που μας κάνουν αστειευόμενοι οι πελάτες μας είναι : «Αφού έχω σκύλο στο σπίτι γιατί να βάλω και συναγερμό;».  Ας συγκρίνουμε μαζί τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτών των δύο.

 

Πόσο αξιόπιστα μας ενημερώνουν;

Τα σκυλιά έχουν απίστευτες αισθήσεις, φοβερή ακοή και φανταστική όσφρηση. Όπως και ένας συναγερμός σπιτιού, ένας σκύλος μπορεί να σας ειδοποιήσει άμεσα σε περίπτωση που εντοπίσει ένα διαρρήκτη. Το αρνητικό σε αυτή την περίπτωση είναι πως ο σκύλος σας μπορεί να γαυγίζει ακόμα και στους επισκέπτες, στους γείτονές σας ή ακόμα και σε μια περαστική γάτα!

Ένα σύστημα συναγερμού σας ειδοποιεί κάτω από αυστηρότερες συνθήκες. Λειτουργεί προληπτικά όπως και ο σκύλος, σε περίπτωση που ανιχνεύσει κάποιον διαρρήκτη αλλά μπορεί να διακρίνει με περισσότερη ευστοχία έναν διαρρήκτη από έναν απλό επισκέπτη.

Εάν διασυνδέσετε το συναγερμό σας και με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων τότε ο συναγερμός στέλνει και το αντίστοιχο σήμα στο Κέντρο το οποίο ειδοποιεί αμέσως την Αστυνομία.

Νικητής: Μέχρι το σκυλάκι μας να αποκτήσει διασύνδεση με ένα κέντρο λήψης σημάτων, ο συναγερμός κερδίζει αυτόν το γύρο!

 

Πόσο αποτελεσματικά κρατούν μακριά τους διαρρήκτες;

Οι διαρρήκτες αποφεύγουν τα σπίτια με συστήματα συναγερμού σε ένα ποσοστό 60%. Συμπληρώστε το συναγερμό του σπιτιού σας με ένα σύστημα καμερών ασφαλείας και έχετε έναν ιδιαίτερα αποτρεπτικό παράγοντα εναντίον των κλεφτών.

Φυσικά οι περισσότεροι διαρρήκτες δεν θέλουν σε καμία περίπτωση να γνωρίσουν και το σκύλο σας. Εάν δουν στην αυλή σας κάποιο παιχνίδι ή μια αλυσίδα ή ακούσουν το σκύλο σας να γαβγίζει τότε πολλοί από αυτούς θα προσπεράσουν την οικία σας.

Δυστυχώς όμως ο σκύλος μας δεν μπορεί να μας βοηθήσει σε όλες τις περιπτώσεις. Για παράδειγμα μια στις τρεις διαρρήξεις πραγματοποιούνται επειδή ξεχάσαμε να κλειδώσουμε την πόρτα μας ή κάποιο παράθυρο. Με την εγκατάσταση παγιδών και ανιχνευτών κίνησης μπορούμε να βασιστούμε στο συναγερμό μας καθώς αυτός θα ειδοποιήσει όλους μας τους γείτονες αλλά θα μας ειδοποιήσει και με μήνυμα SMS για το συμβάν.

Νικητής: Τόσο οι σκύλοι όσο και οι συναγερμοί αποτελούν ένα σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα εναντίων των διαρρήξεων αλλά δυστυχώς ένας σκύλος δεν μπορεί να μας ειδοποιήσει με γραπτό μήνυμα σε κατάσταση ανάγκης!

 

Πόσο ανθεκτικοί είναι;

Πως αντιμετωπίζει ο σκύλος μας έναν έμπειρο διαρρήκτη; Δεν είναι καθόλου σπάνιο φαινόμενο, ένας διαρρήκτης να δελεάσει το σκύλο μας με λιχουδιές. Ίσως ένας άρτια εκπαιδευμένος σκύλος να αντέξει στην πρόκληση αλλά τα περισσότερα σκυλάκια απλά θα ασχοληθούν με το φαγητό, αφήνοντας τον διαρρήκτη ανενόχλητο.

Από την άλλη, ένας διαρρήκτης θα χρειαστεί πολλά περισσότερα από ένα φιλέτο για να νικήσει την ασφάλεια ενός συστήματος συναγερμού.  Χρησιμοποιώντας διάφορες αντικλεπτικές τεχνικές (που δεν μπορούμε να αναφέρουμε δημόσια) ένας συναγερμός είναι θωρακισμένος απέναντι σε πάρα πολλές απειλές.

Νικητής: Κατασκευασμένο με αυστηρές προδιαγραφές για παθητική ασφάλεια και αντοχή στο χρόνο, το σύστημα συναγερμού κερδίζει άνετα κι αυτό το γύρο.

 

Ποιο από τα δύο είναι πιο διασκεδαστικό;

Με ένα σύστημα καμερών ασφαλείας μπορείτε να παρακολουθείτε τα παιδιά σας όταν βρίσκεστε εκτός σπιτιού ή ακόμα και να παρακολουθήσετε αρχεία βίντεο που καταγράψατε στα προηγούμενα γενέθλια του παιδιού σας.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Όλες αυτές οι λειτουργίες δεν θα μπορέσουν ποτέ να αντικαταστήσουν τον τριχωτό και πάντα ορεξάτο τετράποδο φίλο μας που μας αγαπάει πάντα χωρίς κανέναν όρο!

Νικητής: Ο σκύλος θα είναι πάντα δίπλα μας για να μας φτιάχνει την διάθεση ξυπνώντας το παιδί μέσα μας!