Το να επιλέξει κανείς το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας, είναι κάτι αρκετά περίπλοκο. Φυσικά στο μυαλό μας έρχονται όλες οι ανάλογες ερωτήσεις που αφορούν το ποια είναι η κατάλληλη μάρκα, η καλύτερη εταιρεία και το πώς θα πρέπει να είναι το επιθυμητό σύστημα ασφαλείας για τις δικές μας ανάγκες.

Για να γλιτώσετε χρόνο, σας ετοιμάσαμε ένα συνοπτικό οδηγό με έξι ερωτήσεις, που θεωρούμε πως θα σας καθοδηγήσει ώστε να λάβετε τη σωστή απόφαση στην αγορά του συστήματος ασφαλείας που έχετε αποφασίσει να κάνετε.

Ας ξεκινήσουμε!

1)  Παρακολουθείται από επαγγελματίες;

Ένα από τα βασικά ερωτήματα έχει να κάνει με το αν το σύστημα θα παρακολουθείται από κάποιο κέντρο λήψης σημάτων 24 ώρες. Αν συμβεί κάτι στο σπίτι σας, θα μπορέσετε να ενημερωθείτε άμεσα, ενώ ο πάροχος θα φροντίσει να καλέσει και τις αντίστοιχες αρχές για να προσέλθουν στο χώρο.

2)  Είναι ανθεκτικό στα εργαλεία παραβίασης των διαρρηκτών;

Δεν είναι όλα τα προϊόντα ασφαλείας το ίδιο σχεδιασμένα. Για να μη νιώθετε πως εμπιστεύεστε το σπίτι σας σε ένα σύστημα το οποίο μπορεί να παραβιαστεί από ένα εργαλείο, σιγουρευτείτε πως αυτό έχει τα παρακάτω:

Προστασία από χτυπήματα και θραύση: Μία συνήθης τακτική των διαρρηκτών, είναι να σπάζουν τον πίνακα ελέγχου του συστήματος ασφαλείας, ώστε να μη σταλεί σήμα έκτακτης ανάγκης.

Εφεδρική μπαταρία για τη σύνδεση στο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας: Καλό είναι το σύστημα ασφαλείας που θα επιλέξετε, να έχει μία εφεδρική μπαταρία ώστε να μη σταματήσει να λειτουργεί σε μία διακοπή ρεύματος στην περιοχή σας.

3)  Πόσους αισθητήρες περιλαμβάνει;

Οι αισθητήρες είναι κάποια μικρά αντικείμενα, τα οποία εξετάζουν το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών. Βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ασφαλείας που θα επιλέξετε, περιέχει τόσους αισθητήρες ώστε να είναι αρκετοί για να σας παρέχουν την μέγιστη δυνατή ασφάλεια.

4)  Από τι άλλο θα με προστατεύει το σύστημα ασφαλείας;

Καινούργια τεχνολογία σημαίνει πως ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να μας προστατεύσει και από άλλους κινδύνους, πέρα από μία διάρρηξη. Υπάρχουν ειδικοί αισθητήρες και ανιχνευτές καπνού, διαρροής υγρών, μονοξειδίου του άνθρακα κ.α. Έτσι θα μπορέσετε να προλάβετε το παραμικρό περιστατικό, πριν αυτό αποτελέσει σημαντικότερο πρόβλημα.

5)  Τι γίνεται αν κάτι σταματήσει να λειτουργεί;

Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να έχεις στο πλευρό σου το σύστημα ασφαλείας, όταν φυσικά το χρειαστείς. Άρα, τι κάνεις όταν κάτι σταματήσει να λειτουργεί και δεν έχεις την υποστήριξη που πρέπει;

Στην DC Security σας παρέχουμε τη δυνατότητα της πλήρους υποστήριξης του συστήματός σας κάνοντας διαγνωστικούς ελέγχους για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε προβλήματος.

6)  Περιλαμβάνει έξυπνες συσκευές σπιτιού;

Η έξυπνη τεχνολογία για το σπίτι στον τομέα της ασφάλειας, ήρθε για να μείνει. Το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας θα σας δώσει ό,τι χρειάζεστε σε ένα έξυπνο σπίτι. Μερικά από αυτά είναι οι έξυπνες κλειδαριές, οι έξυπνοι θερμοστάτες και άλλα πολλά.

Εμπιστευθείτε τη DC Security και λύστε όλες σας τις απορίες σχετικά με το επόμενο σύστημα ασφαλείας του σπιτιού σας.