Επιλέγοντας την κατάλληλη κάμερα για τις ανάγκες σας

//Επιλέγοντας την κατάλληλη κάμερα για τις ανάγκες σας

Επιλέγοντας την κατάλληλη κάμερα για τις ανάγκες σας

Ανεξάρτητα από το γεγονός του τι λέτε στα παιδιά σας, δεν μπορείτε να έχετε πάντοτε την προσοχή σας σε αυτά. Μπορείτε, όμως, να έχετε κάμερες ασφαλείας που δουλεύουν μέσω του Wi-Fi και των αντίστοιχων εφαρμογών στο κινητό σας, οι οποίες να σας επιτρέπουν να τα παρακολουθείτε και να ρίχνετε μια ματιά σε αυτά, όπως επίσης και στον σκύλο σας, το αυτοκίνητό σας, την μπροστινή πόρτα του σπιτιού, και την αυλή.

Φυσικά, όμως, όπως και οι άνθρωποι, ούτε οι κάμερες είναι τέλειες για όλες τις διεργασίες. Για να επιλέξετε τη σωστή (ή τις σωστές) κάμερα (ή κάμερες), θα πρέπει να δείτε τι ακριβώς θέλετε να κάνετε με αυτή.

Οι κάμερες εξωτερικού χώρου μπορούν να αντέξουν στις αλλαγές στον καιρό και στις πιο αντίξοες συνθήκες, αλλά μπορεί να χρειάζονται τροφοδοσία από μια πρίζα, ή συχνές επαναφορτίσεις των μπαταριών τους.

Οι κάμερες εσωτερικού χώρου μπορούν να ρίχνουν μια ματιά στα πράγματα που συμβαίνουν εντός του σπιτιού σας, αλλά είναι περιορισμένες σε περίπτωση που μπορεί να έρθει κάποιος κλέφτης.

Οι έξυπνες κάμερες θυροτηλεφώνων μπορούν να σας επιτρέψουν να προσποιηθείτε πως είστε σπίτι, ενώ δεν είστε. Παρακάτω σας παραθέτουμε μερικούς από τους καλύτερους τρόπους για να χρησιμοποιήσετε το εκάστοτε είδος κάμερας, και πως να επιλέξετε την καλύτερη κάμερα για τις ανάγκες σας.

 • Πρόληψη εγκλήματος

  Εάν ανησυχείτε για το τι συμβαίνει στη γειτονιά σας και γύρω από το σπίτι σας, αγοράστε μια κάμερα εξωτερικού χώρου. Ψάξτε για μία κάμερα η οποία μπορεί να βγάλει μεγάλες σε διάρκεια καταγραφές, και δεν αφήνει κενά μεταξύ των βίντεο, κάτι το οποίο συμβαίνει συχνά και οδηγεί σε προβλήματα. Η καθαρή νυχτερινή όραση είναι κάτι το οποίο θα πρέπει επίσης να αναζητήσετε, όπως επίσης και ρυθμιζόμενη ευαισθησία στην κίνηση, προκειμένου να αποφύγετε τις ειδοποιήσεις για κάθε αυτοκίνητο που μπορεί να περνάει απ’έξω. Εάν δεν έχετε μια εξωτερική παροχή ρεύματος ή μια μεγάλη αυλή, αναζητήστε μια κάμερα η οποία έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, έτσι ώστε να την τοποθετήσετε εύκολα, απλά θα πρέπει να έχετε κατά νου πως αν υπάρχει πολλή δραστηριότητα, τότε θα πρέπει να φορτίζετε την κάμερά σας συχνά.

 • Παρακολούθηση κατοικιδίων ζώων

  Κάποια κατοικίδια αγχώνονται όταν φεύγει ο ιδιοκτήτης τους, και σε κάποια άλλα αρέσει απλώς να τρώνε κάλτσες, σκουπίδια, και οτιδήποτε άλλο δεν είναι φυλακισμένο σε μπετό. Μια κάμερα εσωτερικού χώρου με μια ευρεία γωνία θέασης σας επιτρέπει να παρακολουθείτε το τι κάνουν τα αγαπημένα σας κατοικίδια ζώα. Πολλές κάμερες έχουν επίσης ήχο διπλής κατευθύνσεως, έτσι ώστε να μπορείτε να είστε σε θέση να τους φωνάξετε για κάτι το οποίο δεν θα πρέπει να κάνουν.

 • Παρακολούθηση των παιδιών

  Παρ’ότι μπορεί να ακούγεται κάπως δεσμευτικό και τρομακτικό, οι κάμερες εσωτερικού χώρου μπορούν να σας βοηθήσουν να παρακολουθείτε τα παιδιά σας, ενημερώνοντάς σας (μέσω ειδοποιήσεων στο κινητό), για οποτεδήποτε οι κάμερες αντιλαμβάνονται κίνηση, όπως όταν τα παιδιά έρχονται ή φεύγουν. Απλώς στοχεύστε την κάμερα στην πόρτα. Οι κάμερες οι οποίες έχουν ήχο διπλής κατευθύνσεως μπορούν να σας επιτρέπουν να τα χαιρετάτε,  όπως επίσης να τους θυμίζετε κάποια υποχρέωσή τους για το σχολείο ή για το σπίτι, ενώ οι κάμερες με αναγνώριση προσώπου μπορούν να κάνουν τον διαχωρισμό μεταξύ μελών της οικογένειας ή κάποιου άλλου ατόμου. Επίσης, να λάβετε υπ’όψιν σας και κάποιου είδους αποθήκευσης των βίντεο αυτών, εκτός αν σχεδιάζετε να παρακολουθείτε τις ειδοποιήσεις του κινητού σας μονίμως.

 • Παρακολουθώντας απομακρυσμένες τοποθεσίες

  Για ανθρώπους οι οποίοι έχουν ένα εξοχικό ή ένα σπίτι το οποίο νοικιάζουν, μια κάμερα εξωτερικού χώρου μπορεί να σας ειδοποιήσει σε πραγματικό χρόνο για ληστές, ζώα τα οποία μπορεί να μπουν στο σπίτι, ή για ζημιά από αντίξοες καιρικές συνθήκες. Το σπίτι ενός γηραιού συγγενή είναι επίσης μια καλή τοποθεσία για να μπει μια κάμερα, φυσικά με την συγκατάθεσή τους. Σε αυτή την περίπτωση, επιλέξτε ένα μοντέλο εσωτερικού χώρου, το οποίο υποστηρίζει ζωντανή θέαση και ήχο διπλής κατευθύνσεως, έτσι ώστε να μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον συγγενή σας, ή με κάποιον που τον φροντίζει.

 • Παρακολουθώντας τους καλεσμένους

  Θέλετε να ξέρετε ποιος έρχεται; Μια κάμερα θυροτηλεφώνου μπορεί να σας δείξει ποιος βρίσκεται στην πόρτα σας, είτε είστε ακριβώς πίσω από την πόρτα, είτε χιλιάδες χιλιομέτρων μακριά. Οι κάμερες θυροτηλεφώνου μπορούν επίσης να στείλουν ειδοποιήσεις όταν αναγνωρίζουν κίνηση ή όταν κάποιος χτυπά το κουδούνι, επιτρέποντάς σας να απαντήσετε καταλλήλως, μιας και ο επισκέπτης δεν θα γνωρίζει εάν βρίσκεστε στο σπίτι ή όχι. Εάν αγχώνεστε για το ποιον μπορεί να μην προλάβετε εάν δεν μπορέσετε να απαντήσετε στην ειδοποίηση στο κινητό σας, αναζητήστε μία κάμερα η οποία αποθηκεύει ηχογραφήσεις, έτσι ώστε να μπορείτε να τις ακούσετε ανά πάσα στιγμή.

 • Απαντώντας στην πόρτα

  Μια κάμερα θυροτηλεφώνου είναι ιδανική για να κρατά κανείς αρχείο για τις παραδόσεις που γίνονται στην μπροστινή πόρτα του, μιας και μπορεί να ειδοποιηθεί όταν έρθει ένα δέμα, ή ακόμη και να συζητήσει με τον διανομέα. Επιλέξτε μία κάμερα η οποία έχει ανιχνευτή κίνησης (και τρόπο για να το ρυθμίσετε, έτσι ώστε να αποφύγετε τις άσκοπες ειδοποιήσεις), μιας και οι διανομείς δεν χτυπούν πάντοτε το κουδούνι. Το κύριο μειονέκτημα σε αυτό το είδος κάμερας είναι το σχετικά μικρό πεδίο θέασης, μιας και υποθετικά ενδείκνυνται μόνο για την περιοχή που βρίσκεται στην μπροστινή πόρτα σας. Για μια πιο ευρεία γωνία θέασης ή κάλυψη ενός συγκεκριμένου σημείου, όπως του δρόμου, της πίσω πόρτας, ή των πλαινών μεριών του σπιτιού, σκεφτείτε να προσθέσετε και μια κάμερα εξωτερικού χώρου.

 

2019-04-22T12:04:14+02:00Απρίλιος 22nd, 2019|Blog|