Ενισχύοντας τις πόρτες του σπιτιού μας

//Ενισχύοντας τις πόρτες του σπιτιού μας

Ενισχύοντας τις πόρτες του σπιτιού μας

Διανύοντας αισίως τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, πολλοί ετοιμάζουμε τις βαλίτσες μας για να ξεφύγουμε από τους ρυθμούς της πόλης και να απολαύσουμε ορισμένες ημέρες χαλάρωσης μακριά από το άγχος και το τρέξιμο της καθημερινότητας.

Είναι ευρέως γνωστό πως οι μεγάλες πόλεις αδειάζουν κατά την διάρκεια του Αυγούστου και αυτή την πληροφορία την γνωρίζουν πολύ καλά και οι διαρρήκτες. Για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς να ανησυχούμε για το σπίτι μας θα πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού και κάμερες ασφαλείας. Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση διάρρηξης είμαστε σίγουροι πως θα ειδοποιηθεί εγκαίρως η αστυνομία ενώ παράλληλα θα αρχίσει να σημαίνει ο συναγερμός ειδοποιώντας τους γείτονες και διώχνοντας μακριά τους διαρρήκτες.

Θα μπορούσαμε όμως να ασφαλίσουμε ακόμα περισσότερο το σπίτι μας, πραγματοποιώντας μια πολύ σημαντική επένδυση : αγορά μιας πόρτας ασφαλείας.

Υλικό Κατασκευής

Κατά την έρευνα για αγορά μιας πόρτας ασφαλείας θα πρέπει να ρωτήσουμε για το υλικό κατασκευής. Αν διαθέτουμε ήδη μια πόρτα ασφαλείας τότε κοιτάμε για τρύπες ή κούφια σημεία και φροντίζουμε να τα ενισχύσουμε καλώντας τον εγκαταστάτη της πόρτας.

Μεντεσέδες

Ακόμα κι αν διαθέτουμε πόρτα κατασκευασμένη από τιτάνιο θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη βάση στους μεντεσέδες στήριξης της. Αρχικά θα πρέπει οι μεντεσέδες να βρίσκονται αποκλειστικά στο εσωτερικό του σπιτιού μας για να μην είναι προσβάσιμοι (με κατσαβίδια, πένσες και τροχό) εξωτερικά. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε επιπλέον μεντεσέδες στην πόρτα μας, οι οποίοι θα ενισχύσουν την αθροιστική παθητική ασφάλεια της πόρτας μας.

Κλειδαριά

Αντίστοιχα με τους μεντεσέδες, ένα ιδιαίτερα κρίσιμος παράγοντας για την ασφάλεια της πόρτας μας είναι η κλειδαριά της. Η κλειδιαριά που θα εμπιστευτούμε θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη από κάποιο ποιοτικό κράμα μετάλλων και να διαθέτει ενισχυμένο πλαίσιο. Η προσθήκη συρτών ασφαλείας θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια της πόρτας.

Μια πόρτα ασφαλείας θα αυξήσει σημαντικά την ασφάλεια της κατοικίας μας τόσο ενεργητικά καθώς είναι δύσκολα παραβιάσιμη αλλά και παθητικά αφού πολλοί διαρρήκτες αποκαρδιώνονται όταν συναντήσουν μια καλοστημένη πόρτα ασφαλείας.

2017-08-03T08:19:26+02:00Αύγουστος 3rd, 2017|Blog|