Μπορεί η παρουσία ενός σκύλου να είναι αποτρεπτική για κάποιον εγκληματία που θέλει να διαρρήξει την κατοικία σας, ωστόσο δεν είναι πάντα αρκετή για να τον κρατήσει μακριά.

Έτσι, πέρα από το σκύλο, οι οικογένειες και οι ιδιοκτήτες σπιτιών, πρέπει να εγκαταστήσουν απαραίτητα κι ένα σύστημα ασφάλειας.

Και οι λόγοι γι’ αυτό είναι συγκεκριμένοι:

Οι αισθήσεις των σκύλων δεν είναι αλάνθαστες: Τα σκυλιά έχουν πολύ ανεπτυγμένο το αισθητήριο της ακοής και της οσμής. Παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να υπολείπονται στο κομμάτι της λήψης αποφάσεων. Αν αισθανθείτε απογοητευμένοι επειδή το κατοικίδιό σας δεν ενεργεί σαν «σκύλος φρουρός», τότε μπορεί να υπολείπεται και σε άλλα πράγματα, καθώς μερικά σκυλιά είναι, απλά, πιο έξυπνα από άλλα.

Από την άλλη, ένα επαγγελματικά εγκατεστημένο οικιακό σύστημα ασφαλείας, το οποίο αισθάνεται την εισβολή στο σπίτι με τους ισχυρούς αισθητήρες κίνησης που διαθέτει, τους ανιχνευτές σπασίματος γυαλιού και άλλη παρόμοια τεχνολογία και, ταυτόχρονα, παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο από έναν κεντρικό σταθμό, αποτελεί έναν ολοκληρωμένο τρόπο αντιμετώπισης ανεπιθύμητων “επισκέψεων”.

Τα σκυλιά δεν είναι συνδεδεμένα με τον κεντρικό σταθμό: Μιλώντας για τον κεντρικό σταθμό, το κατοικίδιό σας δεν διαθέτει built-in τεχνολογία που να το συνδέεται με αυτό. Το σύστημα ασφαλείας σας, όμως, είναι συνδεδεμένο διαρκώς και θα πρέπει να αισθάνεστε βέβαιοι ότι ένας εξειδικευμένος εκπρόσωπος θα επικοινωνήσει μαζί σας τη στιγμή που θα υπάρξει η οποιαδήποτε ενεργοποίηση του συστήματος, ώστε να αποφασίσετε από κοινού για τις επόμενες ενέργειες.

Τα σκυλιά είναι ευάλωτα πλάσματα: Σε αντίθεση με ένα σύστημα οικιακής ασφάλειας, το σκυλί της οικογένειας μπορεί εύκολα να επηρεαστεί από έναν εγκληματία. Για έναν “έμπειρο” διαρρήκτη που έχει συνηθίσει σε τέτοιες καταστάσεις, είναι εύκολο να αποσπάσει την προσοχή του σκύλου και να κάνει τη δουλειά του. Το κατοικίδιό σας είναι ευάλωτο και δεν είναι δίκαιο να καταστήσετε την οικιακή ασφάλεια αποκλειστικά και μόνο δική του ευθύνη.