Με την αύξηση της εγκληματικότητας, ολοένα και περισσότεροι προχωρούμε στην αγορά και εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού ή καμερών ασφαλείας . Η εξοικείωση με ένα σύστημα ασφαλείας μπορεί να είναι λίγο δύσκολη, ειδικά κατά τις πρώτες ημέρες λειτουργίας του συστήματος.

Εφόσον όμως κατανοήσουμε τις βασικές αρχές και λειτουργίες του συστήματος μας, μπορούμε να το χειριστούμε πολύ καλύτερα και να προστατέψουμε το σπίτι και την οικογένειά μας αποτελεσματικότερα.

Διαβάζουμε το Εγχειρίδιο Χρήσης

Εάν έχουμε κάποια απορία ή θέλουμε να μάθουμε περισσότερες πληροφορίες, μπορούμε να ανατρέξουμε στο εγχειρίδιο χρήσης του συναγερμού ή των καμερών μας. Διαβάζοντας το εγχειρίδιο θα ενημερωθούμε για τον σωστό τρόπο λειτουργίας αλλά και για την συντήρηση του εξοπλισμού μας. Ο εγκαταστάτης του συστήματος μας, συχνά προσφέρει το εγχειρίδιο στην ιστοσελίδα του ενώ παράλληλα προσφέρει τηλεφωνική υποστήριξη για να σας απαντήσει σε απορίες και προβλήματα.

Μαθαίνουμε την ετυμολογία

Όσο ποιο οικείες μας είναι οι λέξεις και οι έννοιες του συστήματος ασφαλείας που χρησιμοποιούμε, τόσο καλύτερα το χειριζόμαστε. Ορισμένες δημοφιλείς έννοιες είναι :

  • Ανιχνευτές κίνησης (ραντάρ): τοποθετούνται σε κάθε δωμάτιο ή σε κεντρικά σημεία του χώρου σας, έτσι ώστε να αντιλαμβάνονται την κάθε κίνηση
  • Πληκτρολόγιο: βρίσκεται πλησίον της κεντρικής πόρτας και αποτελεί το σημείο ενεργοποίησης και απενεργοποίησης του συναγερμού
  • Κεντρική μονάδα: η βασική μονάδα επεξεργασίας και διαχείρισης των σημάτων που στέλνονται από τις περιφερειακές συσκευές του συναγερμού
  • Καταγραφικό : καταγράφει και μεταδίδει την εικόνα και τον ήχο από τις κάμερές ενός κλειστού συστήματος τηλεόρασης
  • Υπηρεσίες DDNS : τις χρησιμοποιούμε για να μπορούμε εύκολα και γρήγορα να παρακολουθήσουμε τις κάμερες από το κινητό μας τηλέφωνο και γενικότερα εξ’ αποστάσεως

Συμβουλευόμαστε τον επαγγελματία

Κατά την εγκατάσταση ενός συστήματος ασφαλείας, μπορεί να μπούμε στον πειρασμό να κόψουμε ορισμένες λειτουργίες για να μειώσουμε τα έξοδα. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί μια ημιτελής εγκατάσταση μπορεί να μας αφήσει εκτεθειμένους. Για να είμαστε σίγουροι για την σωστή εγκατάσταση και να αποφύγουμε τους ψευδείς συναγερμούς πρέπει πάντα να ακολουθούμε τις συμβουλές ενός επαγγελματία εγκαταστάτη.

Η εξοικείωση με ένα σύστημα ασφαλείας είναι μια απλή διαδικασία. Μην αμελείτε την σωστή και ολοκληρωμένη ενημέρωσή σας πάνω στις βασικές λειτουργίες του συστήματος σας.