Διακοσμήστε έξυπνα το σπίτι σας και αποτρέψτε πιθανές διαρρήξεις

//Διακοσμήστε έξυπνα το σπίτι σας και αποτρέψτε πιθανές διαρρήξεις

Διακοσμήστε έξυπνα το σπίτι σας και αποτρέψτε πιθανές διαρρήξεις

Γνωρίζατε πως μπορείτε να προστατεύσετε το σπίτι σας εκμεταλευόμενοι την εσωτερική και εξωτερική του διακόσμηση; Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να σχεδιάσετε κατάλληλα τον κήπο σας έτσι ώστε να μην αφήσετε περιθώρια σε κανέναν διαρρήκτη για να κρυφτεί σε σκοτεινά σημεία. Οι παρακάτω συμβουλές  θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε το εξωτερικό του σπιτιού σας και να αποτρέψετε ακόμα μια πιθανή διάρρηξη.

  • Εγκαταστείτε ορισμένους αυτόματους χρονοδιακόπτες στα σημεία που έχετε δυνατό φωτισμό και ρυθμίστε τα φώτα σας να ανάβουν αυτόματα όταν εσείς λείπετε από το σπίτι. Με αυτό τον τρόπο ένας πιθανός διαρρήκτης θα δει ότι υπάρχει κάποιος μέσα στο σπίτι και θα το σκεφτεί πολύ για να επιχειρήσει να μπει μέσα. Συνδιάστε τους χρονοδιακόπτες και με τον εξωτερικό φωτισμό του σπιτιού σας για να μην αφήσετε κανένα σημείο ικανό να κρύψει έναν κλέφτη. Οι διαρρήκτες αποφεύγουν να ληστέψουν σπίτια εάν υπάρχει πιθανότητα να εντοπιστούν εύκολα.
  • Ένας εξωτερικός φράχτης προσφέρει αρκετά σημεία που μπορεί να κρυφτεί κάποιος στο σκοτάδι. Μπορείτε να εγκαταστήσετε αγκαθωτούς θάμνους που αποκαρδιώνουν πολύ τους επίδοξους διαρρήκτες.
  • Πέρα από την εγκατάσταση αγκαθωτών θάμνων μπορείτε να κλαδέψτε τα δέντρα και τα φυτά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην αφήσετε κρυψώνες. Προτιμήστε μικρά δέντρα και φυτά καθώς δεν αφήνουν εκτεθειμένα κρυφά σημεία χωρίς να χαλάνε την αισθητική του σπιτιού σας.
  • Τα στόρια αποτρέπουν τους διαρρήκτες από το να δουν τι έχετε στο σπίτι σας. Σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε στόρια σε όλα τα παράθυρα και αν κατοικείτε σε μεζονέτα σε όλα τα παράθυρα του ισογείου. Ο διαρρήκτης δύσκολα θα επιχειρήσει να ανοίξει ένα σπίτι εάν δεν γνωρίζει τι θα βρει μέσα.
  • Κρατήστε τα βαριά έπιπλα εξωτερικών χώρων μακριά από παράθυρα καθώς μπορεί να διευκολύνουν τους διαρρήκτες στην πρόσβαση στα παράθυρα σας.

Μπορείτε να συνδιάσετε τις παραπάνω συμβουλές με ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού  και ένα κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (κάμερες ασφαλείας) για να είστε σίγουροι πως το σπίτι και η οικογένειά σας θα παραμείνουν ασφαλή σε 24ωρη βάση.

2017-08-24T09:30:30+02:00Αύγουστος 24th, 2017|Blog|