Οι cellular κάμερες είναι ένας τύπος συστήματος παρακολούθησης που μπορεί να εξυπηρετήσει σπίτια αλλά και επιχειρήσεις. Είναι μοναδικές σε σχέση με άλλα αντίστοιχα συστήματα, αφού δεν απαιτείτε σύνδεση στο Internet και στο ρεύμα.

Να σημειώσουμε πως δεν είναι ενσύρματες, αλλά συνδέονται σε ένα δίκτυο κινητής τηλεφωνίας για τη μεταφορά δεδομένων. Εξαιτίας λοιπόν αυτού του χαρακτηριστικού, κάποιοι τις χαρακτηρίζουν ως 3G/4G/5G LTE κάμερες.

Παρακάτω θα δούμε τους τρόπους με τους οποίους οι cellular κάμερες ασφαλείας μπορούν να βελτιώσουν την ασφάλεια του σπιτιού μας.

Ένα ασφαλέστερο σύστημα

Τα συστήματα παρακολούθησης μπορούν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες σπιτιών να νιώσουν πιο ασφαλείς, αλλά οι εισβολείς έχουν τις δικές τους μεθόδους για να διακόψουν την ομαλή λειτουργία του συστήματος. Οι ασύρματες κάμερες ασφαλείας μπορούν να παραβιαστούν μέσω της σύνδεσής τους στο διαδίκτυο και οι οι ενσύρματες κάμερες μπορούν να τεθούν εκτός λειτουργίας, αν ο εισβολέας κόψει το καλώδιο. Οποιοσδήποτε έχει στο σπίτι του ενσύρματες κάμερες, μπορεί να λύσει το πρόβλημα, κάνοντας τα καλώδια μη προσβάσιμα, αλλά μία άλλη λύση είναι να χρησιμοποιήσει cellular κάμερες ασφαλείας. Εδώ είναι μερικοί λόγοι που κάνουν το συγκεκριμένο είδος καμερών, αρκετά χρήσιμο:

  • Οι cellular κάμερες ασφαλείας “τρέχουν” στο ίδιο δίκτυο κινητής τηλεφωνίας με το smartphone σας
  • Συνήθως τροφοδοτούνται από μπαταρίες αλλά σε κάποιες περιπτώσεις χρησιμοποιούν ηλιακούς συλλέκτες
  • Αυτά τα χαρακτηριστικά επιτρέπουν στις cellular κάμερες ασφαλείας να είναι ασύρματες αλλά και ανθεκτικές στην παραβίαση
  • Το γεγονός ότι δουλεύουν με μπαταρίες τους δίνει το πλεονέκτημα απέναντι στις διακοπές ρεύματος

Η απομακρυσμένη εικόνα είναι εύκολη

Οι αυτοματισμοί του σπιτιού και οι εφαρμογές ασφαλείας για κινητό, είναι δύο βοηθητικές καινοτομίες ασφαλείας. Ευτυχώς, οι cellular κάμερες ασφαλείας συνεργάζονται εξαιρετικά με αυτές τις τεχνολογίες. Επειδή οι κάμερες χρησιμοποιούν υπηρεσία κλήσεων – όπως και το κινητό μας – είναι εύκολο να κάνουν ζωντανή μετάδοση από οπουδήποτε και να σας το στέλνουν στο smartphone σας.

Το να βλέπετε μέσα από τη συσκευή σας την ασφάλεια του σπιτιού σας (χωρίς την ανάγκη χρήσης δικτύου Wi-Fi) είναι μία από τις πολλές διεργασίες που μπορείτε να ολοκληρώσετε μέσα από τη συσκευή σας.

Δυνατότητα μεταφοράς

Χωρίς την ανάγκη για τη σύνδεση σε κάποια πρίζα για ρεύμα, οι cellular κάμερες ασφαλείας μπορούν να τοποθετηθούν οπουδήποτε στο χώρο. Αυτό σημαίνει πως έχετε μεγαλύτερη ευελιξία ώστε να τοποθετήσετε τις κάμερες εκεί που εσείς επιθυμείτε, για να πιάσετε τους επίδοξους εισβολείς.

Ωστόσο, για τη σωστή αλλά και πιο αποτελεσματική τοποθέτηση των cellular καμερών στο χώρο σας, καλό είναι να συμβουλευτείτε κάποιον πάροχο υπηρεσιών ασφαλείας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει κατάλληλα υποδεικνύοντάς σας τα κατάλληλα σημεία.