Ασφάλεια στο εξοχικό – τι πρέπει να προσέξετε

//Ασφάλεια στο εξοχικό – τι πρέπει να προσέξετε

Ασφάλεια στο εξοχικό – τι πρέπει να προσέξετε

Είναι πολύ ωραία η αίσθηση της απόδρασης στο εξοχικό, αφήνοντας τις έγνοιες και τα προβλήματα πίσω στην πόλη. Ανεξαρτήτως μεγέθους, το εξοχικό μπορεί να είναι εξοπλισμένο με τηλεοράσεις, επίπλωση, ηλεκτρικές συσκευές κλπ. Είναι ιδιαίτερα δυσάρεστη εμπειρία να επισκευτούμε το εξοχικό μας ένα Σαββατοκύριακο και να βρούμε πως τα πράγματά μας λείπουν.

Γεννιέται λοιπόν η απορία πως μπορούμε να προστατεύσουμε το χώρο μας και την περιουσία μας όταν απουσιάζουμε από το εξοχικό μας. Ορισμένες επιλογές που σας προτείνουμε είναι οι εξής :

Συναγερμός σπιτιού

Ένα σύστημα ασφαλείας κοστίζει λιγότερο από όσο πιστεύετε και είναι μια επένδυση που θα σας διασφαλίσει τόσο τα περιουσιακά σας στοιχεία όσο και την ψυχική σας ηρεμία. Υπάρχουν πολλές εταιρίες για να διαλέξετε το σύστημα που ταιριάζει στις ανάγκες σας αλλά να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την επιλογή σας.

Τα περισσότερα συστήματα διαθέτουν δυνατότητες που σας επιτρέπουν να παρακολουθείτε το σπίτι σας μέσα απομακρυσμένα, από το κινητό, tablet και το laptop σας.

Τα συστήματα αυτά διαθέτουν πολλούς ανιχνευτές που εγκαθιστούνται στις πόρτες και στα παράθυρα και ενεργοποιούν τον συναγερμό. Παράλληλα με την ηχητική σήμανση, εάν επιλέξετε να συνδιάσετε το συναγερμό με ένα Κέντρο Λήψης Σημάτων τότε σε περίπτωση παραβίασης θα ειδοποιηθεί και η αστυνομία.  Συνήθως σε αυτό ακριβώς το σημείο, τα παρατούν οι διαρρήκτες για να αποφύγουν την επέμβαση της αστυνομίας. Ταυτόχρονα μπορείτε να λάβετε ένα μήνυμα στο κινητό σας για να ειδοποιηθείτε εγκαίρως.

Κάμερες ασφαλείας

Με την εγκατάσταση ενός κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης (κάμερες ασφαλείας) μπορείτε να παρακολουθείτε το σπίτι σας γρήγορα, εύκολα και πολύ οικονομικά. Οι κάμερες έχουν την δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης και μπορούν να τοποθετηθούν σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού αρκεί να υπάρχει πρόσβαση στο WiFi. Απαραίτητη προυπόθεση λοιπόν θεωρείται μια σύνδεση στο internet και ένα ασύρματο modem/router.

Ορισμένα συστήματα μπορεί να σας ειδοποιήσουν ακόμα και αν ανιχνευτεί κάποια κίνηση από τις κάμερες όσο εσείς δεν είστε στο χώρο.

Χρονοπρογραμματιστές

Ένας επιπρόσθετος τρόπος για να κρατήσετε μακριά τους διαρρήκτες, είναι να φαίνεται πως το εξοχικό σας είναι κατοικίσιμο όλες τις ημέρες. Μπορείτε να προμηθευτείτε συσκευές αυτοματισμού και να τις ρυθμίσετε ώσετ να ανάβουν και να σβήνουν τα φώτα.

Οι περισσότεροι διαρρήκτες παρακολουθούν το σπίτι για αρκετές μέρες ώστε να σιγουρευτούν πως κανείς δεν θα είναι μέσα. Έτσι αν δουν πως αναβοσβήνουν τα φώτα σε τυχαίες χρονικές στιγμές τότε πιθανότατα δεν θα επιχειρήσουν να μπουν μέσα.

 

Ανάλογα με τις προτιμήσεις και τις απαιτήσεις σας μπορείτε να αποφασίσετε τον τρόπο για να προστατεύσετε το εξοχικό σας. Η DC Security μπορεί να σας προσφέρει ιδιαίτερα οικονομικές και ποιοτικές λύσεις για να διατηρήσετε την ψυχική σας υγεία και την περιουσία σας ανέπαφη.

 

2017-09-15T10:11:24+02:00Σεπτέμβριος 15th, 2017|Blog|