8 τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας πριν φύγετε για διακοπές

//8 τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας πριν φύγετε για διακοπές

8 τρόποι για να προστατέψετε το σπίτι σας πριν φύγετε για διακοπές

Κάθε φορά που φεύγετε από το σπίτι για διακοπές ή για μια μικρή απόδραση του Σαββατοκύριακου, υπάρχει πάντα μια λίστα στο μυαλό για όλα όσα πρέπει να κάνετε ώστε να κρατήσετε το σπίτι σας ασφαλές. Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε μερικές συμβουλές, έτσι ώστε να ταξιδέψετε χωρίς άγχος για όλα αυτά που αφήνετε πίσω.

Ενεργοποιήστε τον συναγερμό σας

Μην ξεχάσετε το πιο βασικό. Φεύγοντας, ενεργοποιήστε τον συναγερμό σας, έτσι ώστε σε κάθε πιθανό σενάριο να ειδοποιηθεί άμεσα η εταιρία security με την οποία συνεργάζεστε.

Μην “διαφημίζετε” το ταξίδι σας στο social media

Είναι σύνηθες να δημοσιεύουμε πληροφορίες για τα σχέδιά μας στο Facebook ή στο Twitter και να ποστάρουμε φωτογραφίες από το ταξίδι μας στο Instagram. Είναι πιθανό, όμως, κάποιες από αυτές τις πληροφορίες να φτάσουν σε πιθανούς διαρρήκτες, οι οποίοι να γνωρίζουν πότε είναι ασφαλές για εκείνους να επισκεφτούν το σπίτι σας.

Μιλήστε στον ταχυδρόμο

Ζητήστε να κρατηθεί η αλληλογραφία σας μέχρι την επιστροφή σας, έτσι ώστε, αν λείπετε για μεγάλο διάστημα, το γραμματοκιβώτιο σας να μην προδίδει την απουσία σας.

Αυτοματοποιήστε τον φωτισμό

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αυτοματοποιήσετε μερικά από τα φώτα στο σπίτι σας, έτσι ώστε να φαίνεται ότι δεν είστε απόντες.

Κλειδώστε το γκαράζ

Μην ξεχάσετε να ασφαλίσετε όλες τις διόδους προς την οικία σας και κυρίως την είσοδο του γκαράζ αλλά και την ενδιάμεση πόρτα που έχει πρόσβαση στο σπίτι.

Κρύψτε τα τιμαλφή

Θα πρέπει να απομακρύνετε οτιδήποτε έχει αξία για εσάς. Εκτός από τα προφανή, θα μπορούσατε να εξαφανίσετε, επίσης, διαβατήρια, πιστοποιητικά γέννησης, βιβλιάρια τραπέζης κλπ.

Φροντίστε τον κήπο σας

Αν το σπίτι σας διαθέτει αυλή και κήπο, μην τον αφήσετε αφρόντιστο αφού κάτι τέτοιο θα κινήσει υποψίες για την απουσία σας.

Μην αφήσετε δεύτερο κλειδί

Αν συνηθίζετε να κρύβετε ένα κλειδί έξω από το σπίτι για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, ήρθε η ώρα να το φέρετε εντός της οικίας.

Έχετε επιπλέον προτάσεις για την προστασία του σπιτιού σας, ενώ βρίσκεστε σε διακοπές; Θα χαρούμε να τις διαβάσουμε στα σχόλια.

Από mirelen

2017-03-20T16:19:32+02:00Μάρτιος 6th, 2017|Blog|