5 Συμβουλές ασφαλείας που μάλλον δεν γνωρίζετε

//5 Συμβουλές ασφαλείας που μάλλον δεν γνωρίζετε

5 Συμβουλές ασφαλείας που μάλλον δεν γνωρίζετε

Η ασφάλεια του σπιτιού μας και της οικογένειάς μας είναι για τους περισσότερους ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα. Με την πάροδο των ετών και την πρόοδο της τεχνολογίας, οι τιμές ενός συστήματος συναγερμού σπιτιού ή καμερών ασφαλείας έχουν κατέβει αρκετά για να είναι πλέον προσιτές σε όλους.

Εάν ήδη διαθέτετε ένα σύστημα ασφαλείας τότε δεν χρειάζετε να ανησυχείτε για διαρρήξεις είτε είστε στο σπίτι σας είτε σε διακοπές. Καλό θα ήταν να αναβαθμίζετε το σύστημά σας κάθε λίγα χρόνια για να παραμείνετε θωρακισμένος απέναντι στις νέες απειλές και για να έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο.

Ακόμα καλύτερα μπορείτε να συνδιάσετε ένα σύστημα συναγερμού σπιτιού με ένα σύστημα καμερών ασφαλείας για να μπορείτε να παρακολουθείτε ζωντανά όλα όσα συμβαίνουν στο χώρο σας.

Παρόλα αυτά, για να απολαύσετε την μέγιστη δυνατή ασφάλεια και προστασία από το σύστημα ασφαλείας που διαθέτετε θα πρέπει να έχετε στο νου σας ορισμένα πράγματα :

  1. Το 34% των διαρρήξεων πραγματοποιείται από την μπροστινή είσοδο ενώ άλλο ένα 33% από μια πισινή είσοδο ή και μέσα από το γκαράζ. Αυτά είναι τα σημεία που πρέπει να προσέξουμε πολύ κατά την εγκατάσταση του συστήματος ασφαλείας μας. Πέρα από την αποτροπή διαρρήξεων, εγκαθιστώντας κάμερες ασφαλείας σε αυτά τα σημεία, θα γνωρίζουμε πάντα ποιος χτυπάει τι πόρτα μας ανά πάσα στιγμή.
  2. Εάν το σπίτι σας διαθέτει παράθυρα που δεν αντικρύζουν τον δρόμο ή την αυλή σας, φροντίστε να εγκαταστήσετε ένα ανιχνευτή κίνησης ακριβώς απέναντι από τα παράθυρα. Υπάρχουν ορισμένοι διαρρήκτες που προτιμούν μια πιο «κρυφή» προσέγγιση.
  3. Φροντίζοντας για την ασφάλεια του σπιτιού και της οικογένειά σας παράλληλα φροντίζετε και τα περιουσιακά σας στοιχεία. Εάν διαθέτετε ακριβά κοσμήματα, χρήματα ή και συναισθηματικής αξίας αντικείμενα, μπορείτε να τα προστατεύσετε ξοδεύονται πολύ λίγα χρήματα.
  4. Εάν έχετε αυλή (είτε μπροστά είτε πίσω) καλό θα ήταν να τοποθετήσετε μια κάμερα για να έχετε πλήρη εικόνα.
  5. Θα πρέπει να τοποθετήσετε και ορισμένες κάμερες στην μπροστινή και πισινή  είσοδο του σπιτιού σας. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίζετε την μέγιστη κάλυψη ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.
2017-08-01T09:42:03+02:00Αύγουστος 1st, 2017|Blog|