5 Συμβουλές ασφαλείας από πραγματικούς διαρρήκτες!

//5 Συμβουλές ασφαλείας από πραγματικούς διαρρήκτες!

5 Συμβουλές ασφαλείας από πραγματικούς διαρρήκτες!

Η ιδεά και μόνο πως κάποιος μπορεί να μπει στο σπίτι μας είναι ανατριχιαστική αλλά δυστυχώς η πιθανότητα διάρρηξης είναι πάντα υπαρκτή. Στις Η.Π.Α. πραγματοποιήθηκε μια έρευνα όπου ερωτήθηκαν 86 διαρρήκτες για τους τρόπους που έμπαιναν στα σπίτια. Οι καλύτερες 5 συμβουλές είναι οι εξής :

  • Εγκαταστήστε μια κάμερα ασφαλείας σε εμφανές σημείο. Μπορεί να είναι προφανείς η απάντηση αλλά είναι επίσης και πολύ αληθινή. Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Carolina υποδυκνείει πως οι περισσότεροι διαρρήκτες (σε ποσοστό που φτάνει το 60%) θα επέλεγαν νέο στόχο αν διαπίστωναν πως το σπίτι που πρόκεται να διαρρήξουν διαθέτει κάμερες ασφαλείας.
  • Σύστημα συναγερμού. Ενάντια στην κοινή πεποίθηση, οι περισσότερες διαρρήξεις πραγματοποιούνται στο διάστημα 10:00 – 15:00. Παρόλο που κανείς μπορεί να υποθέσει πως το σπίτι είναι πιο ευαίσθητο σε επιθέσεις κατά την διάρκεια της νύχτας, οι στατιστικές έρευνες δείχνουν μια προτίμηση πως οι διαρρήκτες επιλέγουν να μπουν στο σπίτι όταν κανείς δεν είναι εκεί. Ο καλύτερος τρόπος για να τους αποτρέψετε είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος συναγερμού που θα ειδοποιεί εσάς και την αστυνομία σε περίπτωση διάρρηξης.
  • Παρκαρισμένο όχημα στην είσοδο. Σε περίπτωση που κατοικούμε σε μονοκατοικία, η ύπαρξη και μόνο ενός αυτοκινήτου μπροστά από το σπίτι μπορεί να είναι αρκετή για να διώξει μακριά τους διαρρήκτες. Οι επίδοξοι κλέφτες συνήθως υποθέτουν πως για να υπάρχει αυτοκίνητο έξω από το σπίτι τότε πιθανότατα κάποιος να είναι μέσα.
  • Σκύλος! Ένα από τα παλαιότερα και πιο κοινά μέτρα αντιμετώπισης ενάντια σε μια πιθανή διάρρηξη είναι η ύπαρξη ενός σκύλου. Ένας σκύλος μπορεί όχι μόνο να επιτεθεί σε ένα διαρρήκτη αλλά και με το γαύγισμα του να ειδοποιήσει όλη τη γειτονιά. Οι περισσότεροι διαρρήκτες αποφεύγουν όσα σπίτια διαθέτουν σκύλο.
  • Χτύπημα στο κουδούνι ή και στην πόρτα. Από όλες τις ερωτήσεις της έρευνας μόνο σε μία απάντησαν όλοι οι διαρρήκτες καταφατηκά : «Χτυπάτε την μπροστινή πόρτα ή το κουδούνι πριν διαρρήξετε ένα σπίτι;». Όλοι οι διαρρήκτες απάντησαν πως χτυπούν για να δούν αν είναι κάποιος μέσα στο σπίτι πριν επιχειρήσουν να μπουν. Εάν λάβουν απάντηση τότε απλά εξαφανίζονται προσποιούμενοι κάποιον πωλητή ή ακόμα και πως έκαναν λάθος στην διεύθυνση.
2017-09-20T12:43:07+02:00Σεπτέμβριος 20th, 2017|Blog|