5 Ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτούμε πριν διαλέξουμε ένα συναγερμό σπιτιού

//5 Ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτούμε πριν διαλέξουμε ένα συναγερμό σπιτιού

5 Ερωτήσεις που πρέπει να σκεφτούμε πριν διαλέξουμε ένα συναγερμό σπιτιού

Η προστασία της οικογένειάς μας, του σπιτιού μας και της περιουσίας μας από διαρρήκτες είναι σίγουρα ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα. Πολλοί θωρακίζουν τα σπίτια τους με ειδικές πόρτες ασφαλείας, αισθητήρες εντοπισμού κίνησης και ατσάλινους σύρτες σε πόρτες και παράθυρα. Οι επιλογές ασφαλείας που μας παρουσιάζονται είναι πολλές και διαφοροποιούνται έτσι ώστε να ταιριάξουν απόλυτα στις ανάγκες μας.

Παρόλα αυτά, κατά τη διάρκεια επιλογής ενός συστήματος ασφαλείας, θα πρέπει να σκεφτούμε καλά τις επόμενες ερωτήσεις για να σιγουρευτούμε πως θα επιλέξουμε την βέλτιστη λύση για το σπίτι μας.

  • Ποια εταιρεία ασφαλείας να επιλέξω; Η συγκεκριμένη ερώτηση δεν είναι τυχαία η πρώτη στη λίστα μας, καθώς αν επιλέξουμε την λάθος εταιρεία πιθανόν να μην έχει καμία σημασία η εγκατάσταση ενός συναγερμού σπιτιού. Κατά την επιλογή της εταιρείας θα πρέπει να ερευνήσουμε την αξιοπιστία και το όνομα της εταιρείας στο χώρο της ασφάλειας αλλά και να ζητήσουμε τις απαραίτητες άδειες. Όλες οι σοβαρές εταιρείες συστημάτων ασφαλείας θα μπορέσουν να μας δείξουν παλαιότερα έργα τους και δεν θα πρέπει να βασίζονται σε τρίτους για να πραγματοποιήσουν μια εγκατάσταση.
  • Τι είδους συναγερμού χρειάζομαι; Παρόλο που η εταιρεία ασφαλείας θα μας καθοδηγήσει στην πιο σωστή λύση, καλό θα ήταν να έχουμε μια βασική ιδέα για το τι ακριβώς πρόκειται να εγκατασταθεί στο χώρο μας. Με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουμε πλέον στη διάθεση μας μια γκάμα από ασύρματους συναγερμούς σε αρκετά χαμηλότερες τιμές συγκριτικά με το παρελθόν. Η σύνδεση του συναγερμού μας με ένα κέντρο λήψης σημάτων θα σιγουρέψει πως θα ειδοποιηθεί η αστυνομία σε περίπτωση που ενεργοποιηθεί ο συναγερμός.
  • Πως επηρεάζει η αρχιτεκτονική του σπιτιού μου την εγκατάσταση ενός συναγερμού; Καλό θα ήταν να σκεφτούμε ποια είναι τα τρωτά σημεία εισόδου στο σπίτι μας καθώς βοηθηθούμε αρκετά στην επιλογή του συναγερμού. Θα πρέπει να μελετήσουμε το χώρο και να εντοπίσουμε όλες τις πιθανές εισόδους στο σπίτι μας όπως μπροστινές και πισινές πόρτες, παράθυρα και γκαράζ. Έπειτα μπορούμε να συνδιάσουμε ανιχνευτές κίνησεις, παγίδες, σειρήνες και λοιπά προιόντα για να καλύψουμε όλες τις εισόδους.
  • Έχω σκοπώ να μετακομίσω σύντομα; Εάν σκοπεύουμε να μετακομίσουμε στο εγγύς μέλλον, δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προβούμε σε μια εγκατάσταση συναγερμού στο σπίτι που μένουμε τώρα. Ενημερώνουμε τον εγκαταστάτη μας πως σκοπεύουμε να μετακομίσουμε σύντομα έτσι ώστε να προβούμε σε μια εγκατάσταση που μπορεί εύκολα να μεταφερθεί στην επόμενη κατοικία μας.
  • Τι επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας μπορώ να πάρω; Αν και ένας συναγερμός σπιτιού ασφαλίζει το χώρο μας, δεν σημαίνει ότι χρειάζεται να σταματήσουμε εκεί. Για να θωρακίσουμε πραγματικά το σπίτι μας θα πρέπει να εγκαταστήσουμε μια σύγχρονη πόρτα ασφαλείας, σιδεριές στα παράθυρα μας (αν μένουμε σε ισόγειο) αλλά και ένα σύστημα καμερών ασφαλείας.
2017-07-13T08:55:52+02:00Ιούλιος 13th, 2017|Blog|