Μπορεί να μετακομίζετε. Μπορεί πρόσφατα να υπήρξε ένα περιστατικό διάρρηξης στη γειτονιά σας. Μπορεί να έχετε ένα παιδί. Ή πολύ απλά μπορεί να έχετε μία πολύ ακριβή κιθάρα. Τη στιγμή που τα αίτια διαφέρουν, δεν υπάρχει κάποιος σωστός ή λάθος λόγος για να χρειάζεστε ένα σύστημα ασφαλείας. Όλοι αποζητούμε ασφάλεια και προστασία και το κατάλληλο σύστημα ασφαλείας μπορεί να μας τα προσφέρει.

Τα καλά νέα είναι πως η τεχνολογία ασφάλειας του σπιτιού δεν ήταν ποτέ καλύτερη. Τα συστήματα μπορούν πλέον να παραμετροποιηθούν πλήρως για να ταιριάξουν στις μοναδικές ανάγκες σας. Πλέον, οι επιλογές έχουν αυξηθεί και μαζί με αυτές και οι εταιρείες παροχής ασφάλειας. Εμείς θα σας παρουσιάσουμε μερικές ερωτήσεις τις οποίες θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας κατά τη διάρκεια αγοράς ενός συστήματος ασφαλείας.

Ποιο είναι το budget μου;

Μία από τις πρώτες ερωτήσεις αφορά το budget που διαθέτουμε. Καλό είναι να ορίσετε ένα ρεαλιστικό πεδίο που θα αφορά το πόσα χρήματα διαθέτετε για ένα σύστημα ασφαλείας. Έχοντας ορίσει ένα οικονομικό όριο που εσείς επιθυμείτε θα μπορέσετε να επιλέξετε καλύτερα τα προϊόντα καθώς και τις υπηρεσίες ασφαλείας. Επιπλέον, θα ξέρετε τι να προσθέσετε και τι να αποφύγετε κατά την αγορά του συστήματος.

Τι εξοπλισμό χρειάζομαι;

Κάθε σπίτι καθώς και οι ανάγκες της κάθε οικογένειας είναι ξεχωριστές. Ρίξτε μία ματιά στο σπίτι και αποφασίστε το είδος του εξοπλισμού που χρειάζεστε (π.χ. αισθητήρες κίνησης, κάμερες ασφαλείας, αισθητήρες παραθύρων, ανιχνευτές μονοξειδίου του άνθρακα κ.α.). Έχοντας αυτές τις πληροφορίες κατά νου, θα είστε καλύτερα προετοιμασμένος ώστε να διαπιστώσετε για το αν ένας πάροχος ασφαλείας μπορεί να σας προσφέρει αυτά που ακριβώς ζητάτε.

Τι υπηρεσίες χρειάζομαι;

Θέλετε να πληρώσετε για επαγγελματική παρακολούθηση κατά την οποία θα ενημερώνονται οι αρχές όταν ο συναγερμός ενεργοποιηθεί ή απλά θέλετε να παρακολουθείτε το σπίτι σας μέσα από το smartphone σας; Σκεφτείτε σωστά και επιλέξτε τι ακριβώς σας ταιριάζει καλύτερα.

Ποιοι είναι οι όροι του συμβολαίου;

Αν επιλέξετε την παρακολούθηση από τον πάροχο ασφαλείας σας, θα χρειαστεί να συνάψετε μαζί του ένα συμβόλαιο συνεργασίας. Το συμβόλαιο δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Αυτό θα μπορούσε αν σημαίνει πως η μηνιαία συνδρομή δεν θα αυξανόταν κατά τη διάρκεια του συμβολαίου, ακόμα και αν οι τιμές για το ίδιο σύστημα αυξηθούν. Όπως και με κάθε συμβόλαιο, ωστόσο, είναι καλό να ξέρετε τους όρους της συμφωνίας ώστε να δείτε αν συμφωνείτε πλήρως με αυτούς.

Ποια είναι η πολιτική ακύρωσης;

Ακόμα και στην περίπτωση που έχετε κάνει τη σωστή επιλογή, θα πρέπει να εξετάσετε και την πιθανότητα να αλλάξουν οι ανάγκες σας και να χρειαστεί να ακυρώσετε την υπηρεσία που έχετε επιλέξει. Εξετάστε την πολιτική ακύρωσης και δείτε αν καλύπτει τις ανάγκες σας.