Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το να παραβιάσει κάποιος διαρρήκτης το σπίτι μας και να πάρει τα πολύτιμα αντικείμενά μας. Είναι μία τραυματική εμπειρία. Μετά όμως από το περιστατικό υπάρχουν πιθανότητες να εντοπιστεί ο ένοχος, αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές μας.

Η πρόληψη μίας διάρρηξης είναι το πιο σημαντικό στάδιο. Ακόμα όμως και να έχεις ένα εξαιρετικά προστατευμένο σπίτι, η ελάχιστη πιθανότητα να μπει κάποιος σε αυτό, δεν παύει να ισχύει, οπότε καλό είναι να ξέρουμε και το πώς θα αντιδράσουμε σε μία τέτοια περίπτωση.

Παρακολούθηση μέσω καμερών

Ο πιο συνήθης τρόπος για να βοηθήσουμε στη σύλληψη ενός διαρρήκτη από την αστυνομία, είναι να της παραδώσουμε το υλικό που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχετε εγκατεστημένες ορισμένες κάμερες ασφαλείας για να είστε σίγουροι πως αυτές θα καταγράψουν κάθε ύποπτη κίνηση.

Προσημειωμένα πολύτιμα αντικείμενα

Αυτή είναι μία πολύ διακριτική μέθοδος και που συνήθως δουλεύει, στοχεύοντας κυρίως τους πρωτάρηδες διαρρήκτες. Ένας τρόπος για να προσημειώσετε ένα αντικείμενο που θεωρείτε πολύτιμο είναι το στυλό UV. Είναι φθηνό και δεν αφήνει κανένα σημάδι πάνω στην επιφάνεια του αντικειμένου. Το σημάδι θα φανεί μόνο κάτω από UV φωτισμό. Οπότε, αν η αστυνομία πιάσει το δράστη, θα μπορέσει να διαπιστώσει αν κάποιο από τα αντικείμενα που είχε στην κατοχή του σας ανήκουν.

Απογραφή στοιχείων

Όπως και στην προσημείωση των αντικειμένων, το να κάνετε μία απογραφή των προσωπικών σας αντικειμένων, θα μπορούσε να βοηθήσει στη σύλληψη του διαρρήκτη. Αν η αστυνομία συλλάβει το διαρρήκτη και εντοπίσει κάποιο αντικείμενο της λίστας σας πάνω του, θα συμπεράνουν πως αυτός είναι ο ένοχος.

Ηλεκτρονικό tracker

Μπορείτε να εντοπίσετε πολύ εύκολα τον διαρρήκτη αν μέσα σε κάποια από τα πολύτιμα αντικείμενά σας έχετε τοποθετήσει έναν ηλεκτρονικό tracker. Μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμος στις περιπτώσεις κλοπής ενός smartphone, ενός laptop ή ενός tablet. Το μέγεθος των trackers δεν είναι ένα αλλά οι περισσότεροι είναι μικροί και εύκολοι στο να προσαρμοστούν πάνω στα αντικείμενα. Ορισμένοι χρησιμοποιούν GPS, άλλοι Bluetooth και άλλοι σήματα υψομέτρου.

Αυτοί ήταν 4 τρόποι με τους οποίους μπορείτε να εντοπίσετε ή να βοηθήσετε την αστυνομία να συλλάβει τον διαρρήκτη που εισέβαλλε στο σπίτι σας.