Αν και είναι αρκετά παρεξηγημένα ως συστήματα ασφαλείας στην κοινή γνώμη, οι θυροτηλεοράσεις, έχουν αποδειχθεί σωτήριες σε πολλές περιπτώσεις. Ένα σύστημα θυροτηλεόρασης, μπορεί να ανιχνεύσει οποιονδήποτε βρίσκεται έξω από την πόρτα του σπιτιού σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα, όχι μόνο να δείτε ποιος είναι, αλλά και να αποφασίσετε αν θα του δώσετε πρόσβαση στο χώρο σας.

Ωστόσο, όπως σε κάθε περίπτωση έρευνας σχετικά με μία αγορά, έτσι και στην περίπτωση της θυροτηλεόρασης, θα πρέπει να έχετε κατά νου κάποιους παράγοντες που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στην αγορά σας. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τέσσερις ερωτήσεις (4) που θα πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, πριν καταλήξετε στην αγορά ενός συστήματος θυροτηλεόρασης.

Πώς εγκαθίσταται ένα σύστημα θυροτηλεόρασης;

Οι θυροτηλεοράσεις μπορούν να τροφοδοτούνται μέσω μπαταριών, μέσω καλωδίων είτε συνδυαστικά. Τα συστήματα που δουλεύουν με μπαταρία, εγκαθίστανται πιο εύκολα και μπαίνουν είτε δεξιά από την πόρτα είτε δίπλα της. Αν επιλέξετε ένα σύστημα με καλωδίωση που δουλεύει με ρεύμα, θα πρέπει να απευθυνθείτε καλύτερα σε κάποιον επαγγελματία ώστε να επιτύχετε την τέλεια τοποθέτηση.

Όποιο σύστημα και να επιλέξετε, σιγουρευτείτε πως μπορεί να συνδεθεί στο internet, ενώ φυσικά θα πρέπει να παρέχεται και εφαρμογή για το smartphone από την οποία θα μπορείτε να έχετε τον απόλυτο έλεγχο και να λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις.

Πώς δουλεύει μία θυροτηλεόραση;

Οι θυροτηλεοράσεις, περιέχουν διάφορα μέρη και εξαρτήματα όπως:

  • Ελεγχόμενες κάμερες, μερικές εκ των οποίων είναι night vision
  • Μικρόφωνα και ηχεία ώστε να αλληλεπιδράτε με τον επισκέπτη
  • Ανιχνευτές κίνησης που θα σας στέλνουν μία εγγραφή κάθε φορά που θα εντοπίζεται κάποια κινητικότητα
  • Το ενεργό κουδούνι, για να ενημερώνεστε όταν κάποιος βρίσκεται στην πόρτα

Κάποιες θυροτηλεοράσεις με κάμερα, έρχονται με οθόνη στο εσωτερικό του σπιτιού σας, για να δείτε ποιος είναι από την άλλη πλευρά. Οι συσκευές θα μπορούσαν να έχουν τη δυνατότητα να τραβούν φωτογραφίες όταν κάποιος χτυπήσει το κουδούνι. Άλλες μπορούν να τραβούν videos μέσω έξυπνων καμερών για να έχετε πλήρη εικόνα.

Είναι οι θυροτηλεοράσεις ανθεκτικές στους διαρρήκτες και στο νερό;

Είναι λογικό οι διαρρήκτες να μη συμπαθούν τις θυροτηλεοράσεις αφού αυτές είναι ικανές να καταγράψουν τις κινήσεις τους. Ωστόσο, αν κάποιος διαρρήκτης καταφέρει να καταστρέψει το σύστημα της θυροτηλεόρασης, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού το σύστημα μπορεί να στείλει την καταγραφή που έχει κάνει στο Cloud. Από εκεί ο χρήστης μπορεί να μπει και να δει όλα όσα έχει καταγράψει η θυροτηλεόραση πριν καταστραφεί.

Αν πάλι μένετε σε μία περιοχή που ο καιρός δεν είναι καλός και βρέχει συνεχώς, μπορείτε να ελέγξετε τις προδιαγραφές του συστήματος που πρόκειται να αγοράσετε, ή να απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό για να σας ενημερώσει κατάλληλα. Υπάρχουν επίσης και ειδικές θήκες για προστασία των θυροτηλεοράσεων σε ακραίες καιρικές συνθήκες. Ωστόσο, αν αποφασίσετε να αγοράσετε μία θήκη, εξετάστε αν είναι σχεδιασμένη για το σύστημά σας, ώστε να αποφύγετε τυχόν δυσλειτουργίες.

Μπορεί η θυροτηλεόραση να συνεργαστεί με το υπάρχον σύστημα ασφαλείας που διαθέτω;

Ένα βασικό ερώτημα είναι αυτό που αφορά τη συνεργασία της θυροτηλεόρασης με το σύστημα ασφαλείας που μπορεί να έχετε ήδη εγκατεστημένο. Κάποιες θυροτηλεοράσεις συνεργάζονται με έξυπνες κλειδαριές και φώτα που μπορούν να ελέγχονται από μία εφαρμογή ασφαλείας. Για να είστε σίγουρος πως θα υπάρχει συμβατότητα μεταξύ των δύο συστημάτων, επικοινωνήστε με τον πάροχο ασφαλείας σας.

Η θυροτηλεόραση είναι το κατάλληλο σύστημα για οποιονδήποτε θέλει να αναβαθμίσει την ασφάλεια του σπιτιού του. Καλέστε την DC Security και λάβετε όλες σας τις απαντήσεις σχετικά με τα συστήματα θυροτηλεοράσεων άμεσα.