Τα σύγχρονα συστήματα ασφαλείας έχουν την δυνατότητα πλέον να σας ενημερώνουν σχετικά με οτιδήποτε συμβαίνει στο σπίτι σας. Είναι αρκετοί οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας πέραν της αποφυγής κάποιας διάρρηξης. Πάμε λοιπόν να δούμε 4 σημεία στα οποία το σύστημα ασφαλείας μπορεί να σας σώσει τη ζωή.

1. Προστατεύει το σπίτι σας από εισβολείς

Εντάξει, αυτό είναι το προφανές και ο βασικός λόγος για τον οποίο κάποιος εγκαθιστά ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι του. Σύμφωνα με τα στατιστικά που προκύπτουν από έρευνες, κάποιο σπίτι που είναι απροστάτευτο έχει 2.7 παραπάνω πιθανότητες να παραβιαστεί από κάποιος διαρρήκτη. Ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να προσελκύσει κάποιον εισβολές, οπότε καλό είναι να έχετε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσετε την οικογένειά σας.

2. Προστατεύει το σπίτι σας από τη φωτιά

Τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού μπορούν να αποτρέψουν την εξέλιξη μιας φωτιάς ενημερώνοντας τον ιδιοκτήτη καθώς και τον τοπικό σταθμό της πυροσβεστικής, σε περίπτωση που οι αισθητήρες αντιληφθούν καπνό ή υπερβολική ζέστη. Μια μικρή φλόγα μπορεί να εξελιχθεί σε μία μεγάλη φωτιά, οπότε είναι ζωτικής σημασίας να έχει κινητοποιηθεί η πυροσβεστική μέχρι εσείς να επιστρέψετε στο σπίτι σας. Κάτι τέτοιο μπορεί να σώσει τις ζωές των μελών της οικογένειας που μπορεί να έχουν παγιδευτεί μέσα σε αυτό και παράλληλα θα αποτρέψουν την εξάπλωση της φωτιάς στα γειτονικά σπίτια προστατεύοντας έτσι την δική σας περιουσία αλλά και των γύρω σας.

3. Προστατεύει από την δηλητηρίαση με μονοξείδιο του άνθρακα

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο και άχρωμο αέριο το οποίο βρίσκεται στα καύσιμα. Το μονοξείδιο του άνθρακα μπορεί μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές συμπεριλαμβανομένων του ξύλου, της καύσης του άνθρακα, καθώς και από κάποιους φούρνους. Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι μη ανιχνεύσιμο χωρίς τη βοήθεια κάποιου ειδικού ανιχνευτή – αισθητήρα. Όπως και οι ανιχνευτές καπνού, έτσι και οι ανιχνευτές του μονοξειδίου του άνθρακα ενημερώνουν τις ανάλογες αρχές με σκοπό να σωθεί η οικογένειά σας. Άλλωστε όσο το συντομότερο βγει η οικογένειά σας εκτός σπιτιού τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες κάποιας δηλητηρίασης από το μονοξείδιο του άνθρακα.

4. Καλεί άμεσα σε βοήθεια

Το σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας θα καλέσει άμεσα βοήθεια από το ανάλογο τμήμα που εξειδικεύεται στην εκάστοτε περίπτωση. Για παράδειγμα, αν γίνει κάποια διάρρηξη, ενημερώνεται η αστυνομία ενώ στην περίπτωση φωτιάς η πυροσβεστική.

Μιας και η τεχνολογία εξελίσσεται διαρκώς, βλέπουμε τη συνεχή εξέλιξη και στον τομέα των συστημάτων ασφαλείας. Μήπως τελικά θα πρέπει να ξανασκεφτείτε αν πρέπει να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας στο σπίτι σας;