Τα συστήματα ασφαλείας σπιτιού ποικίλουν ανάλογα τον εξοπλισμό καθώς και των απαιτήσεων που έχει ο χώρος που θέλουμε να προστατέψουμε. Οι περισσότεροι πάροχοι ασφαλείας συνήθως απαιτούν κάποιο συμβόλαιο με το οποίο ουσιαστικά δεσμευόμαστε για ένα χρονικό διάστημα. Σε κάποιες όμως περιπτώσεις δεν απαιτείται συμβόλαιο, με αποτέλεσμα να γλιτώνουμε διάφορες χρεώσεις.

Σε αυτό λοιπόν το κείμενο, θα σας παρουσιάσουμε ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα σχετικά με τα συστήματα ασφαλείας που δεν απαιτούν κάποιο συμβόλαιο με κάποια εταιρεία.

Θετικά ενός συστήματος ασφαλείας χωρίς συμβόλαιο

Κάποια από τα καλύτερα συστήματα συναγερμού δεν απαιτούν την υπογραφή μακροχρόνιων συμβολαίων. Φυσικά όσο ο ανταγωνισμός μεγαλώνει, είναι λογικό να υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι χρήστες δε χρειάζεται να δεσμευτούν με μεγάλης διάρκειας συμβόλαια! Μερικά από τα πλεονεκτήματα αυτής της “πρακτικής” είναι:

  • Έχουμε τη δυνατότητα να ακυρώσουμε, αλλάξουμε ή να αναβαθμίσουμε την υπηρεσία μας όποτε το θελήσουμε χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση.
  • Ελευθερία στο να ψάξουμε εμείς στην αγορά το σύστημα ασφαλείας που θέλουμε και το οποίο θα είναι συμβατό με την εταιρεία που ανήκουμε χωρίς κάποιο συμβόλαιο, ώστε να πετύχουμε τις καλύτερες προσφορές.
  • Μπορούμε να αποφύγουμε την ευθύνη για το διάστημα που θα αποχωρήσουμε από το υπάρχον συμβόλαιό μας πριν αυτό λήξει εάν εξ’ αρχής επιλέξουμε να συνεργαστούμε με κάποια εταιρεία που δεν απαιτεί “αυστηρές δεσμεύσεις”.
  • Προσθέστε ή αφαιρέστε κάμερες ασφαλείας για παράδειγμα χωρίς να “σπάτε” τους όρους ενός γραπτού συμβολαίου που έχετε συνάψει!

Αρνητικά ενός συστήματος ασφαλείας χωρίς συμβόλαιο

Ακόμα και αν τα πλεονεκτήματα ενός συστήματος ασφαλείας χωρίς συμβόλαιο είναι αρκετά, δεν παύει από την άλλη να υπάρχουν και ορισμένα αρνητικά! Μερικά από αυτά είναι:

  • Δεν υπάρχει η δυνατότητα να “κλειδώσουμε” τη μηνιαία τιμή της συνδρομής μας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα!
  • Αδυναμία διαπραγμάτευσης για επίτευξη χαμηλότερης τιμής εν αντιθέσει με τους πελάτες που έχουν υπογράψει επίσημο συμβόλαιο!
  • Απαιτούνται επιπλέον χρεώσει όταν χρειαστούμε τις υπηρεσίες κάποιου ειδικού επαγγελματία!

Τα συστήματα ασφαλείας χωρίς συμβόλαιο έχουν αρκετά πλεονεκτήματα αφού μας δίνουν αρκετές ελευθερίες στο πώς θα διαχειριστούμε εμείς τον εξοπλισμό και σε πολύ καλές τιμές. Από την άλλη, η υποστήριξη από κάποιον πάροχο ασφαλείας κρίνεται από πολλούς αναγκαία, αφού οι υπηρεσίες που απολαμβάνει ο εκάστοτε πελάτης είναι μοναδικές και χωρίς παραπάνω χρέωση. Επιπλέον το γεγονός ότι “ξέρεις τι πληρώνεις” σε μία εποχή που τα οικονομικά “μετράνε πολύ”, είναι ένα ακόμα βασικό προσόν! Για προσφορές συστημάτων ασφαλείας σε προνομιακές τιμές επισκεφθείτε την αρχική σελίδα της DC Security, εδώ.

Τα συστήματα ασφαλείας με ή χωρίς συμβόλαιο είναι ένα ζήτημα που απασχολεί πολλούς. Εμείς συγκεντρώσαμε κάποια θετικά και κάποια αρνητικά στοιχεία μίας τέτοιας κίνησης και σας τα παρουσιάζουμε αναλυτικά. Διαβάστε αναλυτικά και δείτε τι ακριβώς είναι ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες!