Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής εξάρθρωσε ληστεία με πλούσια δραστηριότητα. Στο ενεργητικό της υπήρξαν κλοπές και ληστείες σε βενζινάδικα, περίπτερα, καταστήματα τυχερών παιχνιδιών, σπίτια αλλά και οδηγούς οχημάτων. Ο αριθμός των εγκληματικών ενεργειών της εν λόγω σπείρας άγγιξε τις 125.

Μετά τη σύλληψη των 4 μελών ταυτοποιήθηκε ένας 40χρονος άνδρας αλβανικής καταγωγής, στα χέρια του οποίου φαίνεται να έφταναν τα κλεμμένα αντικείμενα. Να τονίσουμε πως τα μέλη της συγκεκριμένης σπείρας δεν ήταν άγνωστα στις Αρχές, καθώς και στο παρελθόν είχαν απασχολήσει την αστυνομία με παρόμοιες εγκληματικές ενέργειες.

Η σύλληψη έγινε μετά από διάρρηξη που διέπραξαν τα μέλη της συμμορίας σε περίπτερο στη Νέα Ιωνία. Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και μετά από μία επεισοδιακή καταδίωξη στη διάρκεια της οποίας ένα περιπολικό εμβολίστηκε, οι τέσσερις άνδρες ηλικίας, 32, 33, 27, 21 ετών ακινητοποιήθηκαν.

Σύμφωνα με την αναλυτική καταγραφή της αστυνομίας η οργάνωση δρούσε εδώ και περίπου ένα χρόνο, δηλαδή από τα τέλη του 2016 με ορμητήριο την Μάνδρα και τον Ασπρόπυργο. Αφού έκλεβαν αυτοκίνητα, επιχειρούσαν στις ευρύτερες περιοχές της Αττικής, στοχοποιώντας βενζινάδικα, περίπτερα και διάφορα άλλα καταστήματα, δρώντας κατά κανόνα τις νυχτερινές ώρες μιας και στους στόχους τους δεν υπήρχε κανένας.

Σε κάθε περίπτωση όταν εισέβαλαν κάπου φρόντιζαν να φοράνε κουκούλες για να μη φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους και παράλληλα απειλούσαν τα θύματά τους με διάφορα αντικείμενα με τις περιπτώσεις βάναυσων κακοποιήσεων να μη λείπουν από το ενεργητικό τους. Επιπλέον τα άτομα ανά επιχείρηση κυμαίνονταν από τέσσερα έως δέκα.

Για να αποφύγουν τη σύλληψη αφού μπορεί κάποιο στοιχείο μπορεί να έμενε φανερό, φρόντιζαν να καίνε τα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν, στον Ασπρόπυργο. 

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία ενώ ακόμα αναζητούνται και άλλοι δράστες της ομάδας, αφού όπως είπαμε παραπάνω δεν ήταν μόνο τέσσερις.

Μετά από έφοδο της αστυνομίας σε καταυλισμούς της Μάνδρας κατασχέθηκαν τέσσερα κλεμμένα αυτοκίνητα, κουκούλες, γάντια κλοπιμαία κ.α. Η μέχρι στιγμής έρευνα έχει καταφέρει να εξιχνιάσει 125 κλοπές της συγκεκριμένης σπείρας. Συγκεκριμένα οι 55 αφορούν κλεμμένα οχήματα, οι 45 έχουν να κάνουν με ληστείες σε περίπτερα, βενζινάδικα, οδηγούς οχημάτων αλλά και ψιλικατζίδικα και οι 25 με διαρρήξεις σε περίπτερα.

Οι δράστες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών και από εκεί στον τακτικό ανακριτή.