Φανταστείτε πως είστε σε ένα χιονοδρομικό κέντρο με την οικογένειά σας και ενώ απολαμβάνετε τις όμορφες διακοπές σας, ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και ο γείτονας σας ενημερώνει πως το σπίτι σας παραβιάστηκε από κάποιον διαρρήκτη. Τι θα κάνετε; Θα γυρίσετε πίσω ή θα συνεχίσετε τις διακοπές σας ανησυχώντας για το τι ακριβώς θα βρείτε όταν γυρίσετε σπίτι;

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές μας και απολαύστε τις διακοπές σας χωρίς άγχος για το τι γίνεται στο σπίτι σας.

Πείτε σε ένα γείτονα να επιβλέπει το σπίτι

Ένας από τους πιο απλούς τρόπους παρακολούθησης του σπιτιού σας για όσο εσείς απουσιάζετε, είναι να εμπιστευθείτε σε κάποιο γνωστό σας πρόσωπο την επίβλεψη του χώρου σας. Ενημερώστε το για το πότε θα λείπετε όσο αν γίνεται καθημερινά να το επισκέπτεται και να παρατηρεί τυχόν αλλόκοτες συμπεριφορές.

Μέσω μιας έξυπνης κλειδαριάς επίσης, μπορείτε να δώσετε πρόσβαση σε όποιον εσείς επιθυμείτε έχοντας τον απόλυτο έλεγχο του ποιος μπαίνει και ποιος βγαίνει από το σπίτι σας, έστω και απομακρυσμένα.

Ενημερώστε την αστυνομία και τον πάροχο ασφαλείας σας

Αν οι διακοπές σας διαρκέσουν για πάνω από μία εβδομάδα, μια καλή ιδέα είναι να ενημερώσετε την αστυνομία και τον πάροχο ασφαλείας σας σχετικά με την απουσία σας. Αν κάποιος συγγενής ή φίλος σας έχει πρόσβαση στο σπίτι σας, δώστε και τα δικά του στοιχεία στην αστυνομία. Αν τυχόν συναντηθεί κάποιος αστυνομικός ή κάποιος εκπρόσωπος του παρόχου ασφαλείας σας με κάποιον που βρίσκεται στο χώρο σας, θα του ζητήσει να δει την ταυτότητά του για να σιγουρευτεί ότι δεν συμβαίνει κάτι ύποπτο.

Μην “ποστάρετε” στα social media

Είστε ενθουσιασμένοι και συνεχώς θέλετε να ενημερώνετε τους φίλους σας για το πώς περνάτε στις διακοπές σας αλλά μην το κάνετε δημόσια. Καλό είναι να αποφεύγετε να παρουσιάζετε την τοποθεσία σας στο internet.

Μην μοιράζεστε τα στοιχεία σας στο διαδίκτυο. Ενημερώστε μόνο όσους χρειάζεται να ξέρουν σχετικά με το διάστημα που θα απουσιάζετε. Μη ξεχνάτε πως είναι πολύ πιθανό να δει κάποιος μέσω των δημοσιεύσεών σας ότι λείπετε, με αποτέλεσμα να προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να μπει στο σπίτι σας.

Εγκαταστήστε ένα σύστημα ασφαλείας

Ο καλύτερος τρόπος για να προστατεύσετε το σπίτι σας, είναι να εγκαταστήσετε ένα σύστημα ασφαλείας. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μία ευρεία γκάμα προϊόντων και επιλογών οι οποίες να ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες.

Επιλέξτε ανάμεσα σε κάμερες ασφαλείας, συστήματα συναγερμού και πυρανίχνευσης. Η DC Security είναι έτοιμη να καλύψει όλες σας τις ανάγκες και φυσικά στις καλύτερες τιμές της αγοράς, με σκοπό να σας προσφέρει ήσυχες και ασφαλείς διακοπές.