Όταν κάποιος μένει κοντά σε σημεία όπου περνά το τρένο ή σε σιδηροδρομικούς σταθμούς, θα πρέπει να φροντίσει ώστε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας, τα οποία θα κρατήσουν το σπίτι του ανεπηρέαστο από τυχόν διαρρήκτες. Από τη στιγμή που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν το τρένο για να ταξιδέψουν, είναι άγνωστο το ποιος μπορεί κάνοντας μία στάση να “επισκεφθεί” μία γειτονιά. Το να διαρρήξει κάποιος ένα σπίτι και αμέσως να μπει σε ένα τρένο για να αποδράσει, είναι ένα πολύ πιθανό σενάριο. Εμείς, σας δίνουμε κάποιες συμβουλές με σκοπό να διασφαλίσετε την οδό καλύτερη επίβλεψη του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιείστε την ανάλογη σήμανση

Η σήμανση που λέει πως το σπίτι φυλάσσεται και παρακολουθείτε από κάμερες ασφαλείας, θα μπορούσε να είναι ανασταλτικός παράγοντας για κάποιος που θέλει να διαρρήξει στο σπίτι σας. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου ένα σπίτι δεν φυλάσσεται από κάποιο σύστημα ασφαλείας, οι σημάνσεις αυτές μπορούν να φανούν σωτήριες. Τα σήματα αυτά μπορούν να τοποθετηθούν περιμετρικά του σπιτιού και κοντά σε πόρτες και παράθυρα. Επιπλέον, μία πινακίδα πως ο χώρος φυλάσσεται από κάποιον σκύλο, συνήθως αποδίδει.

Ενημερωθείτε για τα δρομολόγια των τρένων

Μάθετε τα δρομολόγια των τρένων με σκοπό να ξέρετε περίπου τις ώρες όπου μία πιθανή επίσκεψη θα μπορούσε να γίνει. Οι περισσότεροι σταθμοί, έχουν αυτές τις πληροφορίες σε κάποιες οθόνες, ενώ μπορείτε να τις βρείτε και στο διαδίκτυο ή σε κάποιο έντυπο. Καλό είναι επίσης να γνωρίζετε τον προέλευση και τον προορισμό της κάθε αμαξοστοιχίας ώστε σε περίπτωση κάποιου ατυχούς γεγονότος, θα μπορέσετε να έχετε ενδεχομένως κάποια στοιχεία που θα σας βοηθήσουν στο να καθοδηγήσετε καλύτερα τις αρχές.

Σκεφτείτε την εγκατάσταση καμερών ασφαλείας

Ένα σύστημα παρακολούθησης του σπιτιού σας μέσω καμερών, είναι ένας τρόπος ώστε να κρατήσετε μόνιμη επαφή με το σπίτι σας, όλες τις ώρες. Αυτά τα συστήματα μπορούν να εγκατασταθούν από κάποιον επαγγελματία, ή σε κάποιες περιπτώσεις και από εσάς τους ίδιους. Το σπίτι από τη στιγμή της τοποθέτησης του συστήματος παρακολούθησης, θα είναι σε μόνιμη εποπτεία παρέχοντας σε εσάς την ανάλογη ενημέρωση. Αν το οτιδήποτε συμβεί, οι αρχές θα μπορέσουν να ενημερωθούν άμεσα κάτι που θα κάνει τη σύλληψη κάποιου διαρρήκτη, ακόμα ευκολότερη.