Πολλά είναι αυτά που κάποιος κλέφτης θέλει να πάρει από το σπίτι μας. Πέρα από τα πολύτιμα αντικείμενα τα οποία δελεάζουν τους εισβολείς, είναι και κάποια άλλα αντικείμενα τα οποία φροντίζουν να τους προσελκύσουν. Σε όλους έχει τύχει να έχουμε αγοράσουμε κάτι που θέλουμε πολύ και το οποίο ουσιαστικά σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί και να ακριβοπληρώσαμε. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχει έρθει κάποιο δέμα τις ώρες που κανείς δεν είναι στο σπίτι για να το παραλάβει, με αποτέλεσμα αυτό να μένει εκτεθειμένο για αρκετές ώρες.

Εμείς συγκεντρώσαμε κάποιες συμβουλές για το πώς θα φυλάξετε τα δέματά σας από τους επίδοξους διαρρήκτες.

1. Στείλτε το πακέτο σε κάποιον φίλο σας ή δηλώστε παραλαβή από κατάστημα

Αν είστε βέβαιος ότι κατά τις ώρες παράδοσης θα λείπετε από το σπίτι, φροντίστε κατά την αρχική παραγγελία να δηλώσετε τη διεύθυνση κάποιου γνωστού σας προσώπου αφού πρώτα σιγουρευτείτε πως δέχεται αφενός κάτι τέτοιο και πως αφετέρου θα είναι σπίτι τις ώρες που θα φτάσει το πακέτο. Αν κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό μπορείτε να δηλώσετε πως θα κάνετε παραλαβή από το πλησιέστερο κατάστημα του μεταφορέα.

2. Δώστε ακριβές σημείο παράδοσης στο σπίτι

Πέρα από την διεύθυνση που είναι απαραίτητο στοιχείο για την παράδοση του πακέτου, μπορείτε να δώσετε ακριβή τοποθεσία για το που θα βάλει ο διανομέας το δέμα. Για παράδειγμα μπορείτε να γράψετε “Το δέμα να τοποθετηθεί πίσω από την κίτρινη γλάστρα”.

3. Παραλαβή από κάποιον γείτονα

Αν έχετε κάποιον γείτονα τον οποίο γνωρίζετε καλά και παράλληλα εμπιστεύεστε, μη διστάσετε να  του ζητήσετε να παραλάβει το πακέτο σας. Οπότε στην περίπτωση που λάβετε κάποιο μήνυμα πως η παραγγελία σας έχει φθάσει, ενημερώνετε και τον γείτονά σας ώστε να πάει να παραλάβει.

4. Έξυπνες κλειδαριές

Στην Ελλάδα δεν είναι ακόμα αρκετά διαδεδομένη σαν ιδέα αλλά δεν σημαίνει πως είναι και ακατόρθωτη. Αν έχετε έξυπνη κλειδαριά μπορείτε να ξεκλειδώσετε το σπίτι με σκοπό κάποιος γείτονας να μπει μέσα σε αυτό και να αφήσει το πακέτο σας. Αυτό θα κρατήσει το σπίτι σας αλλά και το πακέτο σας, ασφαλή.

5. Έξυπνα κουδούνια

Τα έξυπνα κουδούνια είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για οπτική επαφή αλλά και επικοινωνία. Μπορείτε να δείτε τον άνθρωπο που σας έφερε το πακέτο μέσω της κάμερας και φυσικά να του δώσετε οδηγίες με σκοπό να τοποθετήσει το πακέτο ακριβώς στο σημείο που εσείς επιθυμείτε.

6. Κάμερες ασφαλείας

Ένα από τα αποτελεσματικότερα μέτρα που μπορεί κάποιος να πάρει απέναντι στους διαρρήκτες είναι φυσικά και οι κάμερες ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να έχετε πλήρη εικόνα για κάποιο σημείο στο οποίο να θέλετε να παραδοθεί το πακέτο σας. Επιπλέον, ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα είναι πως ένας χώρος που προστατεύεται από κάμερες ασφαλείας δεν είναι στους πρωτεύοντες στόχους των διαρρηκτών, αφού ο κίνδυνος να εντοπιστούν, είναι μεγάλος.