Όλοι ξέρουμε για τις κάμερες ασφαλείας καθώς και την προστασία που μπορούν να μας προσφέρουν. Δεδομένης της τεχνολογικής ανάπτυξης που έχει υποστεί ο χώρος της ασφάλειας γενικότερα, οι κάμερες πλέον έχουν πάρα πολλές δυνατότητες. Από την άλλη, υπάρχουν και οι ψεύτικες κάμερες οι οποίες απευθύνονται στους χρήστες που αναζητούν μια πιο οικονομική λύση, σχετικά με την προστασία του σπιτιού τους. Πόσο αποτελεσματικές είναι όμως οι ψεύτικες κάμερες ασφαλείας;

Είναι αλήθεια πως κάποιος μη έμπειρος διαρρήκτης μπορεί να τρομάξει μπρος στη θέα μιας κάμερα. Τώρα σε κάποιον πιο έμπειρο, κανείς δε μπορεί να σας εγγυηθεί το αποτέλεσμα.

Η ψεύτικη κάμερα δε μπορεί να σας δείξει σημαντική δραστηριότητα στον χώρο σας

Ας πάρουμε ένα σύνηθες σενάριο. Κάποιος είναι στη πόρτα σας και κάνει βόλτες. Με την αληθινή κάμερα θα ενημερωθείτε άμεσα στο smartphone σας ενδεχομένως με ζωντανή εικόνα ή με κάποιο clip το οποίο έχει καταγραφεί. Μετά από την ενημέρωσή σας, μπορείτε να κινηθείτε ανάλογα. Μπορείτε να ενημερώσετε την αστυνομία ή τον πάροχο ασφαλείας σας.

Η ψεύτικη κάμερα από την άλλη, δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα παραπάνω.

Η ψεύτικη κάμερα δε μπορεί να εντοπίσει ένα διαρρήκτη

Ας δούμε ένα άλλο σενάριο. Κάποιος σας κλέβει το πακέτο που βρίσκεται έξω από την πόρτα σας και απλά, φεύγει.

Η αληθινή κάμερα θα μπορέσει να καταγράψει τις κινήσεις του και να τον φωτογραφήσει ώστε να έχετε το απαραίτητο υλικό για να πάτε στην αστυνομία. Επιπλέον μπορείτε να μοιραστείτε τη φωτογραφία στο Facebook για επιπλέον βοήθεια.

Από την άλλη με τη ψεύτικη κάμερα θα συνειδητοποιήσετε την κλοπή αφού φτάσετε στο σπίτι σας.

Η ψεύτικη κάμερα δε μπορεί να συνδεθεί με κάποιο σύστημα ασφαλείας

Πάμε και στο χειρότερο σενάριο. Κάποιος διαρρήκτης καταφέρνει να εισβάλλει στο σπίτι σας. Μία κάμερα που είναι συνδεδεμένη με κάποιο σύστημα ασφαλείας θα στείλει εικόνα στον πάροχο ασφαλείας σας ο οποίος θα ενεργοποιήσει τον συναγερμό κάνοντας σαφές στην ευρύτερη περιοχή ότι στο σπίτι σας κάτι συμβαίνει.

Με τη ψεύτικη κάμερα μάλλον θα βρεθείτε προ εκπλήξεων γυρνώντας σπίτι σας.

Οι ψεύτικες κάμερες δεν σας δείχνουν απολύτως τίποτα

Οτιδήποτε αν συμβεί στο σπίτι σας δεν πρόκειται να το μάθετε μέχρι να επιστρέψετε σε αυτό επειδή απλά μία ψεύτικη κάμερα είναι… ψεύτικη. Αν θέλετε να έχετε μία σωστή και αποτελεσματική κάλυψη του χώρου σας, θα πρέπει να έχετε πραγματικές κάμερες ασφαλείας.