Μιας και το καλοκαίρι πέρασε προ πολλού και όλοι έχουμε επιστρέψει στη βάση μας έχουμε συνειδητοποιήσει πως η επόμενη φορά που θα βρεθούμε σε αυτό, μπορεί να απέχει αρκετό καιρό. Αφήνοντας το εξοχικό μας και τις όμορφες αναμνήσεις που ζήσαμε εκεί, θα πρέπει να προνοήσουμε ώστε να το προφυλάξουμε από κακόβουλους διαρρήκτες οι οποίοι μπορεί να το βάλουν στόχο.

Μην ξεχνάμε το γεγονός πως οι διαρρήκτες παρακολουθώντας μας όσο είμαστε εκεί, έχουν προνοήσει να ξέρουν το πότε φύγαμε και αφήσαμε το σπίτι μας ακάλυπτο. Φανταστείτε ότι οι διαρρήξεις στα κατοικήσιμα σπίτια εντός των πόλεων και μη, έχουν αυξηθεί δραματικά οπότε καταλαβαίνουμε τι σημαίνει ένα σπίτι ακατοίκητο.

Σε πολλές περιπτώσεις συμβαίνει και το εξής παράδοξο. Οι κλέφτες γνωρίζουν πως δεν είμαστε μέσα και πως δεν είμαστε τόσο αφελείς ώστε να αφήσουμε πολύτιμα αντικείμενα ή χρήματα. Έτσι λοιπόν, παραβιάζουν τα εξοχικά σπίτια για να μείνουν σε αυτά επειδή μπορεί για παράδειγμα να τους κυνηγά η αστυνομία.

Εμείς όμως, θα σας δώσουμε ορισμένες συμβουλές ώστε να καταφέρετε να αποφύγετε τους ανεπιθύμητους προσκεκλημένους.

Συστήματα ασφαλείας

Ναι, συστήματα ασφαλείας. Πρόκειται για την κυριότερη επένδυση προστασίας του εξοχικού σας, η οποία δεν χωράει εκπτώσεις. Δε μιλάμε για συναγερμούς, κάμερες και τα συναφή, αλλά για πόρτα ασφαλείας, κάγκελα ενδεχομένως στην εξωτερική μάντρα (αν έχετε) και καλά κουφώματα. Επίσης πάντα να σιγουρεύεστε ότι κλειδώσατε φεύγοντας.

Τηλέφωνο και ρεύμα, τέλος

Αν θέλετε να κρατήσετε τους “μελλοντικούς κατοίκους” μακριά, μπορείτε απλά να κόψετε την παροχή ρεύματος και τηλεφώνου. Σίγουρα δεν είναι και το πιο ευχάριστο να γυρίσετε κάποια στιγμή στο σπίτι σας και να δείτε αστρονομικά νούμερα στους λογαριασμούς.

Όποτε μπορείτε, κάντε του μία επίσκεψη

Ξέρουμε, είναι δύσκολο. Όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις και ο σύγχρονος τρόπος ζωής δεν μας αφήνει και πολλά χρονικά περιθώρια για τέτοιες εξορμήσεις. Είναι τελείως διαφορετικό να παρατηρούν οι κλέφτες πως υπάρχει ενδιαφέρον από τον ιδιοκτήτη από το να το έχει παρατήσει εντελώς επιστρέφοντας μόνο στις επόμενες διακοπές. Δύσκολα θα ρισκάρουν να μπουν στο σπίτι και να σας βρουν μέσα.

Συναγερμός

Δεν νοείται “ασφάλεια” χωρίς συναγερμό. Πλέον υπάρχει τεράστια ποικιλία συστημάτων η οποία παρέχει πλήθος λειτουργιών και δυνατοτήτων. Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα σύστημα το οποίο να έχει την δυνατότητα να σας καλεί στο κινητό σας όταν κάτι ύποπτο παρατηρηθεί. Αν βέβαια εφαρμόσετε και την δεύτερη περίπτωση που αναφέρουμε παραπάνω μάλλον θα πρέπει να καταφύγετε σε συναγερμό με μπαταρίες και κάρτα Sim. Επιπλέον, ο συναγερμός θα βάλει σε σκέψεις τους κλέφτες αφού κατανοούν πως το να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες για παράδειγμα είναι ευκολότερο.