Ανέκαθεν βασικό θέμα συζητήσεων αλλά και γενικότερα διαλόγων αποτελούσε το ζήτημα της ασφάλειας των ιδιωτικών μας χώρων. Αν και κάποτε πολλά από τα θέματα αναφοράς ως προς την ασφάλεια, αποτελούσαν θεωρητικά σενάρια, σήμερα, η συνεχώς αυξητική τάση στα νούμερα της εγκληματικότητας δείχνει πως η παραπάνω θεωρία έχει αρχίσει να γίνεται πραγματικότητα.

Μιλώντας λοιπόν με βάση τους σημερινούς αριθμούς μάλλον θα απογοητευθούμε. Κάτι παραπάνω από το 50% των παραβιάσεων φαίνεται πως γίνεται κοντά στο σπίτι ή μέσα σε αυτό. Αυτό το γεγονός σημαίνει πως δυνητικά είμαστε εν δυνάμει “στόχοι”.

Βέβαια εδώ πρέπει να επισημάνουμε πως η προστασία του οποιοδήποτε χώρου που σας αφορά είναι δεδομένη. Οι στατιστικές αναφέρουν πως ένα “ακάλυπτο” σπίτι είναι 3 φορές πιθανότερο να παραβιαστεί από κάποιο που διαθέτει για παράδειγμα ένα σύστημα ασφαλείας (συναγερμός κ.α.). Αυτό φυσικά δεν σας εγγυάται την σίγουρη ασφάλεια αλλά σίγουρα η ύπαρξη κάποιου συστήματος προστασίας αποτρέπει ενδεχομένως την οποιαδήποτε απόπειρα παραβίασης. Κάτι τέτοιο συμβαίνει διότι ο επίδοξος διαρρήκτης θέλει να εισβάλλει αθόρυβα, χωρίς δηλαδή να γίνει αντιληπτός, και να διεκπεραιώσει την όλη διαδικασία σύντομα και με άμεσο κέρδος. Άρα προτεραιότητα έχουν τα σπίτια τα οποία δεν προφυλάσσονται από κανένα σύστημα ασφάλειας.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι η ύπαρξη κάποιου συστήματος συναγερμού κρίνεται το λιγότερο, αναγκαία. Το οποιοδήποτε ρίσκο σας αφήνει εκτεθειμένους στον κίνδυνο διάρρηξης. Φυσικά, η οποιαδήποτε απόφαση είναι δική σας. Εμείς απλά σας κρατάμε ενήμερους.

Σε αυτό το σημείο, δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και την εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας ως αντίδοτο απέναντι στην συνεχώς αυξανόμενη εγκληματικότητα. Πλέον, τα συστήματα συναγερμών είναι τόσο εξελιγμένα, που δίνουν την δυνατότητα στον χρήστη να τα διαχειριστεί ποικιλοτρόπως. Για παράδειγμα μπορεί να έχει τον πλήρη έλεγχο μέσα από ένα smartphone ή πατώντας ένα κουμπί να ειδοποιηθεί αμέσως η αστυνομία ώστε να σπεύσει στο σημείο. Επιπλέον, οι εταιρείες παροχών ασφάλειας σας δίνουν την πολύτιμη δυνατότητα να συνδέσετε το σύστημα του συναγερμού με το κέντρο λήψης σημάτων για συνεχή παρακολούθηση.

Συγκεντρωτικά λοιπόν κλείνοντας, συμπεραίνουμε πως η ανάπτυξη της εγκληματικότητας και κυρίως των διαρρήξεων, απαιτούν μία σοβαρή και υπεύθυνη λύση προστασίας. Μην διστάζετε και προβείτε άμεσα σε μία τοποθέτηση συναγερμού ασφάλειας στο σπίτι σας. Σίγουρα δεν θέλετε να γίνεται μέρος των παραπάνω αρνητικών ποσοστών.